Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 5

cerita basi kan.
sebab busy bee.
dan gusi still sakit macam rasa "i'm going to die" tsk.

ok ni menu last friday.
5th Ramadhan.
pun simple.
sakit gusi pun gigih tolong memasak.
mama suruh baring je. tapi agak keji la kan.

:: rebung n daging masak lemak cili api ::

:: ayam, tauhu n tempe goreng ::

:: again kerabu tauge. patut ada kerang kan? reason takda kerang sebab umah takda kerang uolls. so tauge pun jadi. bagi yang tanya resepi. if ingat aku share. aku tak tau la. sebab mama yang buat tu :D  ::

:: sambal belacan, kobis n bendi rebus ::

:: kuih-kuih. yang dalam bungkusan adalah putu piring n gandus ::

simple je kan.
tapi best.
tak bestnya sebab aku sakit gigi.
elok buka puasa aku makan popia. then telan pain killer.
lain minum air je.
sebab sakit sangat nak makan pun tak boleh.
around 8ish baru aku makan. bila painkiller dah menjalankan tugas.
tapi baru ok sikit je. so aku makan pun ala-ala je.
dapat la few suap. so sad.

p/s : seksanya sakit gigi time puasa :(

12 Comments:

landaklaut said... [Reply to Comments]

Kesian kau pija. Xpe banyak pahala tu. Bwk bersabar ye bila sakit gigi ni. Memang sumpah sakit.

Hana Soffelia said... [Reply to Comments]

Kesian kt peej. Memang seksa skt bahagian mulut time buln pose ni. Tak dpt nk mentedarah mkan sodap2 kn waktu berbuka. Ngeh2..

Owh, suka yg amat kat rebung. Susah mau cari rebung kat sini.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sian ko sakit gigi, dh ok ke belum??

Lya Colours said... [Reply to Comments]

saya punya plan nak buat kerabu taugeh dari last week sampai skrg x jadi2. ahaha. gila pemalas. tapi xpe, ni tgk peej update kerabu plak, terasa2 kesedapannya. balik ni nak buatttt

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

kesiannnnnn...sakit gigi dibulan puasa ni. sabar peej...dah lah sakit..makan pun x leh nak puas2 kunyah... kesiannn...sabar tau *hugs dari jauh*

pencil_color said... [Reply to Comments]

tolong bg resipi kerabu taugeh ASAP, terlioqqqqqqq!!!

sweethOneY said... [Reply to Comments]

sedap gila ok bendi rebus cicah sambal belacan

WaniGhani said... [Reply to Comments]

awat tak pi cabut gigi peeja? bengkak ke?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

amboi rajin masakye, macam macam lauk ada semuanya sedap je nasib baij aunty duduk jauh kalau tak selamba je aunty datang rumah peeja nak mengecek lauk2 tu.

peej said... [Reply to Comments]

landaklaut- tu la. paling best tak pasal berat turun weyh. sebab makan tak boleh sangat. suka.

soffelia - makan tu takpa lagi. tak tahan dia punya berdenyut tu. bad mood terus ok. kat sana tu kat mana? takkan takda rebung jual.

buyui - at the moment dah ok 80% kot. ada sikit je lagi bengkak. tapi macam dah tak sakit sangat.

lya - puas hati buat sendiri kan. beli kadang2 basi. emosi ok.

dylan - weow hugs dari jauh. sweet sangat. ;p

pensil color - nanti la tanya mama. lupa la. tapi kat blog ceera baru2 ni ada share. cuba tengok.

sweethoney - ratah pun best kan.

wani - gusi bengkak. perlu cabut ke? puasa2 ni malas nak pergi. siang tak boleh. malam pun dah berbuka malas dah nak bergerak. tu la jadinya.

aunty - wah boleh pulak macam tu.

WaniGhani said... [Reply to Comments]

klau bengkak doc takkan cabut..dia bg ubat dlu..bila dah surut bengkak baru dia cabut..tapi kalau bengkak mesti sebab lubangk an? kalau lubang tak besar tampal je la...jgn biar lama2...aku dlu biar2 lama2 lubang besar..bila tampal dlm 2@3 bln tertanggal blik..doc suruh cabut..sayng..tp slh sendiri la..FYI gigi geraham aku dah cabut 1 atas 1 bawah...huhu

nqr said... [Reply to Comments]

pelok tempe ko kuat kuat....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...