Instagram : @peejburhan

mesra kanak-kanak.

last friday someone from my timeline RT gf baru penjaga gol tu.
dia tweet ini.

 the less you expose. The more serious a man will take u, the more respect he'll have for u, the more interested he'll be in u.

menyampah gila aku.
kau perasan tak ayat tu ada sedikit macam bagus.
motif kau nak kena tweet macam tu kan.
jangan nak menipu la kau tweet tanpa ada hidden agenda.
so aku tweet balik kat minah tu.

kemain budak ............... what does she know. she's 19. try be in a relationship longer la. then only boleh quote itu ini.

ok la kan?
kesat ke?
of coz dia tak reply la kan.
plus acc dia private pun. if dia maki aku ke apa. bukan aku nampak pun.
acc aku tak private. so if aku mention dia memang akan nampak tweet aku.
then biarkan la.
abis begitu je.

tiba-tiba tadi bangun.
sebab dotdot call.
nak keluar. kita orang nak beli barang hantaran.
check twitter nampak ini.

 ko sape nk halang org ckp psl cinte? Hahaha ngaku jela ko cmburu ngan @awek penjaga gol* tu. Dia tak biadap mcm ko anak gajah! Get a life

e ehhhhh.
ni satu lagi.

 2 ekor anak gajah tak sedar diri *x tunang penjaga gol*  nk mengata org sedar diri kalian dulu. kesian sgguh *x tunang penjaga gol* stil tk dpt trima hakikat

tak siuman ke apa budak ni.
tiba-tiba menggila.
apa kena mengena ngan ex tunang tu.
takda kena mengena.
tak pasal dia terlibat sama kenapa.

Haha patutnye gajah mcm kau, mati kelaut dok lam utan je. Ko sedar tak yg ko dulu mulakan bila *@gf penjaga gol *quotes? Ko sdar x gajah

kesian betul ngan cara carik pasal ngan name calling ni.
aku rasa most people have nothing against me la.
paling-paling boleh cakap pasal size badan je la pun.
gajah la, badak la, gemuk tak sedar diri la.
plisssss. i dont even have problem with my body.
orang nak kutuk kiri kanan depan belakang pun aku tak kisah.
reason aku nak diet pun sebab family aku bising.
sebab tu sampai sekarang aku tak berjaya pun la.
sebab sendiri bukan kisah pun.
i don't fucking care pun macam mana rupa aku.
manis tu ada sudah. wah matiklah perasan. *pitam berkali-kali*

serious meroyan budak tu.
macam-macam la.

aku sound sikit-sikit je.
sebab ketara budak sangat kan.
malas nak kutuk melampau.
so noy bagi sikit je.


*@noy* if u panggil dorang anak gajah, *minah royan* u tu rambut rosak. Go get a hair treatment.

*minah meroyan* rmbut aku rosak itsokay, tp hati aku tak busuk nk mendengki mcm kauu. Tak bleh tgk org sng dan bahagia.

wah dan dan la its ok
memula pic posing tepi longkang.
sesuai la tu. spesis longkang.
dah la belakang background baju jemuran n siap ada makcik mana tah. mak dia kot.
longkang betul perangai.
sibuk pose. pergi la tolong mak jemur baju ke apa.

paling tak tahan. lepas tu dia tukar pic ok.
tak sanggup kena kutuk rambut buruk kot.
tau la followers aku ramai sweet.
hentam dia balik.
kata rambut dia macam kak limah.
lalu dia letak pic baru.
lagi sadis.
pic lama buat duck face.
aku tak kisah duck face. sebab aku pun suka buat. (pout).
pic baru dia pun nak letak pic dalam kereta jugak.
tapi sebab terlebih sudah.
muncung lebih. rupa dah macam cencurut aku tengok.

atleast anak gajah orang suka.
siap suruh buat elephant show nok.
abis cencurut. siapa nak?
paling sweet pun orang kasi cage n buang jauh-jauh.
ikutkan sesuai bagi racun je.
kiok terus.

biar orang lain layan.
sebab time tu aku nak siap nak keluar kan. 

