Instagram : @peejburhan

baik beli kuih 40sen

ni last week ada pergi pavi.
sebab nak noy si shopaholic tu nak beli seluar kat zara.
dia pergi byk tempat dah abis.
dia selagi tak dapat tak tenang.
so ke sana.

ke sana dan makan ini. :D
dah fall in love pulak. sedapppp.
teppanyaki kat food republic itu.


lapar tahap melampau time ni.
sebab tak makan siang tu.
terus dinner je.


aku seperti biasa amik salmon.
suka bebenorrrr.
tu dia tengah masak.
nyammm. ish tengok pic ni tetiba aku rasa nak pulak.
plan last day before gi bali tu nak makan salmon teppanyaki.
tak makan apa lagi.
tp elok sebelum keluar rumah mama buat mihun.
so makan tu.
elok time keluar tu aku dah kenyang.
erghh. now aku macam mahu.
confirm kat bali takdok.
ok takpa balik kita serbu.
eh motip dah plan nak makan apa semua.
dasarrrrr. ;p



:: burhan's sisters ::

lepak coffee bean sebab starbucks pavi penuh.
aku malas nak minum pun. sebab kekenyangan.
noy kata jom ke coffee bean.
minum iced chocolate. kongsi.
nasib kongsi.
sebab mengantukkkkkkkkkkkkknya minum chocolate.
takleh blah.
padahal baru kul 10 time tu.
ok bagi some of u peeps mmg la time tidur.
tp bg aku tak.
bagi aku tu malam masih muda.
seksa betul la mata berlipat.

tiba-tiba noy belikan aku kek.
sebab dia tau aku hantu red velvet.
teruja ni.


teruja abis ni.
nak try kan. macam meriah je.
sekali makan potongggggggggggggggg gila.
sebab atas tu kelapa parut ok.
wtf????!! motip kau letak kelapa kat red velvet?

aku ye-ye ingat tu cheese ok.
sebab red velvet kan ngan cream cheese selalunya.
dah la kek dia pun sangat dry n keras.
aku makan sikit je. tak suka langsung.
so aku bwk balik je.
papa suka la kelapa2 ni.

paling kesian time aku tweet.
ada sorang ni kata dia pun mkn ari tu.
tak sedap.
paling sedih tu 1st time dia rasa RV cake.
sebab sebab selalu tgk kat blog n tweet aku.
so nak rasa la.
tak sedap.
kesian gila ok.
aku kata jangan putus asa.
kena try yang lain punya.

ramai kata delicious punya sedap.
aku tak pernah try.
selalu if ke sana aku makan pavlova.
next time mahu try la.

so warning.
if ke coffee bean jangan amik cake ni.
dok dak ('tak sedap'. bahasa ganu. selalu dgr atuk jonet cakap ;p )
setakat nak makan cake ada kelapa parut macam ni.
baik aku beli kuih 40 sen.
3 rm1.20 ye.
eh kelapa. kuih lopes sedap kan.
hari tu orang ada tweet. shaiittt. tiba-tiba nak kuih lopes.
eh makanan lagi kau ni pija. 
erk.

ok ta.

6 Comments:

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

Peej, samalah kita first time try makan kek RV kat Coffee Bean rasa mcm "pehal tak sedapppp langsung nih?" pastuh trase mcm nak marah bila org dok cakap "sedap-sedap-sedap" ceit skali makan tak sedap...pastuh bila ada org opis buat trus rasa "the true of RV" then sampai skang order dgn dia jerk! =P

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

setujukkkkkkkkkkkk pavlova delicious the best!hheheh

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

naseb aku x merasa lg RV, so noted jgn rs yg ini..dok dakp [ganu bunyi ni ko kena msk k ngn p sekali...hahaha]

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun memang tak pernah makan red velvet lagi, memang tak nak try langsung saya takut makan kek sebab saya kan tembun.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
shuweet said... [Reply to Comments]

hohoho..memang giler tak sedap RV coffee bean tu...aku tak penah makan RV sebelum ni..so first try beli la kat CB skali..potong stim hokay...ngan kek yang dry..di tambah plak kelapak2 tu...rugi duit je....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...