Instagram : @peejburhan

bola ke bebola?

ingat nak update entry ke kenduri doa selamat rumah acu sabtu malam lepas.
tapi bila check camera. tak banyak pic.
takpa la. tunggu mama update.
nanti aku amik pic daripada blog dia.

so tak tau nak buat apa.
nak blog hop la.
tengok kat dashboard kat mama.
ternampak muka zara sofea.
cepat-cepat click.
excited sebab tak pernah pulak nampak pic tu.
tak pernah tengok.
mama kata dia download dpd fb.

terus aku ke fb zeity.
tengok takda pun pic tu. hmmm. T_T
then bukak fb mama.
wah. banyaknya pic popia tu.
geram tak menahan.
so mau tepek sini.
kenangan dalam online journal aku. :)

:: tangan dia lipat-lipat semua geram. tangan pun lipat-lipat jugak. geram la jugak. please ::


ni yang dalam blog mama tu.
eee gerammmmmmmmmmmmm.
dah la muka sebijik ayol n noy time baby.
rasa nak picit pipi dia kiri kanan kasi rapat sampai mulut dia termuncung.
popiaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
aunty peej miss u.
ye aunty peej ye. bukan mok jah. hahhaa.

ingat tak dulu noy marah-marah aku sebab aku gedik taknak guna nama mak lang ke apa semua tu.
dia kan mak uda.
sekali tengah lepak.

me : nanti dia dah besar. dia kacau kau baru tau. dia ketuk pintu cakap, 'makkk udaaaaaa' *suara kecik*
noy : eeekkk. taknak la guna mak uda. macam k.g je. aunty noy la.
me : hahahhaa. i've told yaaaa.
noy : kan. ok fine. tukar. aunty noy la.
me : tau pun. korang la sibuk pak ngah, mak uda la apa. saya memang taknak. sebab kita sendiri tak pernah guna segala pangkat tu. buat apa tiba-tiba. kita ngan uncle n aunty kat kampung pun tak guna kot. semua nama je. kecuali papa, mak long n mak ngah la. lain takda.
noy : betul kan. mami noy pun ok.
me : pun saya suka. macam family jonet. dorang akan guna apa anak2 panggil. then tambah ngan nama.
noy : macam mana tu?
me : macam jonet panggil mak dia umi. so jadi umi yah. mak aunty dia ada ibu ...., mama... macam tu la.
noy : best jugak kan.
me : saya jadi mami peej la.
noy : abis abg dotdot?
me : papi apa eyh?
noy : papi?
me : abis daddy? macam scary je. big daddy. hahaha.

matiklah verangans kan.

:: tantiknya dia tu ::

ish rindu sangat la kat kenit ni.
tah bila nak jumpa entah.
tak puas jumpa dia.


ada video dia kat fb.
ingat nak share sini tapi macam tak boleh.
sebab if youtube boleh la embed.
fb takda kan. ke ada, aku dah tanya kat fb. ramai tak tau. tak pun kata tak boleh.

sian aku tengok.
semua rindu dia kot.
naik atas noy mengadap video tu buat kali ke 8.
turun bawah tengah malam tengok papa mengadap video tu buat kali ke 5.
then P.G pun sama jugak.
termasuk la aku.
mama je kurang kot. sebab mama bukan boleh dengar kan.

lepas tu semua pressure aku.

mama : takpa la. tu cucu melaka. mama main ngan cucu KL je nanti.
me : cucu KL?
papa : kita tunggu anak pija. hihihihihi.
me : ish.
noy : seronoknya. saya akan sayang dia. kau jangan nak kedekut anak pulak.
me : lambat lagi la.
noy : takda la. tak lama dah. nanti dia sampai depan rumah dia cakap. 'atukkkkkkk' *suara kecik*
papa : hihihihihihihh..uhukk-uhukkkkk *gelak sampai tersedak*

papa if cakap pasal aku n dotdot mesti dia happy melampau.
gelak sampai tersedak nak tercekik.
keji sangat tau.

me : sekali aku dapat kembar. hahahaha. takut tak.
noy : best laaaa. eeee bestnyaaaaaaaaaaaa.
mama : apa nak?
noy : pija kata if kembar?
mama : best la. mesti boleh. mama dulu dapat kembar tu.
me : boleh ke?
mama : boleh laaaa. seronoknya.

lepas tu mula la berangan melampau.
hahahahahhaa.
gerun memikirkannya.
tak dapat ku bayangkan.

noy lagi bengong.
tengah lepak kat bilik.
"nanti la if kau dapat anak.keluar je dpd cibs kau aku culik baby tu.
aku jaga. bila dia nangis je baru jumpa kau cakap, 'bak sini tetek. sumbat dalam mulut baby tu'."
pitam.

e ehhhhhh.
daripada cerita zara sofea jadi cerita lain pulak kan.
;p

ok la tu je.
eh entry lepas aku alihkan ke belakang sikit.
tak sesuai entry busuk letak dekat ngan entry lil miss popia yang geram ini.
ok thanks bye.

23 Comments:

PertMuffin said... [Reply to Comments]

gambau adik popiah yang terakhir tu adalah teramat mirip muka noy masa kecik (cewah, macam pernah tengok kan??) tapi mmg adalah sama...ce suh si noy buat muka ala2 terkejut pastu maintain cute mcm tu.. sama kan?

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

kahkahkah i like noy!

aku pun ala-ala tak suka panggil mak lang mak teh letih ni, sbb tu anak-anak buah aku semua panggil aku mummy. tp sebelah lakikan adalah kampung tetiba aku jadi mak anjang. sobs.

panjang kat mana aku ni???????