@ me : Aku nak siap.Nak dating beli brg hantaran. Unlike some people tumpang meroyan pasal bf org lain. Ke impian nak jd bini no2 *penjaga gol*? Tu butthurt

Malang sgguh yg nk dating ngan ko tu. Jaga2 jangan kene pijak ngan gajahh. Hahaha

Nyah itu patut ditujukan utk kau. Haha. Nyah Gajah! CUN HABISSS

There are two gajah that need a body treatment. Ohh no no, their body is their asset to their bf. Nanti nk ramas2 kn sng sbb besar sgt! Haha

bodoh betul kan cara budak ni.
tu je la dia ada pun.
tak abis-abis anak gajah.
ada banyak. tapi aku malas nak tepek semua.
kalau rajin pergi la tengok twitter aku. 

Haha ko jeles sbnrnya. Sbb tade org nakkan kau! Ko tu buruk kot. Sbb tu ko cmburu. Sama buruk dgn anak gajah

mula mula dia kata aku jealous.
sebab takda orang nak kat aku.
sebab buruk macam anak gajah katanya.
sekali bila aku tweet nak beli hantaran bagai dia butthurt lain pulak.
katanya asset kat bf pulak.
memang pun nok. baru kepuasan.
kau silap-silap teks pun takda.
kesian bakal kau. raba tak rasa apa.
baik raba diri sendiri.
meh aku bagi lelemak aku kasi tampal kat dada kau tu.
tak pun meh aku lempang kau menggunakan tetek yang besar ini.

jealous.
apa la self defense kau ni.
takda la nak jealous.
tang mana yang perlu jealous?
setakat hanak hikan macam tu.
i go for big daddy la. kosser hanak hikan tau.
kau tu jaga-jaga. kang kau ngan kaum kerabat kau tu di pijak-pijak nanti oleh gajah.

ramai kata jangan layan.
memang malas pun.
tapi sikit-sikit tak salah kan.
hiburan hari ahad.
tapi dia meroyan lebih.
tah kenapa. semua dia sembur.
dah la ada hati nak kata followers aku grammar salah la apa.
hello. aku dah follow dorang lama. english dorang bombastic ok.
kang dia guna bombastic sgt. kau yang tak faham.
english dia pun sama ke laut.

dah la BM pun kelakar.
sebab BM dia sangat ketara macam baru abis amik paper SPM.
lawak. orang tak guna perkataan-perkataan macam tu pun on daily basis.
lepas tu dia kutuk ex tunang itu.
kata typical budak U.
apa masalahnya.
aku tak rasa ada masalah ngan budak U.
atleast orang tu U.
kau tu posing tepi longkang aje.
macam mana itu.

dah la. malas nak cerita panjang.
layan sikit-sikit je.
sebab ngan kanak-kanak tak boleh melampaui batas.
kang kalau aku amukan puaka lebih-lebih.
masuk kes saman kat court pulak.
tapi kes child abuse pulak. ahhahahaha.

ok ta-. anak gajah nak dengar lagu n guyang buntuit.
kumpul tenaga. senang nak pijak or siku nanti.
eh in a way ok gak la kan.
sebab dia panggil anak gajah.
sebab aku rasa anak gajah masih comel n tak la besar mak gajah kan.
hik hik hik. *gelak tutup mulut*

24 Comments:

me suya said... [Reply to Comments]

bengong je.. ni baru nk baca balik all ur tweets.. hehehe sengal ubi la.. ribena xleh bagi, sebab suka!

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

aku rasa la kan..ni opinion aku jela..sejak aku TERPAKSA keje berdepan dgn masyarakat nih..aku perasan budak2 sekarang makin errr...how should i put this..errr...BIADAP..yes, that's the word..especially time nk buat HIV pre-marital..aku tau la kau tu dah nak kawen kan..mude belia kononnye..muke cam sampah je aku tgk..bdk kot..br 23-24 tp motif kau biadap dgn health care worker cm aku tu kenapa? aku nih bibik kau ke ape nak kene ckp dgn aku nada suara tinggi2..acted as if awak tu nak kawen dgn anak raja..be nice or i will use the used needle to prick your finger....*tp aku tak buat la..hahaha..why should I jeopardise my future just for one lousy annoying girl? too much credit..tak berbaloi..hikhik..*

sya mansor said... [Reply to Comments]

Salam sis Peej :)

I'm one of your followers kat twitter and of course TERtonton drama ittew. sakit hati jugakla baca tweets dia yang duk panggil orang itu ini, cerca orang sana sini.

pastu tweet pahala dia bertambah sebab ramai orang mengata dia. tergelaks i uol... yang dia duk mengata orang anak gajah tu?

p/s: you go Peej! betul.. jangan layan sangat orang camtu. nanti kita plak yang terdrag pegi level longkang dia itu

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku kan outstation arini so x la check TL all d time. Bkk2 sekali tgk nahhhhhh... Penuh TL aku arini. Tau soklan pertama kuar dr mulut aku td?

