Instagram : @peejburhan

open tekak n open perut.

last saturday ke open house rumah shawal.
plan ngan ice n huda nak pergi sama-sama.
tapi dorang ada engagement kawan nak attend pagi tu.
pukul 2.30pm baru dorang gerak daripada bangi.
aku kata ala mesti lambat. dah la lapar tak makan apa lagi.
sekali siap-siap pun dah sekian lama.
noy kata pergi sama je la.
sebab ice kata, daripada kajang ke tempat aku setengah jam dah sampai.
wokeyh.

tapi dah kata sabtu kan.
musim raya n orang kawin.
memang jam la jalan.
so ada la almost 4pm baru dorang sampai.
tsk. aku and noy dah lapar mengigil.
ok exaggerate tu, takda la gigil. tapi serious lapar ok.

so sementara takda buat apa ingat nak vain la kejap kat cermin.
sekali debob ni sibuk enter frame tau.

:: perut tu geram tu ::


noy : pija tak masuk langsung subang tu ngan baju tu.
me : takpa. sebab colour block ni.
noy : *rolling eyes*

hahaha. colour block la sangat.
tah apa-apa tah.

then huda bbm kata nak sampai dah.
aku and noy terus keluar tunggu siap-siap kat depan.
tapi dia punya nak sampai tu ada la 5 minit jugak la.
so orang sangat nak lupakan perasaan lapar.
harus la merepek-repek kat depan tu.





noy over kan siap make up hijau.

me : kau macam burung kenari.
noy : apa tu?
me : entah burung kenari warna hijau rasanya.
noy : kenapa tak lawa ke?
me : ok je. :)

ok i just googled burung kenari.
mostly is yellow. >_<
but ada hijau. tapi tak banyak.
dulu kita orang pernah ada bela burung tu.
warna hijau. muka ada kuning and merah sikit.
nama burung tu rejab. hahahha.
sebab dapat bulan rejab.



sampai je dorang terus cepat-cepat lari masuk kereta. haha.
buruk perangai.
sampai je rumah shawal.
salam-salam.

shawal : selamat hari raya. jemput masuk.
me : selamat hari raya. jemput makan boleh?
shawal : oh jemput-jemput.
noy : ok.

terus ceduk makanan, makan.
shawal suruh duduk dalam kat dining table.
sebab luar penuh time tu.
nice. nyaman. heheh.


:: laksa utara ::



nasi lemak.
amboih pija.
tak beragak kau ambik.
so nice la. me loike amik la over kan.
lepas tu baru tau kenyang tak boleh bangun kau. heheh.


hahaha.
shawal tengah explain kat keynett pasal bb bold baru dia.
katanya trackpad tu super sensitive.
kira tangan dia tak sentuh pun tapi bergerak-gerak.
kira kat screen nampak macam scroll. macam jump-jump.
keynett ni kerja ngan BB.
tapi pic ni lawak.
pacam shawal melambai-lambai pulak.


noy kong ajo.
dia suruh aku amik pic ngan ice n keynett.
aku dah bising.
aku macam, "dorang dah la dua-dua kecik. mesti nampak aku besar".
cea, 'nampak besar'. padahalllll. memang besar pun kan.
tu pun nasib keynett pergi dapur.
sebab dia nak basuh tangan.

then lepak depan sembang-sembang n gossip.
sambil kita orang menyakat noy itu ini.


:: keynett - ezade - shawal - ice ::




tak duduk lama la.
dalam 6 macam tu aku ajak gerak.
sebab katanya malam tu kan merisik tu.
so tolong apa patut la kat rumah.
takkan nak bersuka ria lagi kan.

sukanya open house kan.
makan best.
tapi tu la. lepas tu rasa nak hantuk kepala kat penimbang. muahahhaha.
syabas.

ok tu je cerita.
noy dah bising kat anak guna pc.
dia kata asyik aku je guna pc. ;p



12 Comments:

WaniGhani said... [Reply to Comments]

haiyoh...laksa...sedapnye...eh farahdhiya..opss..peeja..hehe..suka design baju kurung noy tu...

sweethOneY said... [Reply to Comments]

nice meriahhhhh je :D

jadi lapar tgk makanan ni. tsk

si cokelattte said... [Reply to Comments]

hahahaha..aku da tgk gamba2 tu dulu kat fb ko peej.. thanks accept request aku.. yeah..sonok... but subang ko ok je aku nengok.. tak la kontra sangat kan..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Sekarang ni open house kat Kl memang tengah trend orang masak nasi lemak, hari tu aunty pergi open house pun majority masak nasi lemak dan Laksa penang mungkin sebab senang.

fomfuen emo said... [Reply to Comments]

Chanteknya gambar subang colour block tu! Vugidervasssst!

peej said... [Reply to Comments]

wani - sedap kan. paling puas if masak sendiri kat rumah seperiuk terak. makan sampai malam. best tu.

sweethoney - kan. sama ok. time update dok telan-telan air liur.

cokelatte - iye, sebab aku masukkan kat fb dulu. kau ada dalam list aku? nama apa?

aunty -a ah sebab senang kot. rumah pija hari tu pun buat nasi lemak jugak.

f.emo - hover hokeyh. vast la sangat.

miracle_hyppo said... [Reply to Comments]

Hye Peej,

That day i ada read ur entry psal laser treatment for skin kan...yg u pegi..u buat kat manee eyh...sbb previously i penah nk try buat tp takot laa...=)...anyway ur so pretty with d bj kurung ..love it

si cokelattte said... [Reply to Comments]

my name kat fb nur rasyadah mustapha kamal.. semalam accept request.. heheheh...

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

Laksa umah shawal mmg terbaek! =P peej makan satay dia tak?sedap gak!

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

saya rasa kak peeja cm dh ada seri pengantin gitu..nampak gambar charming ala2 princess charming gitu .. =)

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

baju tu masuk ah dgn subang tu *tetibe* tp xbleh blah burung kenari hahaha

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

burung kenari?hahahah!tetiba je burung kenari lepas tu bukan kaler ijau lak tu..ko kan....lawak2

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...