Instagram : @peejburhan

potong stim tahu.

lama tak jumpa dotdot.
ada la 2 minggu kot.
bising-bising dah aku.
sebab aku nak beli hantaran kawin.
sementara ada duit ni. beli la apa patut kan.

so ahad tu dia free dia kata ok.
so kita orang keluar ke KLCC.
sampai je terus makan.
sebab kelaparan aku ni.
nak ke nandos penuh pulak.
so aku ajak ke dome aje.

pun ramai.
nak tunggu order je mau lebih 10 minit.
tunggu makanan n air pun lambat.
tunggu bil n balance lagi berjanggut.






then tengah duduk tu boss dia call.
tah apa dia sembang.
lepas makan aku ajak pergi beli jam dia.
so settle beli.
nak beli kasut dia. dia dah gelisah.
sebab rupanya dia kena pergi kerja.
what??
so dia kata kena gerak.
sakit hati aku.
ahad laaaaaaaaaaaaaa.
dah la 24/7 kerja je.
dia kata kena bekerja keras. nak kawin.
nasib jawab macam tu.
kawin ngan i ok. kalau tiba-tiba kawin ngan orang lain. awasss.

try kasut. dapatkan size dia.
dia kata nanti aku pergi beli.
sebab dia takda masa sangat.
amarah tau.
tergendala program.
tah bila nak beli tah.
kang abis duit aku ni baru dia tahu.
serious potong stim.
dah la hati berbunga tengah shopping.
nyampah.

dah la tengah jalan dia nampak sorang pelakon ni.
semangat tegur. ok memang saling kenal la.
lantak la dorang.
then that guy tanya. eh jauh berjalan. ngan siapa?
dia jawab. ni keluar ngan bekas orang rumah.
bekasss?
heh. silap. bukan bekas. ni nak carik barang kawin. bakal orang rumah.
haaa baru la betul kan.
gelak lelaki tu ngan gf dia. or is that his wife.
aku pun tak tau.
aku memang anti social. mana reti pr ni.

me : sampai hati kata i bekas.
him : sorry sayang. i serabut ni. kena pergi kerja.
me : T_T

so kejap je kat sana.
sad-da.
takpa la. nasib dia tak berkira.
so aku belikan la nanti kasut dia.
dah tau nak jenama apa n size dia.
nanti shopping.
bagus jugak. sebab boleh ikut taste aku. miahahahah.
dia kata tak kisah mana-mana. janji aku suka.
bagus tu. hantaran ke dia pun pilih mana aku suka.
hantaran ke aku nanti pun pilih mana aku suka. ;p

tapi kannnn.
aku rasa aku jenis lagi suka tak jumpa la.
sebab tak jumpa memang la rindu.
tapi kan rindu bila jumpa ni lagi lain macam.
baru berpisah 5 minit rindu melampau.
lepas tu semalaman tak keruan.
hamboi kemain getik kan. ;p

eh. tiba-tiba tak sabar nak kawin.
macam mana itu.
tapi kan. aku ni kata je nak kawin.
satu hapa tak buat lagi.
relax kemain. sebab tu tak nampak apa-apa preparation pun yang aku blog kan.
hhahaha. sebab aku pikir nak nikah aje.
pasal reception biar la orang lain fikirkan.
sebab aku tak banyak songeh.
apa-apa pun ok aje. so suka dorang la.

ok la tu aje.
kang aku type panjang lebar makin getik pulak.
so dah. cukup.
ta-ta byatches.

20 Comments:

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

senang ur mum nak settlekan hal u kan.. tak byk songeh..good peej good..

si cokelattte said... [Reply to Comments]

nk tgk sape die... npe bluuuurrrr kan... heheheh... ko da kurus... me loike...

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

Peej, aku suke baca blog ko.. and and aku suka part ko sebut tata byatches haahahhha.. memang tengah HOT la time ko buat entri ni. haha.

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

Peej,

tengah aku dok ralit baca n3 ko ni..tetiba lagu ni yg bermain2 kat dlm otak aku "You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,Love you...:)mcm background music plak :) btw, ko makin cantik, i loikeee..seri bakal pengantin kot ;) plus aku suka ur baju, nice!
p/s: kim salam kat dotdot ;)

farra8979 said... [Reply to Comments]

setuju la.. peeja makin cantik. berseri je skrang ni kan. ^__^

Hannah Haykhall said... [Reply to Comments]

sweet~
haish, tak sabar nak tunggu akak kahwin..

love for life said... [Reply to Comments]

nape ko xmakan salmon?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Senang dapat lelaki yang tak kesah dan tak cerewet, kita beli apa je dia ok.

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

kau lagi potong stim aku bila letak gambaq blur dotdot ittew!

me dont climax!

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Copy paste ayat

pasal reception biar la orang lain fikirkan.
sebab aku tak banyak songeh.
apa-apa pun ok aje. so suka dorang la.

Banyak cantik? Siapakah gerangan yg kena fikir tu?

jija said... [Reply to Comments]

to mama peeja....mesti mama yg kene buat punye hehehee,,,,,,,pic dotdot blur pulak haih x dpt nak tgk.....dotdot peeja....

sweethOneY said... [Reply to Comments]

Aku pun lebih fokus pada akad nikah tu. Baju kena meletopppp utk tu. Heheee

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

hahaha.... 5 minit dah rindu. i like....betul3...

mama kene fikir utk kite kan peeja..sapalah kita tanpa mama :D
auntie, i love u.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku doakan sumenya selamat la... Rilex2 pn ok x la stress sgt kan?

kasihibu said... [Reply to Comments]

heheheheh...ayokkk mama peej dah naik taring ;p

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

ala, nape gambar blur..hehe
okey takpe simpan sampai naik pelamin baru la expose kan :)

selamat membuat persediaan peej, jangan last minit sangat nanti kelam kabut

Mak Izz said... [Reply to Comments]

hikhik.. sape la dotdot jejaka misteri tu ye. x sbr tunggu peej kawen, nk tgk pasangan comel ni bersanding atas pelamin. hihi.. selamat membuat persiapan kawen :)

cik chinta said... [Reply to Comments]

seyesss nmpk relax..bgus la peej..

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

hahahahaha..mama dah sound ko tu peej :) sweet jer mama ko ni :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Peeja!! apsal kau blurkan??? Tak sabar nak tunggu Peeja kawin! Yay!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...