Instagram : @peejburhan

Bali - day #1 - Bali keee?

malas rasanya nak update.
tapi if tangguh-tangguh tah bilanya nak start kan.

process yang panjang.
amik pic dpd both camera.
paling tak tahan pic from camera jonet gila besar.
nak resize bagai. lebammm.
pastu nak watermark la apa la.

baru settle ni.
so mari start.

so kita orang pergi bali 6d5n.
tapi hari pertama tu waste macam tu je.
fuck.

flight petang.
but pepagi dah bangun siap semua.
pergi giant kejap beli apa yang boleh.
noy pulak sibuk nak cuci kereta bagai.
nak tinggal pun nak cuci. nice.

around 12.30 bergerak daripada rumah.
papa hantar ke kl sentral.
sampai terus ada bas. nice.


:: ceria dah duduk dalam aerobus ::

bas gerak 1ish macam tu.
sampai lebih kurang 1 jam lepas tu la.
elok nak sampai bbm dengan jonet.
dia kata dia baru gerak daripada rumah.
takpa. rumah dia dekat je kan.

so sementara tu me n noy duduk kat coffee bean.
aku tak lapar sangat.
sebab before keluar dah makan mama masak.
kemain sedap. nyam.


so dia amik iced chocolate besar. kongsi.
n paksa makan bagel sapu cream cheese. sedap dia kata.
pastu dia makan sikit. tak abis paksa aku abiskan. bagus.
dah la ngan ice chocolate.
mengantuk melampau lepas tu.




berlengas.
panas gila lcct tu.
coffee bean ke. starbucks ke. semua aircond ala-ala tak rasa. herghh.

jonet sampai kita orang lepak kat depan dulu.
hisap rokok. then baru nak check in.









ceria je masing-masing.
so masuk la dalam untuk check in.
flight kita orang 4ish pm macam tu.
elok sampai turn.
dia kata flight kita orang cancelled.
cancel ok! cancel!
dia kata takda dapat sms ke email ke.
takkkkkkkkkkk! hotak la.
so dia kata pergi service counter.
nanti dorang letak kita orang kat flight lain.

beratur lagi!!!
sampai situ.
dia kata kita orang naik next flight.
pukul 6.40pm macam tu.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
bayangkan time tu baru pukul 2 lebih.
memang lebam kot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
dah la lcct tu bukan ada tempat nak beristirehat.

so kita orang lepak starbucks.
tapi berapa lama sangat pun boleh duduk situ.
dah la takda smoking area ke apa.
abis air.
sambung lepak depan balik.
T______T

kerja amik pic je la ceriakan hati.
muntah la korang tengok pic kita orang je. hahah.



:: haha dorang tak ready. aku snap tak kira. ;p  ::


duduk depan tu until 5pm macam tu.
orang-orang taxi area tu pun dah kenal muka kita orang.
sebab everytime pun dorang tanya nak teksi pergi kl ke.
TAKKKK!!!

pastu elok nampak tony fernandes lalu tepi tu.
naik kereta peugeot dia. tengah cakap phone.
rasa nak tahan pastu cakap. kita orang insan terpinggir.
flight cancel.


then masuk dalam.
dah boleh check in.
dia bukak 4-5 counter untuk check in.
tapi tak specific.
dia tulis Indonesia je.
kau tengok macam mana rupa line dia.


rasa nak bunuh orang kan.
dah la barisan berlapis-lapis. 1 barisan jadi 3 ok. herghhh.


muka orang dah keletihan n speechless tak tau nak cakap apa.
tweet bebel-bebel je la pun.
pastu jonet pergi service counter.
tanya bebetul.
pun barisan panjang.
dia kata dia redah je terus ke depan.
dia askar boleh la kan. heheh.
sebab dia kata lama kot beratur. ngan barisan panjang.
dia tanya sekeliling.
ada yang baru nak beli tiket la apa.
tu dia kata dia ke depan terus. dia nak tanya je kan.

elok dia datang.
dia kata memang betul flight kita orang 6ish pm.
tapi counter bukak from 26-35.
yipaaaa. so 35 tu macam takda orang beratur sangat. yeay.
kalau kat screen yang bukak 26-30 je macam tu.
so ingat lelain tu bukan.