"dh apehal lak budak ni meroyan anak gajah bgi ni? (dh la serabut siol bahasa dia pening aku) , dia ni adik beradik ke kipas susah mati org yg diperkatakan kot?

So klu hangen sgt pn x yh la nk cerca org lebih2 kan??ni spi anak gajah la cipan tenuk sume kuar nk bkk zoo ke ape? Buruk sgt ke gajah ni? Tu kan ciptaan tuhan gak? Eceh! *ni aku thn dr nak memaki sama and x mau la tunjuk english aku yg tahap oxford limited edition tu kannn? Hahaha

Sng citer peeja ko tgk je meroyan dia cmne. Aku rs dia ni br blaja nk join tweeter and nak raih rmi follower lew tew. Attention seeker kot?

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku tadi tgk TL kau mcm tak paham..bila aku usha TL budak terencat tu,baru lah otak aku boleh menangkap..

org gemok disamakan dgn gajah? perh...sucinya...dia tak tau ke gajah tu binatang paling suci kat thailand..kalau dia kata kau anak gajah,maknanya dia nak ckp kau suci la tu...

sekali sekala melayan budak terencat ni mmg hiburan di hujung minggu...ekekekkee

farrah said... [Reply to Comments]

you go gurl!!!

nabebots said... [Reply to Comments]

lawak laa hahaha tang nie lawak...anak gajah nak dengar lagu n guyang buntuit.
kumpul tenaga. senang nak pijak or siku nanti. hahaha n yg nie...meh aku bagi lelemak aku kasi tampal kat dada kau tu.
tak pun meh aku lempang kau menggunakan tetek yang besar ini. hahahah lawak di hujung minggu...kak peej..kte suke sma blog kak hehehe

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

aku penah tengok gambar dia

dah la pendek, kaki selulit plak tu! kahkahkah!

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

baca ni baru aku memahami amukan-amukan ko kat twitter tu. aku xnak suruh ko sabar sbb what else you're doing now kan tapi ko xyah layan la peej budak2 camtu eh. tah hape motip nak sgt backing dahlia tek tu kan... biarkan je tah2 tu dahlia tek jugak 2nd account semata nak backing diri sendiri huhu dah tak pasal aku pulak buruk sangka hahaha

ala lantak la anak gajah ke mak nenek gajah semua... dah kalau semua pompuan lam dunia ni kurus, lelaki yang terliur perempuan berisi tu kena makan hati tak kawen2 sampai ke tua ke?! maka biarkan... xpe peej org kate you are who we think we are so enuf kalau ko sendiri rasa ko cantik maka mmg dah cantik le tu xyah dgr ape kata org *tapi kate laki kena dgr hehe* janji hati ko baik... tuhan tak hisab rupa, hati dia tu yg tuhan hisab nnt...

ok dah mak nenek dah kena diam. all d best & take care!

yana halim said... [Reply to Comments]

aiyyaa.....nasib takde akaun twitter. kalau tak, memang dah join jadi tukang back up. Dia rasa x selamat le tu. Kalau selamat, takdenya dia meroyan..

ezanoor said... [Reply to Comments]

apekesengal la budak tu... huhhu... kesian... budak baru nak kenal teknologi...

s a L o m a said... [Reply to Comments]

Teringat kat carrie junior punya iklan bila kau panggil anak gajah.haha.sangat kiut ok!one ride pls~haha

Apa ada hal budak 19thn je peej..nonok baru nk jenguk dunia.bukan stage kau nak sentap dgn budaks2.buat taktahu sudah.tapi aku harap sangat la ada media highlight hal ni..asyik baca cerita tak best pasal si ex jek..takkan la budak hingus meleleh 19tahun ni perfect sangat kan?there u go.cepat je Tuhan tunjuk.cara dia reply pun obvious sangat mencerminkan budi pekerti dia sebenar.hahah.takde la best sangat pun taste apex actually.buat hilang geli2 ketiak sajorkkkkk..

