Instagram : @peejburhan

expose mistik : kisah seram saye pulak

HI Peej,
saye selalu jengah blog awak tapi tak pernah  ucap hello...
saye suke baca kisah expose mistik yg reader awak sampaikan,..
lalu ia telah membuka pintu hati saya untuk share kisah yg terjadi  pada saya pertengahan tahun ni tadi...
cehh apsal ayat aku skema benar ni nok!!..
ok pendek cite.... cite bermula cengginih..jeng jeng jeng...
Bulan 6 haritu aku dgn lagi dua member aku pi thailand.. 
konon nak cuti2 dan cuci2 mata ler..
Kisah ni terjadi kat Krabi... 
kitaorg spent dua malam je krabi sebab kitaorg dah spent 2 malam sebelumnya kat Phuket.
(kat phuket pun ade story mory dia.. nanti i cite bile ade masa k)
Awalnye kite plan nak dok kat Aonang Beach tapi di sebabkan aku ni ade masalah membaca peta... 
sudah nye Aonang beach terkeluar dari peta tu.. 
last last kitaorg end up kat Railey Beach. 
Tu pun nasib baik ade org yg sudi tunjukkan jalan nak ke Railey Beach.
Dalam masa tgh tunggu bot sampai, kitaorg lepak la kat tepi jetty.
nak di buat cerita kita orng ni datang main langgar je ape pun tak booked..
hotel tak book, bot tak book... main redah je...  
Aku lak da penat dan malas nak pikir banyak terus la buat muka tak malu tanye la sorang mamat ni kat mana ade hotel murah untuk stay"
maklumla $$ da banyak habis masa kat Phuket..sampai krabi hidup papa kedana =.="
Mamat ni pun cakap.. "yeah yeah..hep hep (slang thailand ..hep=Have)
dia pun bgtau  kat kitaorg nama hotel tu ( sy  takmo nyatakan di sini la yer)
Sampai je Railey Beach kitaorg terus cari budget resort ni... memang murah mak ngah!!!!!
RM35 hengget je semalam... aku dengan member2 aku ape lagi gumbira la... yeyeyehhhh ada duit lagi nak berjoli.... (^.^)
Sampai je kat resort tu.. memang scary... 
macam hutan buluh je aku rasa..
tapi sebab nak save budget punya pasal kami gagahkan jugak la dok kat situ..
so far alhamdulilah malam pertama tade ape yg jadi sebab suma tido mati kepenatan!
Sampai la malam kedua, malam trakhir kitaorg kat Krabi...
pas kitaorg balik daripada buat thai massage, kitaorg lepak la kat cafe kat resort tu...
tapi cam pelik sebab tade sorang pun staff dia yang stayback.. 
member aku yg mls nak buat massage ckp depa da balik da kol 10 tadi..
so kitaorg  lepak tanpa makan dan minum kat kafe tu...
mmg best sebab kat malaysia takkan jumpa cafe yang tade makan dan minum ni..
sambil2 lepak tu kitaorg main kad...gelak2 cam biasa la...
owh biar aku kenalkan member aku dengan nama glamor dorang  jela k..
sorang ni RAMON - wanita berkerjaya
sorang lagi Limah - sorang programmer wanita yang benci betulkan ralat dlm system
tengah2 main kad, Ramon seperti biasa akan potong stim.. nak balik bilik tido...
kitaorg pun terpaksa la ikot sebab takkan nak biar dia redah hutan buluh tu sensorang kan..
sampai je bilik.. tukar baju lepak atas katil..
Ramon lak da lama tarik selimut..tinggal aku dengan limah je sambung borak
masa tu dah tunjukkan jam 1 pagi...
dalam borak2 tu kitaorg gegelak la sebab benda kelakar kot...
pastu tibe2 ade ketukan dari bilik sebelah... 
ketuk sekali je tapi agak kuat..
owh utk pengetahuan korang dinding bilik tu adalah papan plywood...
macam bagi signal suh tido... ramon terjaga pastu ramon sound aku dan limah..

