Instagram : @peejburhan

kenduri doa selamat.

last saturday papa n mama cakap acu ajak pergi rumah untuk doa selamat.
tapi takda pulak cakap untuk apa.
so aku tanya mama.

me : doa selamat apa ma?
mama : entah. mama rasa uncle akhil pergi haji. tak pun anun bertunang kot.
me : eh takkan tiba-tiba tunang. tak logik la. plus if tunang takkan nak cakap doa selamat. mana boleh. dressing pergi majlis tunang n doa selamat mana sama.
mama : tapi instinct mama uncle pergi haji. sebab sekarang musim haji. dia pergi ngan PM kot.

so pergi la.
tapi sampai lambat. heh.
sampai orang dah makan. cit. buat segan je.
tapi segan kejap je la.
lepas tu laju-laju ambik makanan.
dah la sedap.

ada nasi putih, kari ikan, sambal sotong petai, sayur campur, papodom, masak lemak cili api daging n telur (uncle masak), ayam rempah.
eh apa lagi eyh? macam banyak lagi.
ada mihun n mee goreng, kuih muih n buah.
matiklah pelahap tak tau nak makan mana satu. heheh.



makan adalah super sedap.
aku dah settle awal.
katanya pecut amik makanan kan. heheh.


kuih kaswi, kek coklat.
kaswi adalah sedappp. me loike.
oh karipap pun sedap. tapi aku tak snap.
karipap sardin adalah pedas. la la la. karipap kentang pun ada.
oh seedless grape pun sedap.
macam-macam la ada. rambutan, mata kucing semua.
tapi tak makan. fulllllll.

then ada jemaah isyak n bacaan yassin n doa selamat semua.
time ni tengah teman mama kat bilik tetamu.
mama tu bukan sihat. semangat je nak ke sana sini.
tak sampai sejam dia dah penat n merengek sakit n all.
tu berehat tu.
so layan la tumbuk2. cucuk badan dia semua.



noy busy main ipod.
lepas tu suruh amikkan pic pun kena marah.
hangin satu badan la minah tu.
tu muka aku macam samdol je kena marah.
nak senyum pun jadi macam tu.
i hate u kominyo.

aku tak amik banyak pic.
itu aje. boleh? takleh harap betul.
so aku cilok pic daripada blog mama. :)




kebetulan aku, noy n P.G pakai baju lebih kurang sama.
patut amik pic sesama. heheh.



sembang ngan cousin aku anun n nina.
time ni aku bagi tau yg ada ke mama kata majlis tunang dia.
then abis topik. cerita benda lain.
tiba-tiba anun gelak sorang-sorang.
yang aku. kau ni kenapa?
nina, "eee gatal la tu".
hahaha. mesti tiba-tiba dia terberangan dia bertunang.
bengong je.

oh doa selamat memang sebab uncle nak pergi haji.
uncle pergi sorang je.
tanya kenapa acu tak pergi. acu kata tak di jemput.
uncle pergi ngan pembesar negara nanti.
like that la.
bagus instinct mama ni la.



oh ni kuih dua puteri sebilik.
kelas nama kau.
aku memula tak makan.
sebab aku ingat lepat ke apa. ceh.
tapi bila makan orgasma ok. sedap gila.
i wanttttttttttttt.

ok itu je kisahnya.
tata.

8 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja kueh puteri dua sebilek ke dua puteri sebilek, saja aunty tanya sebab pernah makan memang sedap sesangat tapi namo kueh tu den tak ingat, boleh?

cahya indah said... [Reply to Comments]

tengok gambar kat sini baru perasan kak Peej punya baju dekat sama dengan Noy and P.G..masa kat blog auntie tak perasan sangat.
kalau banyak giler makanan macam tu kte pun tak tau nak makan mana satu..mesti penuh pinggan sebab nak rasa semua..hehe

Lya Colours said... [Reply to Comments]

eh kuih dua puteri sebilik tuh sama dengan tepung bungkus ke ek

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

walaupon tiada gambar makanan yang dihidangkan hanya ko just tulis je nama2 nya...pun dah ckp membuatkan aku kecur ok...

!! YaNa YassiN !! said... [Reply to Comments]

mmg sedap kuih puteri sebilik tue,.. tapi susah nak jumpa kot,..

p/s : lor, x tahu pun Dato nak g haji,.. camne leh tak prasan eh.

girlfriend said... [Reply to Comments]

ape??kuih puteri sebilik??kelass ko maria..

masa aku baca tu..kuih puteri..tak abeh baca lg tp dlm pale hotak aku dok pikir puteri mandi pastu dok ckp sendiri.."eh bukan len ke bentuk kuih puteri mandi tu"..baca smpai abes tgk..puteri sebilik la ape laa..hamboih..kemain.. ;p

kimmy said... [Reply to Comments]

kuih puteri sebilik,pestime tengok dan dengar..kena carik nih

Tijah said... [Reply to Comments]

cara ko bersimpuh kat tetengah ruang tamu tu kan...errrr...macam ketua rombongan pegi merisik utk pg. hikss!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...