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

ha satu lagi. kau geramkan? pekata gigit peha dia. best woo peha budak katam-katam.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Anak Ayol ni memang comel, semakin besar semakin cute gitu. Kesian tengok semua orang rindu rindu kat dia maklumlah cucu pertama, insyaallah nanti bila peeja dah ada anak sendiri mesti cute juga.

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

nak mata dia!! nak mata dia!! nak mata dia kasik kenan kat anak aku nanti huhuhu dah aku sgt suka baby yang mulut bentuk tu... ye nak kenan jugak hahaha tp kalau boboiboy matik la katenye jambu hehe

maka tetibe terfikir nape la ramai manusia skrg suke main campai-campak bayi le longkang kan... seronok ke main gitu? huhuhu

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

OMG cute gila rasa nak pitam!!! geram geram!!

gambar dia yang no 3 tuh pakai dress tuh serius macam muka noy sekarang pun ada, bukan takat masa noy baby kot. heheheh.

geram geram! cutenyaaaaaaa dia nih!!!

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

Samalah. tanak la anak2 buah panggil mak long or in Iban - Mak Wai. HAHAHAHAH MACAM GENGSTER.

Aku soh bebudak tu panggila ku MAMA je. Mak redha.

Lya Colours said... [Reply to Comments]

comel. mata booolat !
eh baru nak tanya mana entry busuk itu. hihi

ieyka02 said... [Reply to Comments]

mate cutie nie sgt cantik taw..geraaamm jugak..besar nie kmpem cntek macm mami noy...hehhe....semua rendu cucu melake yew..

salzahari said... [Reply to Comments]

muke same mcm Noy..kalau org kata baby Noy pun org percaya!

hehehe...cucu sulung kan..lain feel dia!

aku lak dah jadi tok sedara...ko bygkan nak suh panggil ape-Tok Cu? huissh.. anak aku si Amani baru setahun dah jadi Makcik. Akekkeke!

tapi bahagia and chiwee oo ada budak kecik baru in da family!

cahya indah said... [Reply to Comments]

cutenya Zara Sofea..memang nak cubit, geram :p

Noy memang funny la..ada ke nak culik camtu? haha

Amni said... [Reply to Comments]

hahahha.. gila jahat kalau buat gitu... kesian la baby tu kak...

kitorang adik beradik sebab ada 5 orng jer, memang panggilan tu cam ngam-ngam jer.. saya pulak anak-anak sedara panggil CIK NI.. tak nak ada mak katd epan.. tak glamour.. kalau aunty plak, semua orang gelak.. sebab badan kecik macam budak, nak kena panggil aunty? tak seswaiiii.... hahaha... cik ni la kot comel.. hiks.. perasan..

comel jer dia kak.. badan ketaq2.. err..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahaha, nnt baby kuar dr cibs..bahahahaha! lawak gila noy!

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

serius peej muka comel giler...sebijik noy...tapi aku rasa tembun comel cam ko la..

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

nak fengsan hengok ke homelan popiah ni hah.. ko faham hak haku hakap hape? hahahah

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej,

aku doakan ko dpt kembar, boleh geng dgn anak aku :) AMIN

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

ok..yg ni aku HARUS komen..KAWAIIIII....besar mesti lawa dan baik perwatakan beliau..insyaAllah..aminnnnn... :D

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

peeja, kalo ada pic masa baby noy n ayol ke boleh la share nak tgk persamaan dia.wahhh sibok jek nak tgk kan hehe
baby kl tak lama lagi la tu kot hehe tak sabarrrr jugak nak tgk nanti ;P

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

comey nyeeee ini si kecikk..geramm tgk.. mata dia booolatttt

peej said... [Reply to Comments]

pertmuffin - memang pun. rasanya kat blog mama ada kot pic noy kecik. aku tak sure. memang sama ok.

rara - wow panjang. takut tu. hahaha. gigit? aku ni geram je lebih. tapi bila depan mata aku kaku tak tau buat apa. tah apa2 ok. heheh.

aunty - tu la. nanti dah ramai takda heran dah kot. ;p heheh. thanks. Insyallah.

lola - hah amik kasi kenan. nanti comel n geram jugak.

hariw-sha - geram kan. tp tu la. muka aku takda sikit pun. tapi takpa la. bambam ikut aku kot. heheh.

coki - kan. indenial kita ni. hahah.

lya - ada kat bawah. takleh bagi publisiti lebih-lebih kat attention whore. dah la kata aku tumpang populariti dia. motipppp.

ieyka - tu la semua rindu melampau. tah bila nak jumpa tu.

salzahari - kalau aku jadi kau aku pitam tak bangun terus. baru makcik dah in denial. ni jadi tok. uwaaaa.

cahya - saiko kan dia. melampau sangat.

amni - pun ok jugak. tu yang konon taknak aunty nak ty je. so ty peej. tp kena tunggu dia besar baru dia reti kot. see how.

peej said... [Reply to Comments]

buyui - tu pun aku coverline. ikutkan dia sebut penuh. kang tak sopan pulak . hik hik hik *gelak tutup mulut*

mimy h - ni sebab kecik. besar nanti tak tembun la kot. jgn mcm aunty dia ni sudah.

filla - haha hengong hau. hehula haku hengat hau typo. rupanya saje eja macma tu. faham la. hapi hacam hunyi hengau je weyhhh!

dylan - heheh thanks. Amin. ish scary pun ye. ;p

ati - Amin. harapnya.

fieza - ada. tapi nak scan tu malas. nanti2 la ye. :)

yuyu - kan. boolat sangat.

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

somellllll...nak pinjam nak geget pipi di boleh x?

MiSS iZZati said... [Reply to Comments]

comel sangat zara sofea..macam nak cubit pipi..hehehe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...