Instagram : @peejburhan

fruitti penyet.

last saturday keluar makan.
tak makan seharian. mengadap pc la apa.
after maghrib baru rasa lapar.
yang noy teringin nak tutti fruitti.
so alang-alang makan luar je terus.
dah feeling macam orang puasa lak lapar dia tu.

ingat nak makan nasi dulu then baru la TF kan.
tapi noy kata nak TF dulu.
ye la. apa-apa aje la ye.
ikut je.


dappp.nyam nyam.
then ke wangsa walk pergi makan ayam penyet pulak.
sebab tamak. aku suruh noy order tauhu n tempe extra.

:: noy kebas sweater askar papa masa papa kat australia dulu. ::



sekali dapat ada telur pulak. weird.

noy : sapa nak makan telur tu? saya taknak.
me : kan. memandai bagi.
noy : mahal ni tau. rm4++
me : ye ke? saya tengok hari tu rm3+ je. dah naik yea?
noy : entah. tapi tadi memang saya tgk rm4+ la.


then time nak bayar.
aku tengok kat kaunter ada menu.
jenguk la kejap.

me : helo kau yang salah ok. kau tick telur, tauhu n tempe la. ni ada yang tempe n tauhu je. memang rm3. kau yang salah.
noy : hahaha ye ke? salah yea? lapau la. terketau-ketau nak tick tu.

bengong.
then berfikir nak belikan apa untuk papa n mama.
so belikan ini.
sebab tau mama suka.


perasan tak if nampak jeruk je mesti air liur bertakung kat mulut.
ni tengok pic ni pun sama.
masa ceduk-ceduk tu noy ceduk.
aku tukang,

me : haaa yang ni sikit. *telan air liur* haaa yang ni *telan air liur*. ish benci la. aku asyik telan air liur je.
noy : hahahaha. saya pun. benci gila.
me : tak coverline betul.

then beli tu.
singgah again ke TF beli untuk papa n mama.
aku suruh beli medium je. biar dorang kongsi.
tapi noy beli large terus.


:: gumbira dapat TF ::

:: ceceh yang penyibuk n biadap itu. suka duduk situ ::

papa tu tengah tunggu giliran.
papa ni paling la suka ice cream.
everytime kita orang pergi mc donalds pun. if tanya nak apa.
dia akan kata dia nak ice cream.

sekali mama makan 10 sudu je.
pass kat papa.
sampai licin ok dia makan. hamboih. suka tu.


hahhaa. ceria kemain muka.
ish tengok pic ni rasa nak lagi pulak TF ni.
ok bye. nak makan ah.
kang jadi episode feeling puasa lagi pulak.
taaaaaaaaaaaaa.



10 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

tersenyum riang papa ko ek dpt makan eskrem...comei....

si cantik sally said... [Reply to Comments]

haha..senyum tu yg mahal kan.kan..jom la kite berkenalan akak oi...lame tak singgah sini..suke layan cerita akak..kelas ko maria..kahkah

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Nak jeruk lagi, stok dah habissss...

yana halim said... [Reply to Comments]

first time beli TF dulu, nak terkejut beruk time bayo. Punya la mahal bebeno. Tensi. hehe

Lee-Yan-Naa said... [Reply to Comments]

Lamanye tak makan ayam penyet.ni yang tingin nak p carik ni

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

kecur air liur tgk jerukk...slurrppp...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

besaunyalah tutti fruiti itu...nakk...!!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty tak berapa suka ice cream tapi uncle sentiasa Ada stok ice cream kat dalam fridge.

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

yumm yumm! lagi besar cup, lagi besar nafsu nak letak macam2.. hehehe

peej said... [Reply to Comments]

shuweet - dia memang suka sangat ice cream.

sally - wah kelas ke. thanks sebab rajin singgah n baca.

mama - amboih order je. buat sendiri boleh ke hah? mama kan terel.

wana h - kan. tapi sedap.

lee yan - ye sila. sedap.

p_n - kannn. kenapa eyh?

buyui - dah masuk perut dah weyh.

aunty - lain orang lain citarasa kan. mama pun if mkn sikit je. sbb takut kan. papa la suka.

cik enon - tapi percaya tak yang paling besar n semua letak ni. lagi murah dpd me n noy punya letak jimat2. hmmmm.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...