Instagram : @peejburhan

expose mistik : suara

hi kakpeej

seronok bace blog kakpeej, tang expose mistik 2 tetibe teringat pasal experience saye
kejadian ni jadi on minggu pertama puase
saye baru balik dr office, smpai rumah 0 xde org


so saye terus naik bilik
sebelum mandi saye turn on pc, dengar lagu sume
tetibe saye dengar ayah saye panggil 'ANO'
saye pun jeritla 'PINTU XKUNCI' - malas nak turun sbb tgh berkemban
then senyap...saye baget dia dah masuk, sbb saye kunci pintu luar je td, n dia ade sparekey


selang seminit dia jerit lagi 'ANO'
eh tah2 terkunci pintu dalam kot, maybe saye lupa
bila turun bawah, pintu dalam xkunci, mmg betul yg berkunci pintu luar je
masa saye bukak pintu luar, saye bukak cepat2 n lari naik atas terus - berkemban kan (saye xtgk luar at all)
dari atas saye tanye 'g mne, ibu nak masak apa utk buka?'
dorg xjwb..bila saye turun balik n jengah ke luar..rupenye mmg xde org boleh x??
penat rupanya saye ckp sorg2 kan?ish


sebelum ni my sis pernah cerita
masa dia bergayut dgn boyfie, boyfie dia tnye

boyf: ayah masuk blk ke
sis: xde
boyf: dgr suare laki td?
sis: dgn nano (me) je

that time dia bgtau, saye x percaye..sbb saye rasa bende tu mengarut je
xpon line telefon tu xbetul or else
then sampai la saye kene sendiri
x paham la...kan supposed syaiton kene ikat kat pokok masa puasa.rite?
so sape yg panggil saye??? 



.............................................................................................................


kelakar la nano ni.
memang kena ikat kat pokok ke?
bukan kat neraka ke? eh ke aku yang silap. hahaha.


entah la kan. nak kata mamai tapi tu time mandi kan.
tapi biasa gak kena. bukan la kena apa.
selalu if kita sorang je kat rumah, mesti dengar pelik-pelik je.
rasa ada orang panggil la apa.
padahal takda pun.
maybe seram lebih.


tang ni tak sure la.
entah. tapi gila scary nak menyerupai suara bapak korang.
T_T




4 Comments:

SuRayA^i. said... [Reply to Comments]

bln2 puasa mmg syaitan kene ikat.
tp jgn lupe, kaum jin tetap ade lagiiiiiii. hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty duduk rumah sorang2 kalau hari siang, kadang2 den gar orang bukak pintulah, ketuk pintu lah tapi satu pun aunty tak pernah layan, alhamdulillah sekarang dah jarang dengar bunyi itu semua.

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

org tua2 pesan kalau dgr suara musykil yang panggil jgn jawab..x tau la betul ke x

miss labi said... [Reply to Comments]

aritu bulan puasa singgah solat kat R&R temerloh. masa nak masuk surau, jalan sorang-sorang nampak lembaga putih tinggi kat tiang gerai ke bangunan ape ntah yang sebelah surau perempuan tu. even masa solat pun bulu roma meremang, dah la sorang2 je dalam surau. jeling-jeling gak kut tetiba dia dah sampai sebelah. tapi sedapkan hati bulan puasa mane de hantu T T

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...