Instagram : @peejburhan

share jugak la. tak kira.

**entry dah type pukul berapa pagi tah.
try update daripada bb tak berjaya. failure je.
then edit n try update through bb after sahur tadi.
pun tak berjaya. pelik. kenapa hah?
last aku send ke email. so copy paste daripada situ aje.
pfffttt.
btw, ni patutnya di post from bb after sahur macam tu la.
enjoice**



Aku nak update blog.
Noy marathon gossip girl new season pulak. Kemain berjam.
Mentang2 unifi.
Agaknya berderet dia download. T_T.

So kita kita update daripada bb je.
Tadi ada try update.
Tapi dia bg failure notification. Pftttt.
Mintak-mintak yang ni berjaya la kan.

Pic atas ni tadi aku twitpic kat twitter.
Ramai lak tanya.
Sebab aku cakap aku suka buat laser tu.
Puas hati.
So tak pasal jadi Q&A kat twitter aku.

Nway, Ok tak muka I?
Ok la mata panda tak dapat dibantu la.
Tapi kulit la.
Macam licin kan?
Tu tak pakai make up ke satu hapa ok.

Aku sebenarnya tak sabar nak share.
Tapi until now takda sebarang blog point untuk entry tu dpd advertiser.
Jenuh aku tanya.
Kang buat sesuka hati kang.

Sebab kan hari tu aku ada cerita aku buat laser treatment tu kan.
Aku dapat free. Complimentary.
So aku nak la share kegembiraan.
Ni sepi je.
Dorang tak nak ke aku promo kan?
Sia-sia bagi free.

But anyway, serious puas hati ok.
Dulu if keluar tak make up memang horror la.
Ok sekarang pun masih horror.
Tapi kurang la.
Ada la feeling ayu n halus mulus kulit.
So keluar tak pakai make up takda la rasa tak best/ rendah diri ke apa.
Ok sebenarnya tak halus sangat la.
Tapi boleh rasa difference dia tu.
Kulit aku way better than before la.
Katanya if buat 2-3 kali lagi nampak hasilnya.
Wah wah wah. Suka ok.
Membuatkan aku nak buat lagi.
Tapi tu la. Tak mampu. Takpa. Nak kawin nanti nak buat la. Tak kira. ;p

Ada yang tanya sakit tak?
Ini experience aku la kan.
Sakit pedih macam sunburn tu 3-4 jam je la. Lepas tu tak rasa apa.
Lepas 1-2 hari kau akan rasa muka kasar gila.
Sebab bekas2 laser tu.
Bergaris2 muka n ada bekas mcm kudis2 luka terbakar ke apa.
Sumpah bila pegang n tengok rasa scary je.
Aku ada pic. Tapi nanti aku share.
Muka kering la. Kena pakai banyak moisturizer.
After seminggu macam tu, semua tu hilang ok.
Pastu syok pegang muka sendiri sebab licin. Heheheh.

Itu baru sekali buat kan.
Oh suka.
Kan kan kan. Pic atas tu macam suci murni muka. ;p
Patut la orang ado2 or artis ni muka flawless kan.

Ok tu je. Nanti if dapat green light akan ku buat proper update pasal laser ni.
So segala pertanyaan mana buat? Berapa harga? Jenis laser ke apa tak dapat di layan ye.
Yang pasti memang puas hati.
;p

Ok tu je.
Bye.

15 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

alaaa cecepat la share. srious muka nampak flawless !

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

yelah peej, licin halus bersih je gitew..

si cokelattte said... [Reply to Comments]

betol3.. licin mulus.. tak dpt permission tak ley ea.. btau je.. ngeh3.. tak sbr..

Suhaila Halidi said... [Reply to Comments]

siyes nampak putih licin sangat..wah tak pernah2 komen kat sini..tetibe lak masuk nyibuk hehe..:)

shuweet said... [Reply to Comments]

nampak sungguh suci tau muka uols..suke makk nokk..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

x sabar tunggu ko updet psl ni....!!

nqr said... [Reply to Comments]

aku dgr laser je dh kecut

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - aku pun excited nak share. tapi tu la mereka sepi. T_T

filla - ok takd ala licin sangat. but better la. parut semua takda. pores kurang. cuma aku ni ada masalah muka. aku sentiasa ada bijik2 gatal kat muka. allergic apa ntah. nyampahs.

cokelatte - katanya begitu. tu yang tunggu je ni. tapi senyap aje. pffftt.

suhaila - hahaha. takpa la. jangan la segan-segan. tu la. sendiri tak percaya. takda la halus mulus. but wayyyy better dpd before la. ;p

shuweet - kan. macam baru 14 tahun. wah matiklah over.

buyui - aku pun tak sabar ok.

nqr - sakit sikit je la. takda la melampau. macam sunburn je.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty pun tertunggu bila peeja nak cerita pasal buat laser tu, kat mana? berapa harga? sebab aunty pun nak cuba.

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

pijottttt, muke flawless gilerrrr. omg!!!! aku nak jugaaaa. info pelissss

M u s h y m u s h said... [Reply to Comments]

y takleh sharee?share laaaa

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

WOW! sesuci lebaran okeh! mcm anak dara umur 17thn gitu! once dah dpt green light, jgn lupa share info. kami2 pun nak berkulit flawless jugaaaaaaa....

Mak Izz said... [Reply to Comments]

peeja... sgt flawless ok! *jeles

NP said... [Reply to Comments]

rasa mcm dah komen...
how much is the cost...nak tahu sangat2 ni..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peeja, dok menanti buah x gugur2 lagi ni uwaaaa =(. cer kasi clue nama tempat tu ape.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...