Instagram : @peejburhan

expose mistik : 1, 2, 3 ........

ok expose mistik kembali.
patut last thursday dah boleh tepek kan.
lupa pulak.
takpa. kita start this week la ye.
ok selamat membaca.
..........................................................................................................................


Hai Peeja

Dulu I blogger jgk tapi skrang dah tutup kedai
tak sempat la nak berblog aka malas dan takde cerita
skrang nih gejala blog hopping sahaja...hehehhe

Tetiba tergerak hati nak join expose mistik
taip kat ofis sbb kalau kat rumah takut..ahahaha
poyo...mcm la kat opis takde antu :P
*ekceli nak buat2 busy la konon2...walhal malas nak buat keje*

Neway...ada byk cerita mistikus cinta ni
Cerita beberapa dulu…karang15 hari 15 malam tak abes lagi menaip :D

1, 2, 3 lekuk

Form 2 kat boarding school
Biasa la kalau skolah asrama nih kan byk je peristiwa aneh2 nih
Then ada plak musim hantu...iyer…dia pon bermusim jugak mcm durian :P

So ramai la yg semakin ketakutan tiap2 malam claim ada dgr benda pelik2
Tapi I boh layan je…sbb tak penah dgr
Bajet kental la…
Waktu paling gentar adalah kalau nak tido
Sebabnyer…lights off termasuk sumer lampu koridor
Yang ada cuma lampu toilet yg kat ujung dorm
Kitorg katil single n each katil tuh separated by locker n ada 2 side la…blah kiri dan kanan
Kitorg ada 16 org dalam dorm n katil I adalah yg ke 3 dari pintu
So adalah sangat jauh dari sumber cahaya

Nak dijadikan cerita ada sorang kakak yg sgt penakut
Katil dia adalah depan katil I
So tiap2 malam nak orang teman dia
Sila bayangkan katil single tido dua org…tak selesa kan???
Dah la I nih jenis yg tido terbongkang…miahahaha
Kesian punya pasal kitorg ikutkan jugak la permintaan dia
Malam tuh I temankan dia tido…
Then terbgn tgk jam kat tgn 5 menet lagi pukul 6…
Maka pegi la pindah katil sendiri utk menikmati sisa2 malam tdo di katil sendiri
Yer la…pukul 6 or 615 camtuh warden dah kejut solat subuh
Lagipon dah pagi camtuh antu dah lari kot kena azan subuh :P

Bila dah tido balik tuh tetiba terbgn balik…
Tepk apesal plak warden nih tak kejut2…rasa mcm dah lama sambung tido
Trus ddk la…dgn berpandukan lampu kat toilet tuh tgk jam balik baru pukul 3..
Yes…pukul 3!!!!sumpah masa mula2 bgn tuh jam dah nak pukul 6…kalau tak takkan la I nak tinggalkan akak tuh sorang2
Terigt plak kat akak tuh trus la tgk kat katil dia…
Eh…dah ada orang temankan…takper la…
TAPI…tak tau apesal gatal sgt pepagi buta camtuh nak pegi kira brape ramai orang dalam dorm
Kira sumer orang campur teman akak tuh adalah 17 orang…hurmmm
Kira skali lagi…dan lagi dan lagi….n I tak tau apesal aku kira byk kali camtuh..
Dan bersangka baik akak tuh ajak bestfren dia kat dorm sebelah kot…
I pon perhatikan la teman akak tuh dari atas katil I
Berselubung habes…tak panas ke…..dalam ati la
Pastuh kehairanan…apesal dia punya selimut putih???hurmmm
Sbb kitorg nyer selimut kaler ijau…dan tak bergerak plak tuh…
Setelah lama berfikir trus ngantok dan sambung tido balik

Pagi tuh bgn…akak tuh nanges kat I sbb dia ckp I tinggalkan dia
I pon ckp I tak jadi temankan dia lepas pindah katil dia sendiri sbb I Nampak ada org temankan dia dah
Dia cakap tebgn takde sape teman dia trus dia ajak budak seblah katil…
Sebelah katil yer…bukan sebelah dorm ajak tido dgn dia…
So yg lebih sorang tuh saper????

Di lain hari pulak…
I tido…tebgn jugak dalam kol 2 or 3 camtuh la…
Tak igt sgt waktu…tapi awal pagi la
Tetiba locker akak yg penakut tuh tebukak
Then tutup
Bukak
Tutup
Bukak
Tutup
Byk kali OK!!!
Kalau dari terbukak then tertutup mungkin la angin kan???
Nih byk2 kali ape kes???Kurang ajar kan???saje nak takutkan orang
Harus la I sumpah seranah dalam hati
“aku tak kacau ko…ko jgn kacau aku bleh tak???”
Dengan nada yg amat kasar
Then trus stop…serta merta
Sambung tido la…hehehehe
Tapi yg nih tak penah bgtau akak tuh sbb karang dia ajak temankan dia lagi
Eh…tapi sejak peristiwa yg aku tinggalkan dia sorang tuh…dia ajak orang lain tido dgn dia
Amaannn..bleh tido membongkang…ahahahhahahha

Ada lagi cerita tapi lenkali sambung erk…hehehehe
 
XoXo
Sha

.....................................................................................................

thanks sha sebab kongsi cerita.
ramai penggemar cerita ni.
so if sesiapa lagi nak hantar cerita expose mistik ni boleh la email ke aku yea.
details ada kat tab bahagian contact me kat atas ni.
korang takda cerita mistik sempena raya hari tu ke?




2 Comments:

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

beraninya sha, siap sound hantu tu lagi ehehe

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

kalo boarding school selimut ikut kaler ni, mcm tau je skolah mane...
tp dia dia dia dan sia mmg suka jadi peneman yang takut2 extra ni... huhu mintak dijauhkan ler...
p/s: lame aku nunggu entry ko yg ni peej!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...