Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 3

ramai orang cakap, "sedar tak sedar dah 3 hari puasa. kejap je masa berlalu."
no no no. aku pulak rasa. "baru 3 hari? long way to go".
hahhaa teruk punya perangai kan.

tadi memang ingat nak terus update pasal menu ramadan tu.
tiba-tiba mood depress mari.
rasa macam. eeee blog aku ni memangjang tempek makanan aje.
macam takda cerita lain. (memang takda pun. if ada pun prefer taknak cerita).
lepas tu rasa menyampah je.

mengadap bb je.
sekali ternampak tweet ni daripada @faiz_linda


Balik terawih laju2 p minum air,mkn buah pastu amik BB bukak blog @peejburhan tapik xde menu Day 3 pung??? Bz yerrr??? Heee :) "

comel gila kan.
siap laju-laju je.
tiba-tiba cahaya yang terang datang.
wah masih ada yang sudi dan mau baca.
hahaha. ok merepek.
tapi serious aku rasa blog aku sampah semacam je.
serious blur tak tau nak update pasal apa.
mungkin lepas ni after solat kena selit doa ni la, " Ya Allah, bagi la aku kreativiti untuk update blog best-best sikit". :D

anyway.
mari update pic menu berbuka tadi.

:: kari daging n kentang. sorry kentang n daging feeling badak berendam gamaknya. menyorok pulak. serious sedap. pekat semua. dapat cicah roti boom ot roti jala stone ni ::

:: sayur campur ::

sotong adalah hidangan sahur tadi aku masak.
ada lebih kot.
membazie amalan syaiton ye.
so sebab syaiton kena ikat. so sotong tu join la sayur :)
sebab tu sotong kuning ye.

:: telur dadar. satu-satunya air tangan aku. ;p  ::

:: sambal belacan dan jering. terbaik ::

:: ikan tenggiri masin. orgasma ::

:: murtabak. (beli) of coz la beli kan. duhhhh ::

:: kuih-muih. pun beli ::


kurma bukan yusof taiyoob. miahahah.
sunsweet punya.
serious sedap.
ikutkan dia ada batang2 sekali. eh batang ke ranting ah?
anyway, tapi mama dah kopek semua. terlebih rajin.
best kurma dia. aku suka.
sebab dia jenis kering. bukan melekit-lekit tu.
sekali makan mesti atleast 3 biji. sebab sedap.
aku bukan penggemar kurma.
tapi kurma ni macam best. me loike.
sila try.

ish lapar balik la.
tadi makan sikit je time berbuka.
nasi 1 senduk je. lauk pun sikit.
tapi kenyang dia melampau ok.
sengkak sangat n rasa macam boleh tidur terkankang macam star fish.
air pun minum takda la banyak 1 1/2 mug je.
dah la mug kecik. weird.
buttttttttt. sekarang jam menunjukkan pukul 12am.
aku lapar kembali.
bagus. syabas mere shahab.
ok bye. aku nak tengok apa boleh aku korek kat bawah.
ta-ta.

20 Comments:

n Z r A said... [Reply to Comments]

ahhh mencabarnye tgk murtabak tu. saye kenkunun nak diet pose2 ni..tp murtabak tu menggegar iman sunggoh

safrin said... [Reply to Comments]

menonton wajah ikan masin tenggiri itu boleh menyebabkan kesahuran yg awal. demit bru kol 1 am

Lya Colours said... [Reply to Comments]

update je pasal makanan. dah tuh je benda paling best. hahaha

eh berbuka minum air apa ye. sirap bandung yg dalam punch bowl tuh ke
hihi
selalu tgk minum air tuh kan. mcm best plak. nanti nak buat jugakkkkk

linda said... [Reply to Comments]

Tenggiri jeruk masin tu makan sesaje ngn nasik panas, pergghhhhh.

Jering muda eh leh makan camtu je? Den suko jering tua hiris halus2 pastu goreng pastu buat sambal campo ikan bilis. Perghhhh.

yana halim said... [Reply to Comments]

makanan la best tengok pun. update je. ramai yg sudi baca. peej tak update pun, akak datang nempek kat sini jugak. hahaha

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

harus uols gegeh tepek gambar menu berbuka.. sbb gambar tu la iols gegeh terjah masuk sini.. blh bg idea nak masak2 nanti.. hihihihi

finnie said... [Reply to Comments]

ni la sebab kenapa kita suka masuk blog peeja...hehehe...

Ekin said... [Reply to Comments]

Huh.. Lama x singgah sini sebab out stesen, tau2 dah ade burung biru terbang2.. hi Peeja!

rosealley said... [Reply to Comments]

sedapnya sedapnyaaaa

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

jam menunjukkan pukul LAPAN TIGA PULUH PAGI WAKTU TEMPATAN , pembaca ini sedang scroll gambar2 makanan terutamanya kari daging rendam pun rendamlah dan ikan masin tenggiri sambil ditemani seekor burung biru jinak terbang melata disisi..

hmm...pengajaran kepada pembaca ini lain kali bukak pukul 8.30 pm bukan 8.30 am, sigh.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sm la mkn kari daging dgn kentang buat berbuka semalam, msk roti canai segera. kari mak masak import dr shah alam naik kapal terbang.. wahaha. (waa rindu nak balik berbuka kat rumahhhh)

mcm best je ikan tenggiri masin ko tu. sbb ada bawang dgn lada semua. stone habis.

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

sedappppppppppppppppppp....lama nye nak masuk time berbuka...haihhhh

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hamaigaddd mencabar betul bukak blog ko pagi2 hari ni okehhh.. kelaparan aku tgk sayur campur tuuu dengan ikan tenggiri tuu.. slurppp

deasa said... [Reply to Comments]

ikan tenggiri masin!
dengan limau plak tu

perghhh

wah
nak cuba gak la sunsweet dates

sayur campur tu tetap nampak menarik
hehehe

intan izani said... [Reply to Comments]

sy pun beli kurma sunsweet tahun ni, sbb yusuf taiyoob tu dah abis, tapi tak kene dgn taste, keras la kurma ni. lain citarasa kita kot. ;)

shiela said... [Reply to Comments]

mungkin bile tepek2 makanan cmni, leh bg idea kat org yg baca pasal menu berbuka..sbb knkdg org bosan nak makan ape..xde idea..hehehe..

WaniGhani said... [Reply to Comments]

gaga...sedapnye nampak kari tu..pekat terikat!!

aku nak update hari2 tak daya la weh..ikutkan hati nak jugak walaupun mee sanggul goreng bebodoh je kan..tapiii masaku tak membenarkan..so baca ko punye je la buat ubat duka lara..hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ikan tenggiri masin letak cili padi dan bawang bersama limau ada persamaan kat rumah aunty, pembuka selera tu.

NMB said... [Reply to Comments]

Hish.. pija nie...mana ada sampah lah blog pija.. akk sker jer bace... blog wajib bukak weekdays yer..tiap2 hari mesti bukak... kalau pija x update jer.. terus... alaaa.. pija bz.. ok kite tgk jap2 lg lak... kalau masih x der.. alah... pija bz lagi.... x per kite tgk esok2 lak.. bila esok lak bile bukak...pija update... yeah... skernyer...

nqr said... [Reply to Comments]

sayur campur ko giler la tak kedekut aksesori... mmg aku kalau cedok..amik banyak eksesori jee..sayur sikit. hahahahah..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...