Instagram : @peejburhan

macam-macam hal.

ish letih pulak.
hari tu aku tengok mostly yang pakai domain sendiri kena malware.
so sebabkan blog aku listkan blog tu.
aku kena sekali.

tapi tau la procedure ni kadang-kadang lembab.
kau dah remove pun kena suruh google review la apa la.
dah la dia bagi arahan itu ini. suruh click sana sini.
tapi aku carik butang tu tak jumpa. pfffttt.

dah few times kena.
so akan effect blog aku.
aku ok lagi. tapi orang la dok cemas-cemas tweet la, email la, bbm la.
cakap blog aku malware.
aku pun jadi cemas. tah apa-apa tah.

so aku decide buat blog lain untuk listkan blog-blog yang aku baca.
so if kena malware ke apa. takda la effect main blog kan.
ke kena jugak ek? entah.
nway, so buat la. peej-list-it.
tu pun tak semua ada. mana yang kena malware hari tu aku tak masukkan balik lagi.
lupa pulak.
ok puas hati.

ingat settle la.
problem pulak.
sebab aku tengok kadang-kadang tak update list tu.
aku pelik la. takkan la takda siapa update blog kan.
so aku pergi kat edit n save again.
baru la list tu updated.
wtf.
dan ye. sepuluh kali ok kena buat macam tu.
everytimeeeee. letih la kan.
aku boleh la buat macam tu. tapi orang lain?
sebab aku tau some of u suka guna untuk baca blog2 yang ada dalam list tu kan.
so aku rasa nanti aku nak buat macam dulu balik la.
pun letih jugak tu. kemain banyak list nak letak tu.
walaupun copy paste je kan. T_T

cerita lain pulak.
siapa yang tak suka game n malas nak dengar aku bebel-bebel boleh stop sekarang yea.
aku kalau cerita pasal game over. ;p

aku ni cepat bosan.
macam aku cakap hari tu la.
aku suka sims sebab tang hias-hias ni.
so selalu la cepat bosan.
so aku sentiasa la nak tukar-tukar position bilik la apa.

bila tukar bilik.
susunan pun berubah-rubah la.
kena boleh bagi sims tu ada laluan la apa.
dah 2 kali aku settle susun bilik.
lepas tu aku penat.
barang tak susun.
aku log out je.
sebab penat n dah mengantuk.
buruk perangai betul.
mesti siapa yang visit sims aku terkejut tengok rumah scary macam tu. heheh.

:: bertukar lagi garden. heheh. ::

tu takpa.
dah main ni rasa sangap pun ada.
sebab aku tak tau la kena naik level baru ke apa.
tapi at the moment task semua dah takda.
kira takda mission dah.
so macam kurang thrill la main takda hala tuju kan.
tapi aku tengok dia tulis aku baru achieve 73 out of 129 achievements.
hmmmm.


sebenarnya nak type macam-macam lagi.
tapi tiba-tiba macam malas. haha.
jampeh gila perangai.
ok la. itu aje.
ta-ta.



7 Comments:

ezanoor said... [Reply to Comments]

besarnya rumah... sampai space tanah dh tinggal kat depan... perabot pun penuh... hehe bestnyeeeee

chuy4 said... [Reply to Comments]

wohaa aku da terjangkit since kena mc sampai bersalin...

time kasih sebab tadi tlg buatkan bilik ngeeee.... rumah ko memang lawa..

kimmy said... [Reply to Comments]

Aa..saya pon suka gak guna blog list u utk baca blog org lain,maklum la,newbie blogger mcm ni selalu main terjah blog ke blog. hehe

psl the sims kt fb tu kan,me baru few days main,tp kdg2 terikut2 nk dgn stail the sims pc version. besar umah,klu leh buat double story best gak kan

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

sims aku miskin woh duit tak dak!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kalau peeja letak gambar2 game sims Peeaja aunty tengok je lah walaupun tak faham, aunty manalah pandai pasal game2 ni.

Uncle Lee said... [Reply to Comments]

Hi, yes, we have to take precautions with our computers.
Do you have a Firewall installed in your computer? If not, install one asap.
Just make sure you don't open FWD emails...or those you don't recognize.
Have a great week, and keep a song in your heart.
Lee.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

pttlah aku tgk bloglist tu lain mcm je....

aku la tu salah sorg yg refer bloglist tu..hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...