Instagram : @peejburhan

bye-bye KUL. hello DPS

huarghhhhh *menguap*
di kala type entry ni, dan juga entry-entry seterusnya.
aku adalah super ngantuk ok.
n penat.
n sakit pinggang.
semua cukup la.

ikut hati nak tidur dah.
tapi noy marah.
dia suruh aku buat entry untuk blog aku.
auto publish entries. :/

ikut plan memang nak buat.
tapi macam busy sangat kan.
rasa tak cukup rehat.
so ingat nak tidur.
then if terjaga awal boleh la buat.
tapi dia yakin aku takkan terbangun awal.
heheh. sebenarnya aku pun rasa macam tu.
tapi patutnya if aku cuti-cuti. blog pun cuti-cuti la kan.

tapi takpa.
sementara ok lagi ni.
mari buat.
pic mostly aku amik daripada twitter.
so siapa follow tu kiranya ni ulang tayang la ye.
tapi ramai yang baca blog ni tak follow kat twitter.
or maybe takda twitter.
so kita tepek sini.
plus if kat blog ceritanya panjang lebar sedikit kan.

bagi yang tak tau.
by the time entry ni di publish.
aku maybe dah kat lcct. :D
bercuti di bali. la la la.
last minit punya plan.
last sunday beli tiket.
tempat pun tak sempat book.
kita redahhhh.

mula-mula tak rasa apa.
sebab maybe busy kot.
tapi saat tukar duit tadi. dah rasa excitednya tu.


pelupa melampau sekarang.
hilang ingatan tak tau letak passport kat mana.
pungah sana-sini cari.
yang mama kata dia tak tau. hmmmmm.

last-last aku buntu.
baru mama cakap. kalau takda maybe mama ambik simpan tempat mama selalu letak semua passport kot.
tengok situ memang ada.
thank u mother.
pepenat orang carik tau.
dah la memula orang tanya memanjang tak mengaku.

seronok tengok passport ni.
sebab passport cover tu adalah oldskool.
nampak macam biasa kan?
tapi tu daripada aku umur 14 tahun ok.
masa pergi umrah dulu.

tengok la nama tu.
korang ingat tak benda tu.
dulu kira if nama tulis pakai tu gempak abis la.
tapi papa suka sorok.
kedekuit.
tapi bila fikir balik betul la.
masa aku kecik-kecik mana reti guna sangat.
main tekan je huruf apa suka.
membaziaq.

oh dulu kat passport cover tu letak nama.
time pergi umrah tu ngan papa, mama, me, noy n arwah maktok.
yang pegang semua passport papa.
tu yang if ada nama kat depan senang.

sampai sekarang aku guna.
berlapok pun.
cea ayat macam best je.
macam la aku guna passport selalu kan.

kat belah dalam punya poket lak ada macam-macam.
ada card masa kat saudi, masa pergi hatyaii, n few more la.
ada jugak yang lain-lain takda.
sebab tulisan dah hilang. pffftt. so aku buang.

semalam ke jj au2.
tukar duit.
malas nak pergi jauh-jauh. letih.
sampai sana tak bukak pulak.
call. dia kata dia break 20 mins.

so lepak starbucks.
lama gak la. mau sejam.
set timing.
sebab later ada nak jumpa orang.

:: pomps gila banyak cakap. tu muka fikir topik apa pulak nak cerita T____T ::

then nak tukar duit dia takda lagi.
call. then cakap la kata 20 mins. dah lama ni.
baru dia bergegas datang. :D
adalah gembira lepas tu.

balik rumah excited lebih.
kemas itu ini.
settle mana kerja-kerja tertangguh.
then merenung ke atas almari yang jauh nun tingginya.


bag.
malasnya nak amik.
dengna harapan noy amik.
dia lagi malas.
so aku panjat jugak kerusi n amik.
berhabuk. seperti yang di jangka.
vacuum bag.

then carik travel sling bag kesukaan.
pun tak jumpa.
penat punggah almari. takda.
tanya mama dia kata dia tak pegang.
tp logik la. sebab dia bukan kemana-mana pun.
sebab ni bag mama dulu.
aku suka pinjam.

so last aku carik dalam almari dia ada.
nice.

mama : jumpa?
me : a ah kat almari mama tepi tu.
mama : ye lah. pija suka bag ni kan. senang kan.
me : a ah suka. senang sebab sling n ada banyak poket. tapi paling suka sebab dia tutup perut big mac. hahaha.
mama : oh patut la mencari sangat.

tapi serious. coverline bag ni.
aku suka.
walaupun dah agak oldskool jugak. keh keh.


packing at 1ish am.
noy kalau tak nak tidur dah.
bila aku kata jom packing. baru dia pun sibuk.
sorry la messy.
katanya tengah packing kan.

yang pastinya excited.
sebab trip kali ni ada jonet.
jonet kesayangan.

ok peeps.
will be back next week ya'll.
don't miss me. *ewah adew kew?*
bye-bye KUL - hello DPS



8 Comments:

HappyIrfa said... [Reply to Comments]

selamat bercuti :-)
kim salam org dps

mamasuri said... [Reply to Comments]

selamat bercuti...
nnti buat live entry dr bali yer...
hehehe

liaamalia said... [Reply to Comments]

wow bestnyer g Bali...aku pon br jer ke sn last2 week...best bangat deh....

Miss Anne said... [Reply to Comments]

selamat bercuti! have a nice trip n holiday! seronok nya dapat g bercuti..
nanti jgn lupak letak pic2 dr Bali ye ;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ok bye, ingat ke Thailand rupanya ke Bali. Selamat ber 'enjoy'.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

pergi cuti ngn org kesygnan lak tu mmg bestttttttttttttttt

pergi kerja jauh2 dah la sorg2 mcm aku mmg x best...huhu

Ietams said... [Reply to Comments]

bye², selamat bercuti! ;)

cahya indah said... [Reply to Comments]

have a nice trip kak Peej ;)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...