Instagram : @peejburhan

nikmat Tuhan.

aku ni memanjang cakap nak diet ke apa kan.
takda makna.
tembolok tu macam-macam nak.
pantang orang ajak makan je laju aku kata NAKKKKKKKK.
tak pernah la aku kata taknak.
if tiba-tiba aku menolak tu memang boleh buat kenduri kesyukuran ok.
hahahhahaa.

ni last week.
kita orang ke TM.
bayar last bil.
kan aku potong dah line tu.
sebab dah pakai unifi.

lepas tu baru nak carik makan.
time tu pun dah petang.
tak makan apa seharian.
noy kata nak nasi ayam.
so ke ampang kita.
sekali dah sampai area tu. tiba-tiba dia kata nak hometown yong tau foo pulak.
pun boleh.
ikut aje. pun sedap je. :)






pic berpusing lagi.
aku pun tak tau la ap masalahnya.
if facebook takpa la. senang.
if pusing macam ni. kasi rotate je later kan.
nway, the food was nice. as always la kan.
sukaaaaaaaaaa.

then nak starbucks.
asyik-asyik ke area sama je.
noy kata jom pergi starbucks hartamas pulak.
ok aje.
tah apa beza tah. rasa tetap sama. ;p
suasana la lain kan.

hartamas dah tak best macam dulu kan.
sebab dah takda hartamas square tu.
parking pun senang je nak dapat. la la la.
tak perlu nak pusing 3-4 kali.
senang dapat. betul-betul depan tempat yang kita nak lepak pulak tu. bagus.
tapi yang tak best sebab sumber cuci mata dah berkurang la kan. heheh.

:: caramel chocolate cake ::

:: sibuk angkat tanaman smurf's village ::


aku sibuk makan cake.
noy sibuk snap.
aku stop la.
pastu dia kutuk. dia kata tak lawa langsung.
argh lantak la.

pic bawah ni pulak hari lain.
tapi since aku tak snap apa pun except for makanan.
aku tepek je la sekali kat sini.
serious tengok pic ni rasa nak lagi.
sedap sangat. suka.
ke ss2 pj makan ini.
noy teringin.
tapi dia ajak aku pun cakap la NAKKKK laju2 kan. heheh.

:: oyster omellete. ::

:: pan mee soup ::

ok tengok pic ni rasa nak lagi.
noy jom pergi lagiiiiiiiiiiiiiiii.
tapi tu la. terasa jauh. nak pergi tu malas je rasa. ;p

tapi adalah best sebab malam pergi tu kedai aunty tutup.
so boleh order dengan tenang.
if ada mesti bergaduh-gaduh kedai uncle n aunty tu suruh order kedai masing-masing.
kau pun tergamam situ.
so malam tu tenang. suka.

ok tu je. ta.

13 Comments:

the hun said... [Reply to Comments]

hoih.. siot ah.. dah la petang2.. pastu ujan.. LAPAR aku wei..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

Aaaa details plis. kedai mana tu? Hometown yong taufu ke apa? kt mna ?

si cokelattte said... [Reply to Comments]

siot mmg siot la.. lapar sbb hujan.. tambah dgn makanan ko tepek kat situ... adoi... pitam jap..

linda said... [Reply to Comments]

Hahah, sama lah aku. Kalo org ajak makan, lajuuuu je aku on... Mak aku siap sound gaji habis ke makannnn je :D ape nk buat, tembolok besooo :p

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

aku tak penah suka YTF tapi WTF gambar YTF tu sedap lah...siap besok nak isi tembolok ghajhah aku nie. Haha.

cahya indah said... [Reply to Comments]

nasib baik da makan baru tengok gambar2 makanan kak Peej ni..hehe. tapi stillll la teringin kan. nak caramel chocolate cake tu (sekali tengok macam choc indulgence kan), oyster omelette tu (da lama nak merasa) dengan pan mee.

FMT said... [Reply to Comments]

peej awak dengan noy guna pencuci muka apa erk. clear jer muka.

Renaissance Kaur said... [Reply to Comments]

muka noy mcm iras muka actress hong kong,apa nama.... haa.. maggie cheung kan?

kimmy said... [Reply to Comments]

hometown yong tau foo mmg layan kan..saya pernah mkn kat wangsa melawati tu,best..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hmmmm sedap nya, nak cari yong taufoo kat pasar malam hari ini, nak pergi ampang jauh sangat so makan pasar malam punya pun ok lah buat lepas geram.

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

huwaaa...fav aku ampang yong tou foo tuuu..sedapnye yang mcm karipap garing-garing tuuuuuu!!!

peej said... [Reply to Comments]

hun - masa buat entry ni aku pun teringin kembali.

sweethoney - yang atas tu mmg hometown yong tau foo. yang satu lagi tu medan selera kat depan balai polis ss2 pj.

cokelatte - sedap weyh.

linda -sama la. duit aku habis makan n rokok je la pun. T_T.

coki - sedap weyh. kau makan kat hometown ni. not ur typical YTF

cahya - semua sedap dik.

fmt - aku tak pakai apa-apa. noy ada pakai produk ni. if ingat aku buat entry nanti.

rk - pulak. gigih aku google tadi. sama ke? macam tak je weyh.

kimmy - sangat la best. makan macam tu je pun dah kenyang kan.

aunty - pernah try hometown punya tu? if tak pernah try la aunty. sedap.

filla - kannnn. sedap melampau. ni aku tengok pic ni rasa macam nak lagi je.

AZ said... [Reply to Comments]

sedapnyer, take a look at http://amarzikrylife.blogspot.com/

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...