Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 16

last tuesday berbuka puasa ngan ice n huda lagi.
ni nonoy lak yang uruskan.
tau-tau dia suruh siap je kata berbuka luar ngan ice n huda.
ok aje.
mula-mula plan nak ke klcc.

last-last tak dapat.
sebab kawan noy nak datang hantar kasih.
tau la jalan jam semua kan.
so lambat.

sampai sana pun around 7pm macam tu.
nasib tak ramai orang :D

:: fav drink. laici cincau ::


:: my kepala like kekura. ;p  ::

:: mine. lupa nak mintak tukar ke mihun. so dapat mee. bedal aje. ::

:: dessert ::


muka besar talam.
time tu aku malas nak make up.
so pakai concealer kat mata kasi coverline dark circle.
then pakai blusger n mascara je. sudeyh.
lepas tu noy tak abis-abis mengutuk aku.
dia kata buruk la apa. ok la kan.
natural beauty gitu. hahhaa. beauty ke? *lari laju-laju membawa diri*

lepas makan lepak kejap.
then ke rumah aku.
sebab noy nak bagi baju kat huda.
hari tu yang dia letak kat leggo-leggo adalah dress.
ni segala top, baju kurung la apa semua.
memandangkan size lebih kurang huda.
so dia paksa-paksa huda amik.
banyak gila ok. hahhaa.
yang huda segan-segan. yang noy dah rupa juru jual.
macam-macam la promo.

tu takpa.
dia sibuk nak tunjuk kasut baru kat huda la apa.
sekali bukak kotak ada lipas ok.
semua dah melompat.
suruh la ice kasi buang lipas tu.
yang aku.

me : kau suruh ice? dia pun takut lipas kot.

tapi aku tengok elok ice amik kotak tu.
tengah dia nak buang. lipas menggelupur keluar.
ngan ice-ice jerit. hahahahha. memang lawak la.
ok dia takut gak. tapi last-last dia jugak yang berjaya mengusir n bunuh lipas tu. syabas.

lama gila la lepak.
kita orang dok la tahan dorang daripada balik.
macam-macam cerita la keluar.
paling kelakar.

noy : dia lebih kurang macam awak. kulit sama, tinggi sama, cuma dia handsome la.
ice : ish jahatnya. kenapa kena tekankan dia handsome?
noy : betul la. hahha sebab dia handsome.
ice : fine. kecik hati aku.
huda : hahaha. takpa-takpa *pujuk-pujuk*
me : hahaha. kuang ajar kau noy.
noy : what? betul la.

then situasi lain pulak.

noy : taknak la. tak handsome la.
huda : takkan la. ok kot. ok muka dia macam siapa.
noy : hmmmmm.. macam muka dia. *tunjuk ice*
ice : ish kena lagi. hahha. kejam awak ni.
noy  : hahahha. betul la. takda la terus sangat. ok la. tapi macam awak je. taknak la.
me : hahahha. tapi memang ada sikit.
ice : ye la. tapi bila tak handsome je samakan ngan aku.

noy tu memang.
suka dia je.
macam kau tu lawa kan.
hari tu sampai kul 2am sembang kat rumah aku.
itu pun rasa tak puas je ok. heheheh.
tah apa-apa cerita je keluar.

ok itu je kisah berbuka day 16.
nanti cerita lain.
ta-ta.



6 Comments:

WaniGhani said... [Reply to Comments]

kat mana buka tu peeja..? rasa mcm xde sebut end up pegi mana..mee kari tu nampak yummy sgt.. =_=

hmm missing that moment lepak lama2 ngan kawan...not that hubby xkasi,dia ok je tp kita ni yg dok teringat2 kt umah...anak da tdo ke,laki da mkn ke...hehe!

nqr said... [Reply to Comments]

ah mee kariiiiiiiiiii

Beby said... [Reply to Comments]

Noy tu ade blog ta? na blog dye lah, thanx =)

peej said... [Reply to Comments]

wani - papparich. mana lagi. rasanya selalu aku pergi sana. ye ke. aku tak merasa lagi rasa macam tu. tapi dah start emo2. takut dah tak dapat nak senang lenang lepak ke apa.

nqr - sedap nok.

beby - takdak.

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

wuarghh... suka lah air laici cincau tuuu errrrr! mana nak cr

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

merembes la aku tgk laici cincau tu!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...