Instagram : @peejburhan

busy nyaaaaaaaaa.

aku suka poyo-poyo cakap aku busy kan.
padahal tah apa yang busy pun tak tau.

tapi this past few days memang busy melampau ok.
tak terkejar rasanya.
ngan melayan email orang order.
check payment. then batch lepas punya yang datang amik.
dah la mostly jenis bangun awal readers ni.
ok takda la pagi dorang muncul.
tapi aku ni kan burung hantu.
terkulat2 jumpa orang pass barang.
sempat gosok gigi je.
nice.
haaaaa. tak nak sangat jumpa orang. jumpa time buka bangun tido terus.

tu takpa.
then tiba-tiba noy n jonet plan percutian pulak.
memula nak pergi hujung bulan.
sekali jonet kena melapor untuk masuk kerja balik time tu.
so terus cakap. ok la pergi minggu depan.
kelas kau.
so tadi baru settle booking flight semua.
suruh jonet uruskan untuk tempat tinggal pulak.
so layan cuti-cuti la lepas ni.

tu yang bertambah kusut je rasa.
sebab tak best la if nanti orang nak amik barang aku takda kan.
nak contact semua.
so aku suruh dorang berurusan ngan papa nanti.
papa tu bukan selalu ada kat rumah kan.
bawak mama pergi hospital semua.
then tak silap weekend dia balik kampung.
tu aku kata siapa nak suruh post bagi tau.
aku post je nanti.
harap takda apa la.

tu tadi sibuk membeli barang untuk nak wrap.
sampul semua la.
nanti kena rush ke post office pulak.
nak packing bag lagi.
nak pergi tukar duit lagi.
dah berapa kali pergi tukar ni.

then yang datang amik.
dah la ada some yang sesat sampai sejam lebih.
ish rasa bersalah.
rasanya macam takda la susah nak carik rumah aku.
tapi ye la. kalau tak biasa area ni memang payah la kan.
kalau aku tiba-tiba orang suruh carik rumah kat puchong ke, kepong ke, pj ke.
mampos. sebab ada yang tak pernah jejak pun kan.

dah la boleh tahan banyak entry nak buat.
iklan dan event semua.
entry personal lagi kan.
busy.
macam poyo bunyi nya tapi tu la yang dialami sekarang.
ada yang email tanya macam-macam pun aku takda masa nak reply lagi.
tah bila nak curi masa tah.
tidur pun ala-ala tak cukup.
game simssocial dah berhari tak bukak.
game kat ipod semua tak check.
teruk betul.

ok la. nak sambung menguruskan segala yang panding.
ta-ta.

6 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

hikhikhik. tu la jaman skang ni wajib ada gps berbanding ipad ipod semua. aku taip je add ko, terus natang tu tunjuk streeeeet sampai depan pagar ko. kan sonang.

btw happy hohoholidays!

ZaritH said... [Reply to Comments]

saye lah antara orang yg bertuah dpt tgk muka peej baru bgn tido. tu la baru natural beauty namanye.
aku sesat sikit je. terlepas simpang pastu pepandai terus sbb igt boleh tembus. skali jalan mati. pandai sgt kan. pastu bila jumpa aku jd ngelabah xtentu pasal. funny gila!

Shiela Rahim said... [Reply to Comments]

thanxx peeja..da dpt tabita

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun sekarang ni busy la, banyak sangat benda yang kena buat dan kadang2 baca dan comment blog ni dalam kereta je.

si cokelattte said... [Reply to Comments]

peejj... up kan la n3 kucin3.... aku tgk n3 kucin je dri tadi.. heheheh...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja elok lah busy makna nya business tu bagus dan dapat hilangkan rasa tak suka keluar rumah tu kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...