:: beratur sampai sempat ikan fishtail braid ::



ceria sebab dah nak check in.
tapi makcik depan tu kekecohan pulak.
indonesia. tapi kemain melaram.
bag dia berat nak mampuih.
kau tau la dorang tu segala benda nak bawak.
susu tepung anak je berpeket-peket ok.
pastu kena bayar excess tu dia takmo. bebel-bebel la apa.
what????! bayar je la.
orang nak check in ok.
dia drama gaduh lak ngan budak situ.

lepas settle. dia bayar gak.
nak gerak dia nak ngadu ngan kita orang.
nak carik geng la tu.
kosser nak layan. kita orang pun berlengas ok.
nak cepat2 je ni.



tunggu nak boarding.
jonet mengadu nasib kat mak dia.
time ni pun nyampah.
delay lagi 1/2 jam. syabas.

pastu ada minah indian ni jaga pintu untuk nak boarding ke apa.
macam psycho.
kita orang takda seat. so berdiri la tepi-tepi tu.
ada few orang siap beratur depan pintu tu.
dia nak hangin-hangin, "please seat! we will announce when ur turn is here"
eh suka hati la orang tu nak berdiri ke apa.
bukan depan muka dia pun.
tak kacau pun kan.

me : eee gila kuasa. tah apa-apa.
noy : tah. dia tau tak berapa lama orang tunggu.
me : kan. aku rasa dia feeling ni. tengok la gaya tu. siap rambut croissant bagai. mesti impian sebenar nak jadi crew. hahaha.
noy : hahaha. confirm.




naik je dapat seat paling belakang ok.
apa la nasib.
tak boleh recline seat.
menyenget tido masing-masing.
tu takpa.
sekali tony fernandes naik sama flight.
nak mesra rakyat pulak pergi kat setiap orang nak sembang.

takda makna.
kita orang terus buat-buat tidur.
taknak layan. kang amukan. paling tak pun tarik muka sentap kan.



nak buat tidur la sangat.
memang tertidur betul-betul ok.
hahahahhahahahaha. tak suka.
ye la. keletihan kot.

bangun je tengok dah tak lama nak landing.
terus getik bersiap bagai.
macamkan orang nak tengok pun. heheh.






by the time sampai n keluar semua dah 11ish pm.
nice kan.
tu la cerita bali day 1 ku.
kat bali ke?
tak!!!
kat lcct jew.

hahahha. ok la.
nanti sambung.
mak lapar uolls nak makan.
ta-ta.

15 Comments:

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

lcct je pun dah penuh gambar korang..hahaha...ok lagi beb

arda said... [Reply to Comments]

chet...gigih la baca sampai habis. ingat boleh la nmpk bali nya. tajuk pun excited nak baca. peeja penipu >.< ngeeeee..

si cokelattte said... [Reply to Comments]

betol argh,,,, peeja pentipu... baru ingt dpt tgk bali... hahaha.. ntah pape.. msti terseksa mcm nk mamps kan.. hahaha...

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

cettttt...potong stimmmm btl lar ko ni peej...*muka geram2 manja :P

Shidah Kamil said... [Reply to Comments]

peej, sama laa ngan kita last year g bali..patutnyer flight kata kul5..dapat2 delay tak ingat kul 7 lebih nak ke kul 8pm baru gerak...iskk angin aje satu badan

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wei kalau aku mmg aku tak tdo mmg aku tunggu si tony tu dtg kt aku bertanya masa tu mmg aku nk dia dgr aku bebel psl flight cancel x bg notis bagai..cilaka..

eh aku lak emo..hahaha

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

gigih.. gigih.. kalau aku dah tebaring kat lantai..haha... cpt sket bali#2.. peej... cantek gilers apa braid tuh.. meh dandan rambut aku sat, aku buat tak penah nye nak jadik :(

yana halim said... [Reply to Comments]

last pergi Bali tahun 96.....lama sangat dah. huhu...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Kalau mama memang tunggu si Tony tuh dtg kat seat, lepas tuh bolehlah citer lcct panas aircond tak kuat, flight cancelled and flight delayed..
Tambang murah tak bermakna sewenang2 nak test kesabaran orang..Cittt..

Miss Anne said... [Reply to Comments]

betul la auntie..kalau saya,saya pun nak ckp cmtu kat tony tuh..mmg tepat la pada masanya nak mengadu trus ngan dia..bila lagi nak ada peluang kan..hiks
tak sabar nak baca kisah u kat bali peej..teruja.cos i tak pernah g bali.

The Kadershian Sisters said... [Reply to Comments]

peej...
buat la tutorial fishtail braid tu...
sangat lawa la..
=]

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Peeja, pic yg 2nd tu cantik la.. Muke uolls berdua buat mak jeles!
Aku kalo delayed pn tak gemar inikan cancelled! Mau aku buat amukan puaka..

FMT said... [Reply to Comments]

Dr Jonet kurus erk lps balik dr afghan, ergh afghan ke pakistan dia gi dulu.

mamasuri said... [Reply to Comments]

tercabar betul naik air asia ni kan peeja...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha, kesian tapi itu bab nak berlepas je, bila sampai mesti semua enjoy sakan.

Wan ada beritahu aunty dia kata peeja cakap pergi bali ok dan murah so dia dah terpengaruh nak kesana tapi tak boleh cuti lagi sekarang sebab dia dah dapat kerja di IBM bandar Utama sebagai Financial Analyst selepas tamat MBA dia mula kerja hari ini.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...