ramon: weh tido weh... org da marah tu....
aku dan limah lak jenis tak makan saman.. borak lagi sambil kutuk masing2.. gelak2 lagi..tapi kali ni volume dah kecik la..
pastu "jiran" sebelah ketuk lagi untuk kai ke dua...aku diam.. limah pun diam...
sekali tu limah bersuara...
limah: dah dah la tu.. tayah la nak ketuk...
aku: entah.. kecoh ar.. nak tido sedap gi la dok 5* resort....
limah: tu ar.. ni dok kat hutan buluh... miang je aku rs katil ni..
aku: katil miang ke ko miang??
limah: bodoh la ko ni... *kitaorg gelak lagi*
sekali tu.. tetibe aku dan limah senyap.. tatau nape..  malaikat lalu kot..
dalam kesunyian tu... tibe tibe...
"tok tok" bunyi org ketuk pintu bilik kitaorg.. aku diam.. limah pun diam.. 
ramon pun bangun  buat muka pucat dia..
"assalamualaikum......" bunyi suara pompuan gemersik halus dan jelas... 
rasa macam dia betul2 depan  pintu bilik kitaorg...
selang beberapa minit dalam 2 minit dia ketuk lagi "tok tok"  bunyi perlahan tapi padu....
pastu... dia mengilai... hihihihi...  tak kuat tapi cukup jelas utk di dengari...
semua keras... aku tengok limah.. limah tgk aku.. ramon lak daripada baring terus dudk...
semua kaku atas katil.... semua kelu... last2 suma tarik selimut... keras dalam selimut sampai pagi...
okay... sambungan dia nanti la i sambung.. skrg ni gi buat keje...
takot bertukar hijau lak bos i nanti.. =)

-afzaniza-

............................................................................................

arghhhhh stress aku baca cerita ni.
boleh pulak turn cerita ni time aku di perantauan ni.
dengna keadaan tak book apa.
n kemungkinan aku akan end up tempat-tempat murah macma guest house ke apa.
semoga aku tak di expose mistikan ngan benda-benda macam ni kat bali. 
Aminnnnnnnnnn.


10 Comments:

Lya Colours said... [Reply to Comments]

menyesal baca dah la malam ni tido sorang kat rumah. uwwaaaaaaa

Drama Mama said... [Reply to Comments]

Hadoiiii suspense! Scary ok bg salam plk!

Che Sue said... [Reply to Comments]

hahahah mcm kena je ngan timing weh..jejaga pija sila jgn amik hotel murahan..kang adok 'tok tok tok' pintu korang malam2 peh tu ngilaaaaii~~~

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

hantu Islam?????

siap bagi salam.

cahya indah said... [Reply to Comments]

main ketuk2 pulak..huhu

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Best cara penyampaian citer, afzaniza tolong sambung citer di Phuket cepat2, auntie eager sangat nak tahu..hehehehehe

love for life said... [Reply to Comments]

pija kat bilik ko tu ade antu x?ihik.ihik.ihik.

Rina277 said... [Reply to Comments]

cite psl antu kat hotel bali aku ada pengalaman la peej..tp bkn aku kene sbb ada tuah gak aku ni dilahirkan sbgi seorg yg senang tido di mana2 saje n klu tido mmg tido mati xpernah ngigau atau terjaga..kisah tu jd kat kwn aku..nanti aku email la cite tu ekk..

chuppychubb said... [Reply to Comments]

thanks peej...sambungan part 2 dah hantar dah.. :)

mohamad hakimi razak said... [Reply to Comments]

haahhhhh!!!!
aku tau mne tempat tu.
aku honeymoon ngan bini aku time pas kawen dulu.
pas kolam,redah semak buluh tu,bilik kitorng yg 1st..
honeymon aku tuka jd nightmare..nanti la aku cite..
aku pun baru tau psal blog ni..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...