Instagram : @peejburhan

expose mistik : main "cak2 bawah pintu"

Salam Peej,

Start follow your blog lps follow your mum’s.  
Ni kisah masa study kat itm johor dulu tahun 1998 kot. 
Bilik saya tingkat paling atas dan sebelah bilik air, dan dekat dengan tangga. 
Kira koridor tu kat dua2 hujung koridor tu tangga la. 

Malam tu tido lewat.  Katil belah bwh, but since nk study bwk ler tilam letak kat lantai. 
Roomate saya dah tido, masa tu tnggal berdua je dgn dia. 
Masa tengah2 syok study meniarap.. kaki ni hala ke pintu la. 
Tetiba lak rasa kaki ni sejuk jer.  Mcm ada angin lalu masuk bwh pintu. 
Pas tu terdgr ler mcm ada org sorong bag, dari hujung tangga ke tangga yg lagi satu dkt dgn bilik ni. 
Bunyi tu xder ler kuat mana pun to sbb sunyi kan so mcm kuat ler.  

Then dgr lagi mcm sorong bag, masa dia lalu kat dpn bilik tgk le bwh pintu,
xde pun bayang2 org lalu lalang… angin sejuk makin byk lak masuk celah pintu tu.. 
dgr lg dia lalu lalang.. ada kot 3 4 kali dia tawaf kat koridor tu..
then last2 tu sy tarik tilam naik katil balik, trus baring..
mata hala kat pintu… kali ni mcm dia betul2 berhenti dpn pintu tu,
sbb Nampak mcm ada gelap skit bwh tu.. 
lama gak bayang tu kat pintu tu..  pas tu xder.. trus mmg x jadi ler sbg study mlm tu.

Tp tpt ni mmg byk kes, maklum ler tgh2 hutan, kiri kanan kawasan kubur (cina. Jepun) kebun getah semua. 
Tapi masa kat situ byk ler dgr cerita Nampak harimau jln2 kat bwh tu.
Tp kira asrama sy ni masih dikira kurang gangguan skit la, sbb ada satu asrama yg kira sebelah hutan yang selalu kena kacau. 
Tapi masa heboh kes orang minyak mmg takut giler sbb roommate dpn kena hempap, siang2 lak tu. 
So itu je la pengalaman mistik yang paling hampir penah kena. 

P.s:  seronok baca your blog.  Teringat masa blm kawin dulu.  My n youngest sis slalu lpk n jjcm.  Skrng dh kawin ni susah ler skit.. kena “rantai” :P    funny thing is, lepak2 pn dgn kwn sekolah dia, so masa tu mmg  kita ler plg mature kat situ.. tp perasan muda J

Best regards,

http://signatures.mylivesignature.com/54489/316/F5FFC2245229554323F13B37FAB13C5C.png
Farika Arbak

5 Comments:

Lya Colours said... [Reply to Comments]

saya pon ex itm johor. tp saya 2006-2009. so dah dipanggil uitm. memang kampus tu keras sket. especially blok hostel lama.blok hostel lama dia dekat dgn hutan sket. blok hostel baru dekat depan. tapi hostel baru pon tak kurang hebat dgn gangguan benda2 ni.macam2 saya dgr cerita. alhamdulillah sy x pernah kene la. eh nnt la sy email cerita. boleh masuk segmen expose mistik. hahaaha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Anak sedara aunty pun ex-itm johor juga tahun lebih kurang sama dengan penulis cerita ni. Dia selalu cerita macam2 jenis hantu yang dia jumpa dulu, tapi anak saudara aunty jenis yang berani maut dia kata tak takut langsung masa kat situ sebab hantu tu tak kacau dia kalau aunty yang nampak memang tak duduk situ lah.

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

hish tak bahaya ke harimau jln kt bawah,.. ganti pak guard plak main ronda - ronda...

cahya indah said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
cahya indah said... [Reply to Comments]

baru je abes study kat Lendu, selalu jugak dengar bunyi macam orang tarik beg kat luar rumah sewa before Subuh..tapi tak berani nak tengok..takuttt

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...