Instagram : @peejburhan

BKU!

last week ada ke midvalley.
sebab nak tengok wayang.
sampai. sekali wayang tu ada pukul 12am je ok.
wtf.
berjam la kena tunggu.
mati akal tak tau nak buat apa.
ikut rasa nak je shopping.
tapi aku n noy saling mengingatkan masing-masing tak boleh shopping. tsk.






ye sangap melampau sampai semua benda aku snap-snap.
around 9ish baru bangun daripada starbucks.
petak buntuit duduk je.
tu pun bangun sebab nak dinner.
kang lambat sangat takut kedai tutup pulak kan.
plan nak ke papparich gardens je.
tetiba rasa nak makan dimsum yang sedap itu.
sekali memang tak sempat. fine!



haha poyo kan amik pic macam ni.
aku dah la keras tak reti pose.
noy la ni paksa-paksa.
dia kata dia suka tengok aku pakai seluar baru ni.
oh jeans ni la yang aku baru tau zip then clip ke bawah baru la tak terbukak. heheheh. ;p


pastu aku pulak snap pic noy.

me : so pretty. me loff it.
noy : ye ke? really?
me : sebab pokok tu. aku suka gila pokok tu cantik. *aku serious sebab aku mmg suka tgk pokok2 ni*
noy : u bitch.
me : apa? betul la.

since tak makan kat papparich.
so ke chilis.
sebab chilis bukak sampai pukul 12am.
so boleh la lepak lama sikit kan.
noy order ini.

:: portabello chicken n mushroom tak silap nama dia. ::

kongsi ngan noy.
sebab dia makan bukan habis.
plus aku takmo makan banyak sebab ketat hoih nanti PB.
mau tak bernapas lak.
so kongsi sudah.
aku order ni je.


:: artichoke n spinach dip ::

tak sesedap CPK punya.
CPK gak best.
tapi kat KLCC dah takda CPK kan. tsk.
dorang dah pindah kat Fahrenheit 88 ke apa namanya tu.
yang kl plaza lama tu.

oh pic tadi nampak tak aku ada gantung macam bear kat hp tu.
aku tak kuasa nak pakai.
tapi noy suka beli n paksa-paksa.
before this dia beli kucing.
aku punya ok. tapi raya hari tu ekor patah.
dalam hati terus. yessss. tak payah pakai lagi.

sekali dia balik esoknya.

noy : pija. saya beli pengantung ni. comel sangat. comel kan? *tunjuk*
me : tak langsung. biasa je.
noy : serious? comel la. kenapa pulak tak comel? saya beli dua. kau pilih mana kau nak.
me : taknak.
noy : :(

then sejam lepas tu.

noy : amik laaaa.
me : paksa-paksa la.
noy : ok cakap je warna apa. pakai jugak. saya dah beli tu.
me : ye la. pink. sebab casing aku pink.
noy : ok. :D *pasangkan*

pakai la. pasrah je.
then dia kata la bear tu comel la apa.
dia kata siap boleh duduk la apa.
pelik gak mana boleh duduk bear tu.
sekali masa lepak tu. after few weeks la.

noy : ala. saya rasa sebenarnya bear ni tak boleh duduk la. sebab kaki dia dah nak tercabut.
me : hahaha. padan muka. tu aku pelik. memang tak boleh la.

so dia bukak n nak buang.
sebab tak tau nak buang mana.
aku kata kasi la bear tu duduk kat tepi dip tu.
konon membawa diri. hahaha.



noy punya yang duduk tu. aku punya yang diri.
then nak gerak.
aku kesian lak tengok bear tu.
serious nampak sedih je dia kat situ.
macam membawa hati yang luka betul la.

me : sian pulak tengok bear tu kan :(
noy : kesian amik la. kau simpan. ok?


bengong kan ada dua macam ni noy letak. T_T
tengok la bear dia tu.
tapi elok esoknya bear tu dah BKU pun (Bear Kurang Upaya).
dua-dua kaki tercabut. heheh.
terus aku bukak simpan tepi.
bersemadi la ngan kekasih pink dia tu.
eh bear pink tu jantan ke betina.
sebab sama je baju. colour je lain.
dah la zaman sekarang lelaki pun pakai pink kan.
maybe bear-bear ni konsep brokeback mountain kot. miahahah. ooppsss.

oh wayang yang ditengok adalah hantu bonceng.
tak best pun T_T
aku tak faham kenapa orang kata best sangat.
sebab aku rasa macam rempit ketara sangat. takut la.
dalam 10. yang kelakar 1-2 je.
dinda menyesal tengok.
tak suka. tak suka. tak suka.

ok itu aje.
ta-ta.
*penutup anti klimaks* ;p

10 Comments:

cahya indah said... [Reply to Comments]

haha..da lama da tak gantung benda2 kat phone. teringat dulu2 suka sangat2 tengok, lepas tu berejam nak pilih2 mana satu yg paling comel :p

Puan Muis said... [Reply to Comments]

kak peej
sandal kita samala...
my faveret sandal.huhuhu

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja cantik la jeans ni beli kat mana? Tua tak semestinya tak boleh pakai kan, aunty nak juga pakai walaupun tombam dan dah tua.

nifalnin... said... [Reply to Comments]

sy pun rasa hantu bonceng tu x best... pasni nak tgk raya x jd pulak lah kat astro 1st..

tgk mcm best sebab bj raya, langsir raya ngan sarung kusyen raya sumer satu corak... miahahahahhaah....

si cokelattte said... [Reply to Comments]

best la wei hantu bonceng.. mmg kene real la rempit2 tu sume... ape la peej...

Puan Nad said... [Reply to Comments]

aha cantik jeans, mana dapat?

farra8979 said... [Reply to Comments]

baju pun cantik.. shopping mane?

WaniGhani said... [Reply to Comments]

sgt suke seluar kau...tp xsesuai untukku

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hahahaha lawak gila aku baca perbualan korang yg kesiankan bear tu. dah tak pasal ada dua ekor kt hs ko kan.. haha

peej said... [Reply to Comments]

cahya - kan sekarang dah tak trend.
dulu macam-macam gantung. comel2 pulak tu.

mus - yea? nice. selesa kan pakai. takda pun melecet or sakit kaki.

aunty - pija beli kat nichii midvalley.

nifalnin - biasa je kan cerita dia. kenapa orang kata best entah.

cokelatte - ye la tapi tak best :/

pn nad - nichii.

farra - baju lama tu. beli kat dorothy perkins.

wani - kenapa pulak tak sesuai?

sweethoney - tp memang kesian tgk. tp tu la ni dua-dua pun aku dah semadikan. hahaha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...