Instagram : @peejburhan

comelnya. nak balik la macam ni. heheh.

semalam aku dapat email daripada readers aku yang adopt anak-anak yoki dulu.
ingat tak? ala yang china, comot n dompot jr tu.
mula-mula dapat mms. tapi bb ni kan gila. tak dapat apa pun T_T
tiba-tiba dekja ni bagi email.
teruja aku.

dekja ni adopt comot.
sekarang nama dia dah jadi momot.
memang momot sangat pun. eeee geram.
ni pic momot.

:: lidah terjelir. sebijik kasih ok. kasih selalu macam tu. meow pun terkeluar2 lidah. gilo ::





cantik kan dia.
muka macam kasih.
warna tu ceporeng je. tapi betul tekaan kita orang.
bulu dia lebat kan. eeee geram.
pelik gak. aku rasa yoki ni walaupun biasa.
aku rasa dia asal-usul keturunan ada bulu tebal la.
sebab melekat ke anak dia macam ni.

dekja kata momot ni kesayangan semua orang.
siap raya pun bawak jalan sekali ok.
momot ni pandai. elok jalan semua takda nak berak or kencing.
sampai rumah baru sibuk carik pasir dia.
awwww. so comel.

then malam pulak @AkuFiza pulak tweet gambar kucing yang dia adopt hari tu.
dia adopt dompot jr. tu.
waaaaah dah besar sangat ok.


ni pulak muka yoki. heheh.
cute kan.
seronok aku tengok dorang ni manja-manja.
at least tau yang dorang happy n menghappy-kan tuan-tuannya.

geram tengok manja-manja macam ni.
rasa macam nak cakap, "eh mintak balik la kucing-kucing ni. nakkkkkk. tamak-tamak."
hahahhaa. tapi of coz tak la kan.
nangis weyh tuan-tuan dia nanti. hahahah.

#random. eh tau tak.
kedua-dua yang adopt ni nama dorang fiza ok.
sama macam nama i tau. hehehe.
ok memang takda kena mengena. tapi tak kisah la. nak jugak cakap.

aku ada tweet mention kat hanim yang adopt china hari tu.
tapi aku tweet pun dah lewat. so takda apa lagi la.
nanti if dapat aku blog lagi yea.

oh seronok. 
semoga kucing-kucing tu n tuan-tuannya dilimpahkan rezeki n happy selalu. :D

p/s : mama suka bising if aku asyik cerita pasal kucing je. eh katanya blog aku. suka hati la kan. saya suka kucing laaaaaaaaaaaaaaaa.



17 Comments:

isin0108 said... [Reply to Comments]

gerammmmmmmmmmmmmmmmmm..mau gigit la

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku pn suka kucing..dulu2 kan ko buat entry kucing aku bc bak angin lalu je la..

tapi sejak citer psl si lulu yg makin berlemaks berkrims tersebut aku dh mula suka baca tau. so aunty x pelah peeja nak wt entry kucing rmi je suka baca ni...

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Entah apa citer kucen yang aku kasi orang.
Si Miewt makin gomok sangat.
Si Cleo n Moei aku kasi Shasha blackkat.

Eiii.. rindu nak berkuceng kucengan ... sob sob

WaniGhani said... [Reply to Comments]

hehehe...enjoy saja...jeles tgk org leh manja2 ngan kucing tapi tak berani =_=. aku fobia la peeja sejak diganasi kucing2 kat asrama dulu...was trying to be nice nak bagi makan...tp beberapa kali ku dicakar..tapi mana-mana kedai makan yg ada kucing..konfem akan lepak kat kusi aku...tu aku xpaham...tp xkacau..tp takut..uhuk uhk..diorg tau aku takot kot...saje nyakat kan...

linda said... [Reply to Comments]

Mama Marina Monroe, ai pun sexited kalo pija buat entry anak2 bulusss. Sukeee :D Dompot Jr corak bulu dia mcm late Citam aku la pija :'( sedih. & yes bila tgk pic Momot aku rase mcm Yoki ni adelah keturunan bulu lebats, tup2 baca2 kat bawah ko ade mention, heheh :p

NP said... [Reply to Comments]

ooo rupanya dikja yang adopt kucen tu..patut beria dia jumpa ur mum...

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

GERAM GILER TGK YANG MOMOT TUUUU... kan tercapslock terus!! haha

peej said... [Reply to Comments]

isin - geram kan.

buyui - hahaha. tp tu la. kalau orang tak suka pun ada aku kesah ke? kannn. ;p

kakakdegil - memang dah tak boleh bela ke? sedihnya mcm tu.

linda - ye ke. skrg dah tak bela ke? ke ada lain? kan. aku rasa la. sebab aku tengok anak2 dia semua comel2 je.

NP - kenal ke?

filla - kannn. comel gila. dah la manja. jealous aku. eh padahal sendiri bagi kan.

deqja bahtiar said... [Reply to Comments]

waaa, mane boleh mintak balik kak peej..
saya dah sayang giler kat momot nih.. tidur pun bersama...huhu. comel yang teramat.. tiap2 hari kena peluk..

yana2605 said... [Reply to Comments]

sy tak brapa suka dgn kucing or mana2 binatang pun..selain di sebabkan asthma sy pn takut dgn kucing..but kat umah tue ader 2 org pencinta kucing..my husband and my younger sister..so nak tak nak bela la gk kucing kat umah tue..tp tak da la sy menyampah ke apa..kucing tue comei jer tegok tp tue la kecik lg so aktif kan main.terlompat sana sini maka dgn saya2 pn melompat sama belum lg dngar jeritan sy lg sebab bila nampak dia larik cam nak terkam sy...huhuhuhu...sebelum nie ader bela sekor dh besar sikit kurang aktif tp ilang lak...kuar umah tak balik2..masa tue sy baru je nak rasa bsyukur..huhuh tapiiiiiii tak sampai seminggu my husband adopt kucing lain lak......redha jer la..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Syukurlah dap at tuan tuan baru yang sayangkan kucing tu,kalau dapat kat petknode Nanges.

souled_oUt said... [Reply to Comments]

sbnrnye kan kucing mmg sume comel regardless ada baka or kucing biasa2 je i.e.: kucing kampung. kalau kita jaga betul2.. cukup kasih sayang, bagi cukup makan and kasi mandi bila perlu.. mmg comel sgt2.

i noticed this when i adopted two cats about 4 months ago. masa mula2 bela mcm comot.. kurus and mcm ada hitam2 kat muka dia. now dh byk makan n terjaga.. so cute ok. yg hitam2 tu automatik mcm hilang. mmg lain rupa dia kalau compare dgn dulu. so sayangilah semua jenis kucing tak kisah baka apa pun --> pesanan khidmat masyarakat.. hehehe

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

bulatnye muke momot..hahahhaa...comel..tp klau ade dpn mate aku panggil dr jauh je la..hihihi

Che Sue said... [Reply to Comments]

waaa comeynyer comottt!! eee kalo aku kat mesia harus aku rembat dulu..geram je aku tgk kucen ala2 kaseh ni..eeeeee! dompot jr sooo Yoki la weh..and true, muka depa adalah happy n manja je..alhamdullilah dapat tuan baik yg bley sayang depa kan..

Iz said... [Reply to Comments]

aku pun asik update pasal kucing je kat blog. Takde idea dah. Menda lain semua dah banyak cerita kat twitter. Rasanya aku kena close twitter baru aku rajin update blog kot hahahaha

theotherme said... [Reply to Comments]

comei giler rasa nak tampor ley...sama je muka dorang kan dek..only kaler je lain

nqr said... [Reply to Comments]

sukanya gmbr pertama momot!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...