Lya Colours said... [Reply to Comments]

ish budak tu ayat macam tak pergi sekolah. ke pergi sekolah tapi lari tak masuk kelas. ntah hape2 je. orang dah tak main la nak tengok body size ni.badan beso hati baik takpe.eh lelaki sekarang suka okey perempuan chubby2. sedap sket. miahahahhaa

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

hahah..aku tak paham hujung pangkal kat twitter tadi.. now baru paham.... utk hiburan ahad ok lah peej.. tapi nak serious2 melayan budak hingusan mcm tu baik tak yah.. buat letihhh... tp kesian kan kan kan? aku sejak baca tweet si apex tu ngan gf baru dia.. heishhh geli geleman okeh.. dulu kemain tak mengaku.. now???? secara terang-terangan.. apakah??? aiyo blah lah weiiiii....

AyuJelitaz said... [Reply to Comments]

hahahaha.. i paling sokaaaa ini entry.. very the mencucuk jiwa budak hingusan yg baru nk kenal khidupan.. besstt la peeja.. i sokong u.. bdk ni mmg kene ngajor. budget bagus pulek.. papapon ko mmg best peeja.. i sokong u... hip hip hoorey... cheers. :)

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

hahaha..aku tak fhm memule apa yg ko bising psl grammar kt TL harini.sbb kejap2 je aku bukak twitter pg tadi.well, aku sokong ko peej.budak2 skrg mmg kurang ajar sikit..

cahya indah said... [Reply to Comments]

hoh sesuka hati je kan budak tu..kepoh je. nampak sangat perangai budak2 tak matang lagi.

shuweet said... [Reply to Comments]

now i understand..tadi ku baca twitter ko seme cam sesuatu...so ni baru jelas.....aku pun anak gajah..so pekata kite anak2 gajah sekalian wat show depan die...die jeles tu...sebab tak comei cam kite anak gajah...seanak gajah pun ko janji dah berlakii..nak kawin pun kan peej...yang meroyan tu ko ckp la " KO HADOOO??" KASI POTONG ITEW RAMBUT ROSAKK..EEUUUWWWWWW...orang tak laku gitu la..meroyan nak cari publicity lebey...podahhh

cik gObu said... [Reply to Comments]

eeeee please lah kan
igtlah kalau Allah nak tarik
semua yg dikurnia tu
boleh ditarik sekelip mata

umur baru 19 je kot
panjang lg kot

b3nz said... [Reply to Comments]

benda2 macam ni lah yang buat aku nak meroyan tak dapat bukak twitter. aku officially offline dah sekarang ni, aku cuma baca blog ko masa weekdays. seronok ni kalau dapat follow TL time ni. ahaaaaa.. budak sangat tu, ape dia ingat 10 tahun akan datang badan dia maintain macam sekarang ke?

Iz said... [Reply to Comments]

Selain daripada mempunyai english yang bombastic, followers Peej juga menggunakan Bahasa Melayu dengan ayat dan tatabahasa yang betul. Kalau nak cakap English, biar susunan ayat dan grammar betul. Kalau tidak, baiklah kita berbahasa Melayu. Bukankah itu bahasa kebangsaan kita?

Zara Zainudin said... [Reply to Comments]

ohh..sekarang da paham jalan cerita sebenar. Tapikan, nape ek mesti nak kaitkan ngan bentuk badan. Da takde idea lain ke.

Anak gajah memang comel pon. Nengok jela kartun sume..

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Helo Peeja.. Kalo dah budak2 tu.. Otak pun petaknya di punggung.. Tak pun otak kat hujung muncung cencorot tuh! Please la.. Gaya nk menghamun tu mcm die tu plak awek penjaga gol tu kn? Ke memang sentiasa berangan ke arah itew???? Biarkan lah.. budak lagi. Hingus pun tak abis kering pn.. Goyang2 buntuit lg baguih!!

gwen velora said... [Reply to Comments]

entah apa-apa kat.. betul lah tu..kanak-kanak macam tu dah yah layan sangat. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...