Instagram : @peejburhan

expose mistik : lembaga


salam... hmmmmm saya silent reader blog akak... ok la jom kita terus ke laman expose mistik saya...

Citer 1
citer ni masa saya dok tengah kapel ngan husb and saya.... saya dok ipoh n my bf at that time dok kl... kami mmg suka bergayut dr tgh malam sampai subuh... huhuhuhu... tengah angau la katakan.... then ada satu malam ni bf saya tak bergayut lama sampai kul 3 pagi jer... then masa saya tengah mengelamun angau, tetiba jer ada suara cakap "Sayang kt dia ek?" Lepas jer dengar suara tu tetiba seluruh badan saya takleh gerak macam kena himpit tau... puas dah gerak tak boley jugak... then nak baca ayat2 suci pun tak boleh... rasa mulut ni susah nk bukak... then alhamdulillah semua tu berakhir sebab kedengaran azan Subuh.... huhuhuhu.... Lepas malam tu saya da tak bergayut lama2... n tdo plak ngan mak.... heheheheh.... n sampai ari ni saya da tak tdo kt bilik tuh....

Citer 2
Benda ni jadi kat adik saya... Berbalik pada citer saya sebelum ni, kes saya kena kacau tu, adik2 saya selalu gelakkan saya... then ada satu malam tuh adik saya tdo kt ruang depan rumah dengan kakak saya n anaknya... Adik saya lak tgh peod at dat time... then malam tiba2 dia terjaga sbb rasa ada orang perhatikan dia... bukak mata jer tengok ada lembaga pakai baju warna putih tgh usyar dia... mata merah giler... mmg scary lah kan... then trus la adik saya tutup diri ngan selimut sampai la ke pagi.... huhuhuh...

Citer 3
Masa ni kat asrama.... saya budak sbp kt sg petani... biasalah kan, kt mana2 asrama mesti ada citer pasal hantu... kt sekolah kami terkenal ngan hantu green lady... huhuhuh... kak peej nyer sekolah ada tak citer2 hantu macam ni? nk dijadikam citer malam tu saya stay up dengan kawan saya... tetiba saya rasa bulu roma tengkuk saya meremang... n angin bertiup pun rasa len macam jer... tak lama lepas tuh tetiba ada lembaga putih bertebangan kt tingkap.... nak kata orang, tak boley sbb saya ada kt tingkat 2... huhuhuh lepas tu trus saya ajak kawan saya ni naik atas... dia tanya kenapa tapi esoknya br saya beritahu... huhuhuhu....

- Mastika -
.............................................................................................

wsalam,

Alhamdulillah tak pernah kena la.
as usual, mintak jauh.
so selalu memang baca cerita je la.
sendiri experienced xde. ;p

kat asrama dulu pun.
memang macam-macam cerita ada la.
sendiri kena takda except dengar bunyi-bunyi la.
macam kena gegar pintu, macam ada orang panggil nama.
that's it.

tapi kenapa di panggil green lady eyh?
sedangkan dia pakai baju putih. heheh.
ingat tadi suspen apa la sebab dia muka hijau ke, baju kebaya hijau ke.
scary jugak tu. 
erk. macam cerita karak tu.
incikkkkkkkk. saya nak tumpang incikkkkkkkkk. *pitam*

ok. selamat malam jumaat.



2 Comments:

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

haah kan! nak further cite sal green lady pls... peej, mintak dia entry khas green lady eh!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ok lah pengalaman menakutkan dia, tapi sebenarnya tak lah berapa takut untuk orang yang penakut macam aunty ni bagi 5 bintang out of ten hihihi jangan kecik hati pada adik yang hantar cerita ni saja sesuka je aunty menyakat.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...