Instagram : @peejburhan

kelakar ke?

kawan-kawan aku suka kata aku kelakar.
noy pun sama.
mama suka cakap aku tak betul.

lepas tu tak abis-abis dorang akan cakap.

"eh serious kau kena masuk raja lawak ok. lagi best daripada semua orang"

*telan air liur*
memang tak la.
aku tak rasa aku kelakar.
membangang ada.

kadang-kadang kat blog pun korang suka kata aku kelakar kan.
aku rasa biasa aje.
nanti ada yang cakap, buat la entry kelakar-kelakar.
lepas tu aku yang stress.
sebab aku tak kelakar pun.
pastu aku rasa blog aku tak best sebab dah takda or taktau nak cerita kelakar apa.

then tadi dotdot call.
around 1pm macam tu.
aku tidur lagi.
terus cuak.
sebab dia kalau call, aku still tidur mesti dia marah.
dia kata apa ni dah tengah hari tidur lagi T_T
so sebelum jawab terus adjust suara.
tapi mata pejam ni.

him : tidur lagi ke?
me : eh takda la. *wahhhhhhhh*
him : suara macam tidur je.
me : tak la.
him : abis tengah buat apa tu?
me : tengah golek-golek je kat tilam ni.
him : hah? golek kat tilam? golek kat tilam tu maknanyaaaaaaaaaaaaaaaa.
me : terbonkanggggggggg. *berlagu-lagu*
him : oh em geeeeee. terbongkannngggggggg *berlagu-lagu*
me : terbongkangggg. *sebenarnya takut ni*
him : hahahahhaa. sayang ni kelakar la.

aku dah macam.
what? kelakar. aku tidur lagi ni tahu?
apa yang kelakar.
adakah aku boleh buat kelakar lalu dia takjadi bebel?
tapi terus rasa macam, eh kelakar ke?
sebab 1st time dia kata aku kelakar.
selalu aku rasa dia yang kelakar.
mmmmmmm.

maybe la kot.
maybe tahun depan sama-sama la masuk rajalawak yea sayang.
ada sesiapa nak undi kitaorang tak?
n bawak banner kasi sokong. hahahhaa.
ok tiba-tiba.

12 Comments:

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

hahaha biasa la tu kakpeeja.. kita memang xrasa kita ni kelakar.. kita baru je cakap sikit tengok2 diorang gelak guling2.. kalu masuk raja lawak ni kompem menang undi tiap minggu =))

si cokelattte said... [Reply to Comments]

aku rase kan peeja, bukan kelakar maksud dorg ni.. mybe diorg adalah seronok bile bersama kamooo... sebb kamoo adalah kamoo bukan org lain.. fhm tak?? allaaa.. phm laa...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun rasa peeja kelakar, selalunya kalau baca blog peeja kalau tak ketawa sorang2 memang bohonglah. Aunty rasa kebanyakkan cerita peeja memang boleh orang ingat peeja ni kelakar orang nya.

kukuchimachikumi said... [Reply to Comments]

sy undi kalau kamu msk raja lawak.....;)

ita citot said... [Reply to Comments]

okeh. yg ni kita nak komen. slalu baca jek. takde tinggal jejak. hehehee ;p
mmg klaka okeh. klw baca tu kdg ble senyum sorang2. ble gelak gak. kira klw sehari tak bukak blog peej.burhan ni tak sah lah. mesti mau baca maaaa.... (^_^)

kdg2 mmg kita rasa diri kita tak klaka pun. tapi org sekeliling yg tau. tapi klaka pun besh gak ape =)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha bagus ok ko kelakar, nnti dotdot xjadi nk marah :PP

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

nanti i undi u, masuk la eehehe

nqr said... [Reply to Comments]

dotdot baca tak blog ko?

yana halim said... [Reply to Comments]

gaya penulisan peej yang sempoi tu buat orang lain rasa kelakar. tu yang ramai stalker kat blog nie sbb rasa sgt terhibur. tak semua blogger ada bakat macam peej,tau. akak pun tingin sangat nak pandai menulis gaya peej. at last bukan dapat kelakar tapi sengal + poyo. hahaha..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ok nk msk raja lawak tu mmg kelakar!hahaha!

tlglah masuk raja lawak wei supaya aku tgk nnt x la mcm org tgk x de perasaan..boleh jugak aku gelak terbahak2..

kak teh said... [Reply to Comments]

"kelakar" tu juz perkataan yg paling sesuai utk pbuatan yg mengembirakan jek. Biasalah benda yang kita suka so mcm best, suwit, klakar tu perkara biasa, mcm sye penah ckp kat housemate yg awk suwit dimata sye, dia leh kata "tak pun" pastu siap sentap ohh.hukhuk

Ietams said... [Reply to Comments]

ok gak kalo masuk raja lawak.. hehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...