Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 17

last wednesday somewhere around 6pm tiba-tiba papa call.
papa kata dia ngan mama kat jj au2 beli barang.
nak pergi pasar juadah tak boleh sebab hujan lebat sangat.
so dia suruh aku kumpulkan semua n join dorang kat jj.
bukak puasa sana.

ok je la. takda masalah.
so siap semua. aroung 6.40 tu bergerak la ke sana.
tak jauh pun kan.

sampai sana mama n papa takda. dia kata makan kat asam pedas.
sekali tengok adalah buffet. tsk.
aku tak suka buffet. sebab mesti rebut-rebut.
dah la tempat amik satu part aje. merasa memang kena hurung la.

dorang semua amik makanan. aku ngan noy duduk je.
rimas.
so ke each a cup. beli air sedap.
dah nak dekat azan baru kita orang amik.
time tu dah takda orang sangat.

ok la. pilihan lauk-lauk melayu semua.
banyak gak la. tapi sebabkan malas nak ulang banyak kali.
amik terus banyak-banyak.
konon tak reti makan campur kan.
malas punya pasal. hambik.



asam pedas pari.
paru sambal.
kambing bakar.
gulai kambing.
sambal udang petai.
kerabu tauge kerang.
sambal sotong.
apa lagi eyh. banyak la.

dia ada la roti jala apa segala bagai.
kuih muih semua.
manisan, bubur la apa.
tapi katanya malas n perut ketat. so makan ini je :D




takda ulan pun makan ke apa.
rugi amik buffet ye.
baik makan ala carte je kan.
tapi hari tu aku tengok semua kedai makan kat situ penuh.
agaknya takda pilihan so mama n papa ajak situ je.
apa-apa aje. janji makan kan.
oh makanan jugak not bad la.

session smoke.


:: amboih tayang gigi ke uolls?  ::


:: jahat kan dua-dua abang aku ni. susah benar nak suruh amik pic elok-elok ::

:: yours truly yang comot ::

ni pulak daripada bb noy.
sempat dia snap n mobile upload segala.
mengutuk lak tu.

:: smoking familia ::

:: two big siblings ::

:: two small siblings ::

those were her exact captions ok.
kejam kan.
eksyen mementang small kan.
nanti la aku slim jadi khloe k kan.
wahahha matiklah verangans kan.

oh khloe is my fav kardashian.
kalau tengok khloe n lamar mesti aku sengih-sengih je.

me : aku suka tengok dorang. mesti berangan macam aku.
noy : memang tak la kot. kau jangan perasan la.
me : ada la sikit.
noy : tak langsung ok. kalau kau nak berangan dotdot boleh la. tapi khloe tu hot gila. jauh panggang daripada api ok. kau banyak lemak.
me : whatever.

mama : mama kalau tengok dorang mesti teringat pija ngan dotdot.
me : haaaaaaaaa. kau dengar tu noy.
noy : memang tak laaaaaaaaaaa.
me : mama pun cakap ok. tak baik melawan cakap ibu. syurga di bawah tapak kaki ibu ok.
noy : eeeee. Ya Allah Ya Tohan ku bagi la kesedaran kat perempuan ni.
me : *jeling*

ala berangan.
suka hati la.
walaupun memang tak sama.
tapi suka laaaaaaaaaaaa.
nanti la aku kurus macam khloe.
hahahhahahaha. lagi 8 tahun pun belum tentu. *hantuk-hantuk kepala kat dinding*

ok tu je kisah berbuka n verangans tak hengat.
ok bye.



9 Comments:

linda said... [Reply to Comments]

Hadoi la pija, sengih2 aku bace entry ni. Jangan hantuk pale kt dinding pija oiii, hantuk terus kat dada dotdot bila dah jadi laki nanti. Baru la Khloe & Lamar gitewwww :p

fatin itu saya said... [Reply to Comments]

gambar ko yg sorg tu yg konon comot tu mengingatkan aku kat megan fox yg tengah peluh2 masa lari2 dalam transformers. takpun awek mexico yg tgh lari2 dlm kepanasan la. tapi dalam versi sihat la. =D

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Boleh aje ambil dlm mangkok dan hidang lauk2 tuh..korang memang dasar pemalas Ishhh...mama makan berhidang ape..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha smpai terdongak-dongak noy ambik gmbr :P

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

mane ade comot....HOT ade lah! ;)

yana2605 said... [Reply to Comments]

sy baru nak msg ckp yg tgok khloe ingt kt peeja...serius nie bila tgok kt khloe mmg ingt kt peeja...lebih kurang jer khloe dgn peeja tue...huhuhuhu

nqr said... [Reply to Comments]

comel adik pija punya abang (PG) potong rambut.. hi PG!

~terus panggil ko adik kannnnnn :p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ko ckp psl khloe n lamar mcm ko, dh lps ni kalau aku tgk sah2 terus terigt ko...

ala khloe pn berisi tp dia chantek and she confident n selesa ngn body dia kan?

WaniGhani said... [Reply to Comments]

hahaha...vibrate ok baca entri nih.. huhuh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...