Instagram : @peejburhan

expose mistik : 3 beranak.


salam pija,selamat hari raya........

selama ni dok baca je, xpenh plak nk share cite...

sy ni asal dr kg diperak....tp dh stay kt cni since secondary lg. kiranya rumah kg sy brtahun jgk la kosong...sblm abg n mak pndh blk.

lupa nk bgth,rumah kt kg sy belakang adalah tanah perkuburan,nmpk batu nisan n pokok2 daun merah yg byk kt kubur tu...
kubur kg agak takut ckit psl gelap n sunyi...

ni kisah2 yg sll diorg dok ulang balik cite...

klau lama x berlaku accident kt spnjng jln kt umah,mst akn dgr 1 suara,bukan mengilai...bukan merintih tp sgt2 seram. mcm bershutan dr hujung jln cni ke hujung jln sna.
takutnye smpai nk gerakkn 1 btng jari pun x mampu...
& rsnya mkhluk ini la yg budak muda kg sll main gitar mlm2 nmpak berterbangan dr dpn rumah sya ke kwsn loji air (kg sy dekt dgn loji air). hmpir sebulan jgk diorg x melepak.
makhluk ni jga sll berdri disebalik pokok machang n pokok durian belanda depan umah sy...tmbhn klau ujan renyai2...

cume sejk msk tahun 2000 dh x pnh dgr lg cite psl ni...myb bnda ni dh lari kot...
mak sy kata benda ni tagih darah psl tu bl xde xcident die merayu2 menagis...merintih...

tp kan...btul agknye psl bl ade xcident, x kira la maut @ x....skranya mngsa x sedr diri...dekat buku lali mst ade kesn lubang kne korek...besr mcm 50 sen tu...
series sy mmg ade tgk sndr dpn mata...

ni plak cite psl umah atok sya...

rumah arwah tok saya jns rumah 2 tgkat yg papan & batu tu...
kt tgkat ats skali..mcm loteng adlh pd asalnya bilik smbyg...tp bilik ni la pling seram (sbb guna utk simpn brg je)
kt cni la tggl 1 family (makhluk ni punye fmily)...3 beranak...
ramai yg dh nmpak...tgh2 ktrg ddk...trnmpak byg budak brlari2 dlm umah...
& yg paling kecoh bila mkcik sy yg kuar dr rumah tu dilambai oleh mereka bertiga dr tgkap rumah.
pdhl rumh tu kosong psl tok2 sy p umah ank2..

blom lg,makcik sy yg tido dgn hantu bungkus dlm bilik...main tarik2 selimut 
yg disngkakan kakak sndr...pdhal kakak p tido umah org lain...
pg esok dpt tahu die tido dgn hantu bl tgk kakak blk umah subuh2 hari..


byk sgt cite2 kt kg saya ni......myb nxt time smbung lg psl ni pun dh pnjng.....


-Eizan-
.......................................................


wsalam eizan,


selamat hari raya to u too.
nanti-nanti sambung la cerita lagi yea.
rasa tak puas pulak baca.


if yang lain-lain nak share pun boleh.
rasanya korang dah tau kan nak buat apa.
ok tu je.
selamat malam jumaat.




3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Tido dengan makhluk tu? Haiyoh seram Nya,

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Yang mama tahu kalau tak de darah xcident, benda tuh makanannya adalah katak2 kat kolam2..huhuhu serammmm

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

kwn aku penah sorg kat skolah benda tu dok baring sebelah dia tersengeh aje... dh la ayahnye baru meninggal, x psl2 demam pompuan tu... kesian!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...