Instagram : @peejburhan

uuuu sedapnye.

sorry few days tak update.
wah few days ke?
ntah rasa lama pulak. selalu memang mengadap je.
mood nak mengadap dunia blog tak mari la.
tu yang biarkan je pic dah ada kat draft.
tapi nak menaip entry malas je.

kisah open house last sunday.
anyway excuse my make up.
sebab foundation aku yang colour tan dah abis.
tsk.tsk.tsk. tak beli lagi.
yang ada adalah colour cerah.
bukan aku punya pun.
noy terbeli salah. dia rasa gomak sangat, so dia pass ke aku.
oooo. apa dia fikir if aku pakai tak gomak la?
gomak ok!!!!
masa make up n tengok kat cermin rasanya ok je.
amik pic je. ambil. gomak melampau.
lantakkkk ;p


:: miss gomak. ::

oh pergi ni rumah family friend.
kawan papa n mama time tentera dulu.
kita orang pulak kawan ngan anak dia.
so rapat. ada open house kita ikut. ;p
malas mau drive sendiri. so pergi ikut sekali ngan papa n mama.



pergi after asar.
sebab hujan lebat pulak.
ingat lepas zohor nak pergi.
sampai je attack laksa johor. nyam. ;p



ye aku n noy kelaparan.
so tak pandang kiri kanan makan terus.


papa cathing up with his ex-bosses. datuks.
lepas makan tu.
tengok meja makan clear.
aunty maz suruh makan.
menu lain pulak. silakannnn.


nasi beriyani.
dalca sayur.
kambing masak beryani.
ayam masak merah.
hamagaddddddddd!! ayam masak merah tu sedap melampau.
like seriously.
dia masak merah. ada la manis-manis tu. tapi pedas meletop.
terbaik wok.. haih teringat-teringat pulak.
cea aku apa aje yang tak teringat kan.
semua makanan aku ingat punya lah. ;p


papa yang kemain susah nak amik still pictures.
mesti bergerak-gerak je.
aku kan tak suka pakai flash.
so hasilnya mesti tah apa-apa je.

kita orang makan kat dalam.
kat luar pun ada khemah semua.
bagus jugak makan dalam.
ada a/c. ngeh ngeh ngeh.

oh hari tu jugak adalah birthday uncle zahir.
so upacara meniup lilin kat kek.



:: sembang-sembang ngan aunty maz ::

:: kominyo n me dadi ::



comel je baby ni.
aku amik pic papa n noy tu.
dia nampak flash.
terus dia pusing n pose ok.
sebab dia pantang nampak camera.
dia ingat semua orang nak amik pic dia. heheh.
tengok la tu. pose macam orang nak bersilat ok.

:: macam batu belah batu bertangkup dah ghupe aku. hahaha ::



:: me - ernie - noy - mama - aunty maz ::

tak lama pun kat sana.
around 6 macam tu dah gerak.
sebab mama tu bukan sihat nak lama-lama kat sana.

oh ni pulak pic daripada ernie.
alang-alang ada kat fb tu. kita kasi share sini ye. :)







ok sekian cerita untuk kali ini.
tengok pics makanan ni semua kelaparan la pulak kan.
yikes.

ok tu je.
ta-ta.

11 Comments:

cahya indah said... [Reply to Comments]

color baju kak Peej and Noy matchy matchy..suka. memang plan nak pakai sama eh? nampak sweet :)

shiela said... [Reply to Comments]

comel je baju ko peej..hehe

mrs.spicy said... [Reply to Comments]

peej..cantik jer. mane ade gomak

Si Hitam Manis said... [Reply to Comments]

mana noy beli baju weeh?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Muka tak nampak gomak lah ok je, gambar ni dah tengok kat blog mama juga, tak pe suka tengok gambar yang peeja post juga.

Pu3 said... [Reply to Comments]

tak gomak pongzzz... cantik lagik ada.
btw i lurve your top. so suwit dgn reben segala.

kimmy said... [Reply to Comments]

Tak nampak gomak lah. Serius tak tipu. Cun aje..

Alicia said... [Reply to Comments]

patut arr nampak lain...tapi lawa arrr!! suka jerrrr......sweet sgt baju plus make up tu.....

mUnie UncLe hUsin said... [Reply to Comments]

cantek lah akak ni...
makin berseri2 dah sekrang ni..
auuwww.. auuwww.. auwww...
hehehe
=)

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

kak peej sgt gojes ok sekarang ni.. sy rs nak try gakla pakai PB.. <3

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ok je make up ko mana gomaknya?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...