Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 9

ramadan 9 berbuka ngan noy.
kita orang ke ikano.
tak plan pun.
mula-mula nak pergi midvalley.
tapi confirm jam kan.
ikano ok kot. sebab daripada DUKE sambung ke Penchala Link.
terus sampai ikano.
elok pulak time tu parking kat the curve pun banyak kosong.
semua nak berbuka rumah kot.
and usually awal-awal puasa, tak ramai orang nak berbuka luar kan.

so sampai je terus ke Absolute Thai in Ikano.
pernah makan situ few times.
best. serious sedap. tapi mahal sikit la.
tapi memang puas hati. suka.

pergi reserved tempat.
order apa nak. letak deposit rm50.
then jalan-jalan.
noy la shopping.
aku hampir shopping. tapi bila fikir-fikir tak jadi.
takleh mewah-mewah. kena simpan duit mau kawin. miahahahhaa.
takpa. sila bersabar kan.

then jalan-jalan tu kat atas tu ada pet safari tak silap.
best ok. macam-macam binatang ada.
dah macam zoo dah aku rasa.
paling excited bila ada jual anjing kat situ.
dan puppy itu adalah spesis hachiko. aaaaaaaaaaaaaa.
serious comel sangat.
dah la sehari sebelum tu ke few days before tu baru tengok hachiko kat astro.
ok tipu. aku tak tengok sangat. aku tengok kejap-kejap je.
sambil tweet la apa.
aku tak sanggup la tengok cerita tu. bila tengok confirm nangis.
hari tu yang tengok sipi-sipi pun aku sebak je.
mama n noy dah mata berair dah. haha padan muka.
tapi serious comel. puppy tu memang sebijik macam hachiko time kecik-kecik richard gere amik tu.





then penat sangat berpusing. around 7pm dah duduk kat seat.
tunggu je la berbuka kan.
tak order banyak pun.
aku cakap jangan tamak.
time puasa memang semua nak. kang tak habis nanti.
so order cukup-cukup je.
just nice. :D


:: tomyam clear soup - seafood ::



noy suka tomyam putih. ni dia order.
tomyam dia sedap sangatttt.
dah la masam. lepas tu sangat la pedas ok.
api lak padam je. dia tambah lagi. so panas-panas je.
serious best hirup. boleh rasa panas je perut kepedasan dia. slurppp.


:: appetizer - fish cake. ::

:: mango salad with catfish cracker. if tak silap tu la nama dia ::

:: beef with cashew nuts n dried chilies ::

mango salad tu best. yang cracker ke apa tu best.
yang beef ni manis sikit la. rasa macam masak merah pulak.
selalu kalau makan tempat lain pedas. sini ada rasa manis tu.
aku if manis tak gemar sebenarnya.
tapi hari tu just nice.
sebab tomyam tu memang pedas gila.
cara nak legakan adalah makan dish beef tu. :)


oh kurma dapat free.
aku tak pandang je kurma tu.
last-last tu aku dok la hirup-hirup tomyam.
air pulak dah habis.
terus mintak kurma tu kasi makan cover pedas tu. ;p

oh kalau ada CIMB credit card dapat 15% off ye.
so untuk ni semua makan hari tu plus air adalah rm90 macam tu.
ok la kan. sebab memang sedapnya pun kan. *cakap gaya acai*

ok itu je cerita berbuka puasa day 9.
nanti cerita lain. mahu turun prepare sahur.
ta-ta.



6 Comments:

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Absolute thai memang best kan..
Kerabu mangga memang sedap.. catfish tu fav.
Absolute thai, pastu yang kat ou tu.. semua tu gang jer..
3 layered tea dia pun best.. dulu kalau g ikano mesti tapau air tu..

nanti try ikan dia pulak tau.. nom nomnommm

peej said... [Reply to Comments]

kakakdegil - tu la nanti try. makan ikan ajak mama best. licin semua. kita orang tak reti. amik isi je. lain terbiar je.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

pet safari tu best kan?dulu ms aku pergi ada anak ular halus lidi kecik je pun rega spi 500..apakah?

peej said... [Reply to Comments]

buyui - hari tu pun ada. tapi aku tak tgk harga. ngeri la kat tempak reptile tu. meremang2 je aku rasa.

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

takleh mewah-mewah. kena simpan duit mau kawin. miahahahhaa > comel! ;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

tomyam putih memang best pedas dan masam, memang pilihan kami sekeluarga kalu pergi makan kat restoran thai.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...