Instagram : @peejburhan

night out with crews

last week.
malam ada lepak suzi's
then kawan noy ajak tengok movie esoknya.

sangat sweet siap kata dia jemput semua.
so dia pick up.
kita orang ke pavillion.
beli ticket, terus mencari makan.

asgeej mahu makan teppanyaki.
ok aje.
aku pernah makan sekali je.
aku rasa biasa je.
ramai kata best.
tapi tak kisah la.
ok je.


teppanyaki at food republic.
camera makin lama makin menggila.
ni dah few days. display pic takda kat screen tu.
nak amik pic payah je.
kena tengok kat lubang tu macam camera zaman dulu-dulu.
dulu pernah kena. tapi usually kejap je, then ok.
kali ni lama pulak T____T
kemain banyak cam whoring. tapi yang boleh guna pakai sikit je.
sebab ada yang gegar la. tak masuk dalam frame la apa. heheh.






takda kerja.
kat cermin belakang pun nak gedik.
sementara tunggu teppanyaki masak. :D
kenapa muka aku terlebih ceria?
sebab sibuk nak cover badan yang terlebih muatan ni.
siap aku terlanggar-langgar tangan noy yang pegang camera tu.
tah apa-apa. padahal tetap la gemuk.
tang mana nak cover entah. hahahahha.
lantak.




makan kali ni rasa macam sedap kemain pulak seasoning dia.
me loike.
teringat-teringat.
aku adalah suka salmon.
makin lama makin addicted je. nyam.
so rasa macam...aaaaaaaa sedapnya kauuuu.

paling menyampah.
noy n jieja siap order dua ok.
noy order beef steak n oyster.
jijah order beef steak n ayam.
aku order salmon je.
tapi kenapa aku gemuk tapi dorang kurus.
herghhhh *libas lemak*

sementara tunggu movie time.
lepak starbucks.


:: just heavenly red velvet cupcake dor me n jieja ::

entah la.
aku suka lagi bisou punya.
sebab kek dia lagi moist aku rasa.
plus murah lagi. rm5 je seketul.
just heavenly ni seketul rm8.40 ok.
pitam.
tapi ramai kata just heavenly punya paling best.
entah. lain orang lain tekak kan. :)


oh kita orang tengok dream house.
ingat cerita hantu. sebab poster scary semacam je.
suspen lebih je. rupanya bukan cerita hantu.
dia pasal lost soul.
best la cerita dia. aku suka.
aku suka cerita yang bagi aku berfikir.
worth watching.

abis tengok wayang lepak suzi's lagi.
ngan kawan-kawan noy.
ramai pulak. segan aku nak amik pic.

aku jarang lepak ngan kawan-kawan noy.
sebab noy suka cakap eee macam loser kakak nak lepak ngan adik-adik.
kong ajo kan.
padahal kawan aku semua dia nak bolot.
plus mostly kawan dia semua takut ngan aku.
dorang kata aku macam garang.
whatttt? maybe muka aku jenis masam kot.
tak approachable.
pernah dulu kawan-kawan lelaki dia salam cium tangan aku ok.
mentang-mentang aku badan macam makcik-makcik pastu muka garang.
tetiba cium tangan kan. hahhaha.

eh tu je la.
nanti cerita lain pulak ye. :)
aku memang favourite tiba-tiba letak penamat kan.

12 Comments:

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

RM8.40 seketul cupcake red velvet?? mahal giler...sib baik my sista pandai buat ..so makan jelah cake red velvet yang dia buat sampai muak...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

peeja aku pn dh mula suka salmon....

yg raw pon setapp....

syazana said... [Reply to Comments]

Hahaha.Tak pe lah peej,masa diaorang cium tangan tu,boleh feel diva :P

cahya indah said... [Reply to Comments]

haha..kelakar la diorang siap cium tangan. kte pun mula2 ingat Dream House tu cerita hantu kak Peej, sekali tak kannn..

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Hahaha.. Cium tangan.. Aku pun pernah kena ok.. Awkward!!!! Terus aku rasa mcm makcik umor 40!

yana halim said... [Reply to Comments]

waahhh....esok lepas appoinment hospital, boleh layan movie dgn encik hubby... best ek citer Dream House tu?

farra8979 said... [Reply to Comments]

me suker just heavenly rv cupcake sebab dia punya cheese sgt sedap.. tapi kan, rv bisou memang moise, sedap jugak... hahaha... dua2 sedap...

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej,

LOL...siap cium tangan ek? hahaha tapi xpe...boleh feeling2 kate middleton :P

kawan2 adik aku pun suka cakap aku garang n sombong tau..padahal aku ni pemalu org nyer...tu yg diam+pandang2 jekk..

Bitter Sweet said... [Reply to Comments]

peeja, cupcake slice of heaven tu tak sedap sgt..yg sedapnya tu whole cake dia..tapi tu lah, dia tak jual slice la pulak..nyampah betul..tapi kek dia mmg heaven lah..lg sedap pd bisou tu

aku bukan kotak said... [Reply to Comments]

yup, poster dream house tu mmg cam rupa citer hantu, siap beli popcorn lagi sebab nak cover mata kalo hantu keluar..
mula2 tgk yg part bidai hentak tingkap tu pun dah seriau, ingatkan hantu.. hahaha
sekali bukan daaa..
tapi mmg best la.. sebab berfikir dari awal citer sampai ke habis.. i loike..

nak red velvet gak..
ohh dah lama tak makan teppanyaki..nyam nyam

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Gelak terguling tau aunty bila baca entry ni, mana tak gelak nya si kawan kawan Noi punya hal lah Ada ke patut diorang cium tangan peeja sampai hati kan,

peej said... [Reply to Comments]

np - ye. mahal melampau kan.

buyui - suka. sushi. cicah sos n wasabi. terbaik.

syazana - hahaha. kosser ok. lawak ada.

cahya - over kan. eh best kan cerita tu. rasa nak tengok lagi. tunggu dvd la.

shiera - kannnn. padahal umur setahun dua je beza. sentaps.

yana h - best. me loike.

farra - hahaha. kan. katanya suka makan kan. bagi apa pun memanjang kata sedap. ;p

dylan - hahaha. kan. ye la. kang aku buat perangai macam biasa. dorang kata kakak tebiat pulak kan. so kena la behave. heheh.

bitter s - tu la. kena beli nanti if ada bday. nampak gak whole kek tu. takda la mahal melampau ke apa.

aku bukan kotak - kan. memula ingt cerita hantu gak. sekali bukan. confuse mula2. bila dah faham cerita jadi best n sedih kan.

aunty - kan. feeling mokcik terus. hahahaha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...