Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 2

hola.
macam mana puasa hari ni? ok ke tak?
as for me ok la.
better than yesterday.
takda rasa nak smoke sangat. sebab semalam overdose kot.
so hari ni rasa perit je tekak.
ada rasa pun kejap je sebab noy smoke depan muka aku.

oh noy sibuk ajak aku masuk kelas menjahit.
dia daripada dulu nak.
tapi taknak pergi sorang. nak ajak aku teman.

noy : bosan la. jom la kita register kelas menjahit. hari raya promotion.
me : tunggu kau puasa. pastu kau rasa la malas macam mana rasa nak tidur je.
noy : kau ni.
me : serious. dah la letih, lapar, rasa nak marah. kau rasa nak sepak kepala orang.
noy : eeee melampau. hahhaha. kau rasa nak sepak kepala orang ke?
me : a ah. nak sepak kepala orang yang sesuka hati smoke depan orang puasa.
noy : ahahahhahaa. sorry.

wah drama gila kan.
takda pun sebenarnya.
oh tapi today macam perit-perit je perut. lapar konon.
tah apa-apa kan.
nak cakap kat orang pun segan je.
sebab rupa perut tu tak melambangkan lapar kan.
macam cukup makan ye. T_T

oh ini menu berbuka tadi.

:: kurma ayam ::

:: sambal tumis udang ::

:: jering muda fresh, peria n bendi rebus as ulam-ulam ::

:: sambal belach ::

:: masak lemak cekur manis n labu. eh tu ke nama dia? (beli) ::

:: kuih-kuih. hahah malas gila susun elok-elok kan (beli) ::

Alhamdulillah kenyang.
nasi satu senduk je. then amik lauk-lauk.
tapi kenyang melampau ni. rasa nak tido.
macam mana itu?
maybe sebab air 2 mug kot. muahhaha.

ok itu aje.
taaa.

12 Comments:

Lya Colours said... [Reply to Comments]

eh kuih dalam daun pandan tuh tepung pelita kan. saya suka yang if dalam dia letak jagung. best

m(o_O)is moois preloved said... [Reply to Comments]

class menjaet katne tu ad promotion...cam da lame nak join gakk.n serching for dat..hehe..same interest with noy le plak..skg tempah baju mahal so better blaja jaet kan...save budget.lol

!! YaNa YassiN !! said... [Reply to Comments]

kat mana ada promo kelas tue,... nak tahu jugak.

haiyaaak, menu terliuq lagi

nabebots said... [Reply to Comments]

suke tgk hari2 update bbuke mkn ape hehehe teruskan..jgn miss 1 ari pun hahaah

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wow sedapnya lauk. Aunty kat sini berbuka makan nasi lemak dan sambalk tumis, kacan gioreng,ikan bilis, ayam goreng, poaru gireng, timun dan kangkong goreng belacan pastu buat juga lempeng kelapa boleh cicah dengan sambal tumis nasi lemak tu.

Kat sini pasar ramadan jual kueh semuanya tak sedap tak macam kat KL.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ini lah feberet aku...kurma lepas tu ada sambal..ada ulam sambal belacan..waaaaaaaaaaa!!!

Isteri Encek Bard said... [Reply to Comments]

sambal belacan nampak sedapsangat

Hana Soffelia said... [Reply to Comments]

Ya ampun kelur liur tgk jering tu. Muahahaha Dah lama xmkn masak lemak daun cekur manis tu. peberet tu kalo mak masak kt kg. Sambil tggu lauk pauk lain msk, hbs semangkuk masak lemak tu dimkn. ^_^

peej said... [Reply to Comments]

lya - entah la. tak sempat rasa. tsk. ;/

moois n yana - entah la. tak sure. rasanya kat wangsa maju kot. dia google la. dia jenis rajin google.

nabebots - baiklah T_T

aunty - paru goreng tu best.

buyui - aku takda la gemar sangat sambal belacan. ikut mood. umah ni yang suka mama n noy.

ieb - kalau kena lawan dia best kan.

soffelia - best kan. tapi tak puas la makan labu tu. kena masak sendiri baru puas hati.

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

*nangis tgk lauk berbuka ko

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

*nangis tgk lauk berbuka ko

nqr said... [Reply to Comments]

comelnya noi nak masuk kelas menjahit..ye ye je bunyinyaa.. tapi mmg comel..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...