Instagram : @peejburhan

Rest In Peace


Nampak pic itu?
Few days back.
Kehausan.
Korek-korek cabinet.
Nampak ada laici tin.
Bukak. Curah dalam mangkuk.
Takmo tambah air. Biar manis.
Then letak ais banyak-banyak.
Mmmmm. Confirm nyaman.

Sebelum makan.
Ternampak ada hitam kat laici.
Pelik.
Selalu laici belah dalam dia macam brown.
Tak pernah hitam.
Tergerak nak check.
So kasi bukak laici tu.

Nampak ada kaki.
Besar macam kumbang.
Setelah di selidik.
Rupanya lalat!!!!!
Tah dah berapa lama la lalat tu bersemadi kat situ. :/
Daripada kilang la kot.
Sebab selamat masuk dalam tin.

Aku pun tak tau jenama apa ni.
Sebab tin dah baling dalam tong sampah.
Malas nak check balik.
Yang pasti terus feeling nak kena telan ngan batu belah batu bertangkup.
Tsk.

Ye la. Dah terbentang depan mata kau.
Dah terasa-rasa di tekak kesedapan air laici tu.
Terkilan.
So terus semua buang masuk tong sampah.
Motip kau dah bunuh diri dalam air laici lalat?
Kelas kau kan.

17 Comments:

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

xde rezeki la tu peej..x per nanati beli lain la..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Tukang jaga quality kat kilang tu tertidur agaknya sebab tu dia tak nampak lalat, kalau masuk dalam perut nanti boleh jadi keracunan makanan.

Tijah said... [Reply to Comments]

ye la. lalat nak amek order laici kat papparich tade org layan...

si cokelattte said... [Reply to Comments]

uuwwaaaaa...punah harapan peej.. aku pon penah mengalami bende yang same.. setengah je lagi aku nak abiskan nasi yang aku tgh mkn.. lapa n kebulur ynag hamat.. sekali masuk dek ulat yang kat selalu kat lampu bile ujan tuh..kela katu pe tah name die.. pergh... nangis.. dahla lauk sedap..

mrs.spicy said... [Reply to Comments]

hahaha..sedap tu peej..perisa tambahan. hahaha

intan morsalin said... [Reply to Comments]

cne la lalat leh tercilok dlm tu ek....xde rejeki ler tu...sabo jeler...

Queen said... [Reply to Comments]

ok la tu..lalat kalau jatuh dalam air kan kene rendam semua....baru ilang die punye racun die..

tapi tak tau la kes ni..sebab terendam lama..hahah =p

nqr said... [Reply to Comments]

kalau aku... aku buang lalat tuh.. and musnahkan ingatan aku nampak lalat dlm tuh and selamber makan. hahahahhahaa

kimmy said... [Reply to Comments]

Alamak..potong stim.

cahya indah said... [Reply to Comments]

kalau kawan kita da lama da dia buang lalat tu, pastu selamba je ngap laici tu semua kak Peej :p

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

ok gak la lalat, pastu tak dan minum lagi

aku dulu siap minum ayaq kopi dalam teko tu ada cicak ok!

CICAK!

tu pun sebab aku heran awat tuang kopi tapi ayaq kopi tu macam tersekat-sekat, bila korek dengan sudu rupanya arwah cicak itu yang tersempal kat lubang teko!

yang best tu dah dua cawan aku minum!

landaklaut said... [Reply to Comments]

Wawawa!! Nasib baik kau tak makan lagi!

Aku pernah beli samosa, aku makan sikit. Lepas tu tergerak nak tengok dalam samosa tu. Sekali ada lipas! Nasib baik aku belum ngap part yg ada lipas tu. Tapi kembang tekak jugak, terus muntah kat situ jugak. Terus trauma taknak makan samosa dan seumpama dengannya lagi. Wohahahaha.

Lya Colours said... [Reply to Comments]

lalat mati terus kene kencing manis tuh. sedut ayo laici banyak beno.haha

lily lotus said... [Reply to Comments]

aiyok tak jadi nak terliur :D

peej said... [Reply to Comments]

suria amanda - tu la kan. tsk.

aunty - tak ternampak kot. seketul lalat kecik dalam berjuta2 laici tu.

tijah - hahah bengong ok. tapi mungkin jugak kan. hahahha


cokelatte - kalau mcm tu takpa lagi. kira boleh la setakat nak alihkan. ni dah berapa lama kat situ. memang keracunan la kan.

mrs spicy - suka ke? tak cakap. kalau tak boleh aku pass ke kau. hahahah.

intan m - tu la. takda rejeki.

queen - ish tak sanggup la. aku penggeli lebih. ;p

qis - ish gila.

kimmy - tu la. pfffttt.

cahya - erk tak sanggup.

peej said... [Reply to Comments]

rara - nak menangis ok aku baca ni. aaaaaaaaaaaaa. geli geleman sangat. kalau aku terus pengsan kot. uwaaaaaaaaa.

landaklaut - ni 1 lagi. pitam aku. aku dah la trauma lipas. orang nak meniaga ni pun. bersih la sikit kan. ish kalau kena macam kau pun aku takkan makan lagi kot kuih2 tu.

lya - mungkin. ahahha.

lily - sedih.

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

ayarkkk =))

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...