Instagram : @peejburhan

kekejaman berlaku bertubi-tubi.

kan pasal kes petknode tu.
adalah sepuluh kali aku tanya noy, "kalau jadi kat kucing kita macam mana?"
dan sepuluh kali jugak la dia dah jawab.
tapi tetap la aku tanya.
sebab aku sebak. semalaman tak boleh tidur terfikir-fikir pasal kucing-kucing tu.
apa perasan owner dorang.
sebak n berair je air mata everytime tengok pic-pic kucing yang kotor, kurus n muka trauma tu.
so sad.

anyway so aku tanya.

me : noy. kalau la jadi kat kucing kita. sedih kan?
noy : kau ni berapa kali nak tanya? sedih laaaaaaa. *cium-cium kucing* (eh tengah type ni lulu cakar pintu nak masuk. panjang umur kau lulu (tiba-tiba)* sayang gila kot. saya lagi sayang dorang ni daripada sayang kau.
me : agak kurang hajar kau ye. how could u.
noy : betul la. kalau kau terkurung kat petknode tu 7-8 hari tak makan or minum bagus la. gembira saya. mesti kurus. hahahha.
me : hahaha. a ah kan. tapi still. kurang ajar.

adik yang sangat biadap kan.
cerita kekejaman lain.

semalam dotdot call.

him : dapat tak mms i?
me : takda pun.
him : nanti kejap lagi dapat la.
me : tak dapat la. hp i kan gila. mms selalu tak dapat.
him : ye ke? noy ada. i hantar kat hp dia.
me : dia kerja la. u ni kenapa? gambar apa?
him : ada gambar i ngan artis iz tu. dia datang tempat i.
me : iz mana?
him : yang nur kasih tu la. yang iz iz tu.
me : tiz zakiyah tu ke?
him : haaaa. ye la tu. tiz. ngan yang lelaki tu.
me : siapa remy ishak???!!!!!!!!
him : ye la. remy tu. so i amik pic ngan dorang. i mms. tak dapat yea?
me : takkkk.

lepas tu terus tweet2.
pastu ramai kata tiz n remy bercinta la apa.
aku xtau. lupa nak tanya.
tapi harapnya tak la kan. nooooooooooooooooo!!!1

then korek2 daripada dotdot.
dia kata memang couple. tu gf dia la.
sebab pegang tangan n peluk.
wahhhhhhhhhh. sentaphatimaknak.
cea motip sentap? macam kalau dia tak ngan tiz dia ngan aku kan.
oh n dotdot tu mau letak mana kan.

then dotdot call lagi.
sembang-sembang la apa.
lama sikit tu.

me : hmmm.remy tu handsome ke tengok live sayang?
him : ok la. not bad. handsome.
me : hihihihihi. ye lah. eh bukan u kenal dia ke? dulu selalu lepak tempat u.
him : kenal la.
me : dia kenal u? ke dia dah lupa or tak perasan.
him : dia tau la i. yang tak kenal i tiz tu.
me : ooo yeaaa. sampai hati u tak kenalkan i kat dia. nanti kenalkan la yea.
him : ok.
me : hihihihihih. sayang tu tak jealous ke? sebab i suruh kenalkan. i suka sangat yea kat dia?
him : a ah tau. tak la. buat apa nak jealous. suka sebagai peminat.
me : ye lah. n u tau dia takkan suka kat i pun kan.
him : a ah. memang dia takkan suka. of cozzzzz.

wah sentap hati macam kena tikam-tikam.
mentang2 la mak ni bukan tiz kannnn.
fine.

him : tapi i suka u. ok jugak kan. i macam tom cruise.

eeee motif tom cruise?
gila dah tak hot.
bagi la nama2 yang stim sikit kan.

takpa la. walaupun di kelilingi manusia kejam tang mulut.
tetap mak bahagia uolls *redha sambil tangan berdoa*
lagipun hati bunga-bunga.
sebab after 2 hours mms tu masuk.
ada pic tiz, remy n dotdot.
tapi aku asyik menatap remy. macam mana itu? hahahahhaa.
takda la besar mana remy ni. dotdot punya bidang lagi besar n lagi tinggi. auuuwwwww. (bidang? wtf?! haha)
maknanya mesti dia tak sesuai ngan aku. taknak la kat dia.
wahhhhhhhhhhhh tiba-tiba taknak dia. macam dia nak aku kan? hahahhaa.

ok bye. me nak sambung tatap remy.
gambar tiz nanti kita kasi crop ye.
i love u remy dotdot.

13 Comments:

linda said... [Reply to Comments]

Nak boipren jugakkkk )))))

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha klkr je :P nnti ko crop gmbr tiz, letak muka ko kt stu.. dua2 remy & dotdot pun dpt ^^

yana halim said... [Reply to Comments]

kalau ada button like, nak like komen kat atas nih...hahaha..

Lya Colours said... [Reply to Comments]

eh remy tu orang masjid tanah. senior masa sekolah dlu tapi tak jumpa pon sebab dia atas2 lagi. hah yang pasal petknode tu, saya dgr berita kat radio semalam and pagi tadi, dah kene ambil tindakan. kalau tak silap dorang kene denda 1 kucing RM200. tak sure plak tapi memang dah kene amik tindakan.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ailebiu dot dot..eh silap!remy...hehe!

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

Hahaha..Kelakar ok u ni! Pagi2 baca entri ni sengih sorg2 kat ofis :-P (terpanggil nak komen sebab tengah angau tengok nurkasih-drama..gila tertinggal keretapi baru nak tengok..hahahaha)

WaniGhani said... [Reply to Comments]

eh kita pon suke remi..sejak citer cinderella tula..muka macho melayu...bukan mix2 macho..hehe..

FaznFaz said... [Reply to Comments]

i love remy tue ;)

b3nz said... [Reply to Comments]

hoihsss... aku rasa remy tu gagah! memang couple pun dgn tiz, tapi dorang senyap2. dapat puteh gebu camgitu, kalo aku lelaki pun pasti mahu!

shuweet said... [Reply to Comments]

bila aku dok baca entry ni dok nama remy banyak ku baca...tetiba teringat citer aisyah 50sen "nak jumpa remy, lagu remy sedap...remy remy" hahahaha

Iz said... [Reply to Comments]

buatnya artis Iz yang dimaksudkan itu aku..?

hahahahahahahahahahaha

nqr said... [Reply to Comments]

aku bila baca artis Iz.. terbayang aku si izzy ni ha.. hahahha!

peej said... [Reply to Comments]

linda - haha tiba2 tau.

wani - wah best tu. hahaha.

yana h - over k. ;p

lya - ye ke. bagus la kalau mcm tu.

buyui - jgn silap sgt. awas. hahaha

coffeemama - ye ke. tak pernah tgk pun cerita tu. tah mcm tak minat walaupun ada abang remy. kehkeh.

wani - kan. sama la. suka remi since cerita tu jugak. tenku haidar. keh keh keh.

fazn - kongsi ramai2 la.

benz - tapi aku pun gebuuu. takmo ke? hahahaha.

shuweet - hahahaha kan. kelakar weyh cerita aisyah 50sen tu. tak suka.

iza - kau jangan macam2 sangat iz.

qis - haha. masa dotdot sebut aku tak rasa. tapi masa type pun aku terbayang iz.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...