Instagram : @peejburhan

Random di pagi isnin.

Semalam tidur awal around 12am mcm tu.
Bagi aku awal la.
Bagi korang tak kot.
Aku selalu after subuh baru reti tidur.

Terjaga around 4am.
Online kejap.
Tau x perlu masak sebab lauk berbuka banyak. Perlu panaskan je.
Nasi usually mama dah masak.
Leka. Around 4.45am baru turun.
Tengok nasik belum masak.
Terus masak.
Then nak panaskan lauk.
Tengok kuah masak lemak tumpah :/
Sebab agaknya abang aku makan. Main tutup je tudung saji even tak muat.
Tak pasal terjungkit la pinggan and tumpah.
Jadi kerja kena bersihkan. Pfffttt.

Siap panaskan lauk semua and nasi siap.
Pukul 5.20am baru start sahur.
Then settle semua.
Dah ye daripada tadi sampai la ke saat ini.
Aku elok bergolek atas tilam.
Percubaan untuk tidur masih tak berjaya.
Maybe sebab gusi sakit kot.
So berdenyut lebih tu menganggu nak tidur. Sad.

So sangap.
Hiburkan hati check timeline twitter je la.
Meriah jugak pagi-pagi ye.
Kelakar-kelakar je.
Ramai ceria je.
Tapi ada jugak yang stress sebab isnin kan.

Tadi @faiz_linda rajin snap pic hits counter. Dia kata ramai yang pagi-pagi sarapan kat blog aku.

Heheh kesian korang.
Gigih masuk tapi blog aku tak update sangat pun kan.

Then @komputerburuk mention cakap dia la salah sorang yang tengah baca.
Aku pun cakap la, gigih dia. Aku x update apa pun.
Ayat yang sama. ;p
Gila takdak modal kan.

Then dia reply. Dia cakap memang every morning sampai office dia baca. Sambil dia pumping. So mengisi masa la n leka la baca blog sambil pumping session.

Aku tak tau la aku yang blur ke. Lambat pick up ke apa.
Time baca aku terbayang.
Eh dia ni mesti ahli sukan. Tak pun cikgu sukan. Siap pumping. Bagus ni.
Then tiba-tiba aku terbayang.
Eh macam mana dia nak baca blog sambil pumping?
Ke atas, ke bawah. Susah la nak baca.
Kena letak laptop kat mana?
Lepas tu macam, wah gila hebat sambil pumping boleh baca blog.
Aku pumping sesaja tu pun mencungap.
Blur.
Nasib tak berapa lama la aku sengal and bengap.
Rupanya dia pump susu laaaaaa.
Miahahahahahaha.
Nasib cerdik.
Bayangkan kalau aku reply cakap, terelnya. U cikgu sukan ke fitness trainer?
Pitam kan.

Notabuntuit : eh betul ke tweet handle korang tu? Suka aku je letak tu. Sorry if silap. Tengah type ni macam mana pulak nak check kan.

Oh dotdot juga sweet.
Dia rajin sms wish morning manis-manis boleh kena kencing manis.
Sebelum tidur pun rajin.
Bagus. Unlike me.
Aku tak berapa nak 'manisnya kurma ini'. ;p

Ok aku pun dah tak berapa tau motif entry ni.
Mungkin perlu tidur.
Kalau boleh tidur la.
Sebelum itu kita sapu minyak cap kapak banyak-banyak kat pipi.
Berkesan la sikit-sikit. Kasi lega.

Ok tu je.
Happy monday peeps.
N selamat berpuasa day 8.
Taaa.
Sent via BlackBerry from Maxis

8 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ms mula2 bc pun ingtkan pumping! ahaha. biasa la kita2 yg belum kahwin ni kan xfamiliar istilah2 mcm tu :P

manisnya kurma itu! lolx

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

lol..pumping..pumping...

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

Hahahha! I gelak tutup mulut tau baca lawak pumping u tu! (sebab kat ofis tak bleh gelak kuat2)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

peeja jangan biarkan gusi tu sakit pergi klinik gigi please, kesian plak aunty baca entry peeja pasal sakit gusi ni.

peej said... [Reply to Comments]

wani - kan. maybe sebab belum ada anak. tu yang tak biasa term2 tu.

dylan - bayangkan betul2 dia pumping n baca blog. memang hebat kan.

coffee - tah apa2 kan. sangat blur.

sh rosidah - getting better :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku dalam sesaat je blur psl pumping tu lps tu even aku x kawen tp aku dikelilingi cerita pumping2 ni so aku tau. tp tu @komputerburuk mcm ape je tgh pumping baca blog. hahahaha!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku dalam sesaat je blur psl pumping tu lps tu even aku x kawen tp aku dikelilingi cerita pumping2 ni so aku tau. tp tu @komputerburuk mcm ape je tgh pumping baca blog. hahahaha!

nqr said... [Reply to Comments]

sambil pumping???giler hebak!hehehehhe...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...