Instagram : @peejburhan

panas. panas.

dah tau nak cerita apa.
2 days back keluar ke pavi.
sebab noy nak tengok wayang.
kita layan.

sampai beli ticket n dinner.
noy nak pepper lunch.
aku dah.

me : ni dinner. bukan lunch. kenapa nak kena panggil lunch. panggil la pepper dinner. :)
noy : *rolling eyes* apa-apa je la. eh tapi ye la kan. pepper memang dinner baru best makan kan.
me : kan kan *angkat2 kening*

ok orang bosan memang takda topic nak cerita.
so makan.



tak menyabar terus gigih gaul-gaul.
nak amik pic pun tak layan.
lambat gila makanan aku sampai.
noy dah makan separuh baru sampai.
dah la sampai sedih je.


macam tak ikhlas tau bagi salmon tu.
sedikit je. tsk.
tak puas makan.
ketagihan salmon la. sukaaa.



aku rasa aku tak sesuai makan ni.
sebab tau la. pakai hot plate. so dia sentiasa panas.
aku mana reti makan panas-panas ni.
rasa tak puas je. suam takpa. tapi panas tak suka.
so berjam la amik masa nak abiskan makan.
tapi sedappp. suka.

then singgah just heavenly tu beli ini.

:: rv cupcake for me. n strawberry cheese cake for noy ::


oh dalam entry yang lepas-lepas ada tanya starbucks jual rv ke?
tak jual jawapannya.
aku memang suka beli makanan mana-mana then makan kat starbucks.
bukan la sebarang makanan.
takda la nak makan nasi campur tetiba pulak.
tapi macam beli donuts ke, cupcakes ke, subway ke. macam tu la.
:)


kau tengok la noy tu.
mintak tolong amikkan pic pun takleh harap.
pic pertama gegar.
ngan muka aku yang besar pasu muka tu.
then konon nak lepaskan la rambut.
belum sempat apa dia snap n terus bagi balik camera, "dah lawa tu".
T___T
kejam dia. i need someone yang rajin amikkan pic.
help help help.

nway.
kita orang tengok cerita contagion.
pelakon semua best-best, matt damon, kate winslet, gwyneth paltrow, laurence fishburne, jude law...ramai lagi la.
cerita pasal virus yang serang bumi.
scary la if memikirkan jadi betul-betul kan.
tapi jalan cerita dia agak mendatar la. takda thrill or gelak ke apa.
sekadar kau tengok macam tu je la.
dah la banyak bahasa-bahasa sains ni. mana la reti.
orang lab faham la kan. ;p

ok la. tu je.
takda apa sangat pun.
ok bye-bye.

11 Comments:

love for life said... [Reply to Comments]

AKU PUN KETAGIH SALMON~~ family aku kata aku mental~~~

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej,

sedapnyer cupcake, yummy! aku pun gile salmon, sedapppppp sangat2! aku skg tgh kurangkan mkn daging n ayam, layan ikan n vege aje *dgn harapan esok bangun pagi dah kurus :P ehh...baru aku pasan, title n3 mama panas dan pedas..n3 ko plak panas panas...sehati sejiwa :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah la mcm x ikhlas la bagi salmon tu..org bayarlah...

emo aku bg salmon sikit..hehe

Sidratul Muntaha said... [Reply to Comments]

org biotech paham la kot?
org mechanical mcm aku ni science term kureng la...

peej said... [Reply to Comments]

love for life - aku selalu makan luar la. kat rumah tak pernah lagi makan salmon ke apa.

dylan - act daging ayam semua tu takpa kan. yang tak berapa bagus carbs ni. cea matiklah aku nasihat macam dietitian kan. padahal aku pun bedal semua. ;p bila kau cakap ni baru aku perasan. kebetulan kan. ;p

buyui - kan. dah la mahal. ciput je dia bagi. noy amik beef bersepah2 banyak ok.

sidratul - tu la. aku pun fikir macam tu. serious bahasa2 science sangat.

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

suke ayat tu..'org bosan mmg xdk topik nk cita' hahahaha~
ramai j org bosan lau g2~

love for life said... [Reply to Comments]

aku pun makan kat luar. makan kat umah alamatnya aku kena pulau la.family aku kata ikan terubuk rebus lagi sedap. aku hampa...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Dulu masa duduk US ikan salmon aunty masak Asam pedas, walaupun bunyi agak pelik tapi super sedap tau, kat sana ikan Dari Asia tak fresh semua frozen, jadi ikan salmon lah jadi projek masakan aunty.

peej said... [Reply to Comments]

twmk- tapi memang betul pun. sebab tak tau nak cerita apa asyik mengadap muka sama je kan.

love for life - aku tak pernah suka terubuk. aku tak tau macam mana nak menikmati kesedapannya kalau 80% busy check tulang je. pfffttt. baiklah salmon kan. nyum.

aunty - memang la kan. so kena improvise la kan. mesti sedap jugak tu kan.

farra8979 said... [Reply to Comments]

thanks sbb sudi jawab pasal rv @ starbucks tu.. ^___^

xi da ya said... [Reply to Comments]

hii!
im 1 of ur follower,tp 1st time nk komen.hee~
ape name restoren tu?mcm mnarik je mknn dia.nk refer previous entry mls lak.hee

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...