Instagram : @peejburhan

tertinggal keretapi.

before this kan semua orang kecoh pasal nora elena la apa.
aku tak pernah rasa nak tengok.
walaupun orang ada la tweet la. kat facebook semua penuh.
pun buat buduh je.
cuma masa nak abis-abis drama tu.
ada la tertengok dalam 1-2 episode.
tu pun tak tau hujung pangkal.
then habis macam tu je la.

sampai la mula-mula puasa hari tu.
rasanya puasa kedua ke ketiga time tu.
tengok tv.
jarang aku ni nak tengok tv.
tapi dapat email, inifi kata untuk august ni semua channel dia bagi free.
so layan la kan.

then tak tau nak tengok cerita apa.
bukak la tv3.
sekali pukul 2-3 pagi macam tu dia tunjuk nora elena.
wah macam menarik la pulak.
tapi nak ikut lepas-lepas tu terlupa.

so gigih la bukak tonton.com.my.
ada nora elena.
haaaa amik kau. terus marathon.
sekali tengok sampai 5-6 episode.
samapi pukul 9 pagi layan. bagus perangai.
tapi takda la everyday layan.
selang seli jugak la.
tapi if layan memang susah nak stop.

oh emmm geeeeeeeeeeee.
now i know kenapa semua menggila.
memang sweet sangat n comel sangat seth tan tu.
tapi kan. tapi kan. aku macam lagi suka bekas tunang dia tu. eid.
aku rasa sexy. bukan sebab rupa ke. badan ke apa. sebab ada pelik.
aku suka watak dia tu.
sebab dia macam garang-garang. aku suka garang-garang ni. sexy hokayyy.
lepas tu macam if tahan geram dia ketap2 bagi jaw dia gerak-gerak *pitam*
cannot tahan. hahahahhaa.

seth tan ok jugak. sweet n all la.
tapi sweet sangat pun rimas ye dak?
whatever.
aku tak habis tengok lagi ni.
entah bila nak sambung entah.

oh n aku suka kawan baik dia dilla tu.
budak tu pandai berlakon. macam real la. n sweet je dia.
oh n yvonne. memang haram jadah.
dah la pergi kerja macam nak pergi clubbing. ngan make up macam tu. ngan dressing kilat barat.
gila!
dah la gedik melampau.
macam mana la boleh tahan si seth tu ada PA gedik macam tu.
aku tengok pun rimas.
ok la fine. konon "best friends" ke apa. tapi agak-agak la der.

miahahhaa. tiba-tiba cerita nora elena kan.
padan muka korang kena baca.
ye la. kata aku tertinggal keretapi kan.
tengok pun syok n excited sorang-sorang je.
takda geng. sebab korang semua dah move on kan.
so sila layan aku kat sini. keh keh keh.

ok tu je. taaaa.



13 Comments:

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

aku ingat aku sorang je rs nk bg penyepak kat yvonne tuh..hahaha

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

aku suka malik hihi
si yvonne mmg mtk pelempang

cahya indah said... [Reply to Comments]

Seth Tan tu memang idaman hati 200% kot..hehe. Masa diorg kecoh2 sy pun tak layan, tapi dok ulang baca novel dia even though dah khatam dulu. Lepas tu baru tengok, nasib kawan ada download.

erm..Siti Saleha tak reti berlakon sangat, so yang tu tak best. Kurang feel. and suka Malik jugak, macam Memey Anuar - dia comel ;p

Che Sue said... [Reply to Comments]

aku ngaku aku tetinggal ketapi gak ni..n aku MEMANG takmo tgk..takuit godaan seth tan, kang laki ke mana apa ke mana..hahahah!

nqr said... [Reply to Comments]

hahahhahahaa!ko baru layan ekkk.. tapi kira okeh jugak ko tgk lelambat sbb takde la ko berebut seth tan dgn kami2 yg tgk time tuh

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

ok lah cerita nora elena tu aunty pun layan jugak tapi kadang2 macam tak logik pulak sebab digambarkan seth tan terlalu baik sangat.

gwen velora said... [Reply to Comments]

yea..peej, me too like the girl, dilla. memang like real kan die nye acting. yg x real nye adik si seth tan tu. wahahaha.. tetiba la menyampuk disini.

peej said... [Reply to Comments]

ati - gedik sangat kan. tak boleh la aku manusia macam tu.

memey - malik pun ok. sopan la. tapi aku suka garang2. hahaha.

cahya - ye ke. ok kot. aku dah lama tinggalkan zaman novel. pemalas nak baca. novel melayu lagi la. zaman sekolah dulu je baca. tapi orang kata novel lagi best yea?

che sue - takda la. takda la tergoda melampau. tau lakonan kot. tapi mmg addictive la tengok. nak tengok apa jadi lepas tu.

nqr - sapa kata aku nak seth tan. jeng jeng. aku nak eid tu. hahahahhaa. garang. teruja.

aunty - ada. tapi ada la dalam 5% je kot. kalau dapat beruntung sangat la tu.

qwen - omg. kannn. dah la pakai legging ngan shirt pendek. camel toe ok. nyampahs.

cahya indah said... [Reply to Comments]

biasa memang camtu la, novel lagi best dari movie and drama. lagipun drama ni diorg dah bagitau awal2 tak ikut novel sangat.
novel melayu sekarang dah banyak sangat sampai dah tak terbaca, cerita2 yang diorang tulis pun dah tak sedap macam dulu.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

kalau ko bc novel dia dl lg lah x logik seth tan tu baik nak mati. lps tu tgk tv plak mmg la merembes..aah aku setuju mekap yvone tu mcm nk pergi clubbing. x suka tol!

kalau ko suka eid tu ape kata ko tgk gerak khas plak..

"gerak..gerak..gerak khas....gerak..gerak tangkap lipas.."

heh!saje terasa nk nyanyi :P

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

aku x boleh tgk seth tan (read:aaron aziz), x sanggup...takut ter"feeling" lebih plak nanti..hahaha :P

nifalnin... said... [Reply to Comments]

sy x sempat pun tgk citer ni kat tv.. tp sy pinjam novel kwn semata2 nak tau citer nora elena nih... best.. sebab sambil2 bc tu dok imagine sorg2... pastu siap menyumpah2 kat yvone... best gilak...

shuweet said... [Reply to Comments]

haaaaaaaaaaa baru ko tau kan best gak layan citer tu..aku pun tertinggal lrt dah nengok citer tu lambat..baru minggu lepas habis kan semua episod..sangat terangau2 la skang ni..sampai follow twitter aaron aziz...mak jatuh cintaa nyahhh ngan seth..tapi aku rasa nak tarik2 rambut yvonne tu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...