Instagram : @peejburhan

Ramadan 2011 - day 14

last sunday bukak puasa kat luar.
sebab nak carik kasut kerja noy.
carik kasut kerja dia tu lagi susah daripada amazing race ok.
sebab kena plain black, heel kena 4inch la apa.
paling susah sebab kaki dia kecik. susah nak dapat brand yang ada size 4.
dah 10 kali keluar pun tak jumpa-jumpa.
benci tau.

nasib kawan dia ada beli kasut baru.
kawan dia kata lewre ada.
nasib jugak ada size 4. so dapat la.
Alhamdulillah. *kesat air mata*


:: bagus ::

:: tumpang sekaki vain. :D ::

then ke thomas sabo dia nak belikan bff dia hadiah.
tahun lepas dia dah bagi charm bracelet.
so tahun ni tak tau nak bagi apa. dia tambah lagi 2 charm.

then shopping raya. ngeeeee.
aku yang konon-konon tahan nafsu takmo shopping.
tak dapat weyh. hahaha.
terjebak sama.
syiok.
tu nanti entry lain.

then penat berjalan sana sini.
around 6 pm nak carik tempat nak berbuka.
mula-mula nak ke chilis.
takleh reserve kan.
so jalan2 la. sekali pukul 6 tu pergi barisan panjang nak mampuih ok. T_T
oh lupa. hari tu mid valley n gardens super ramai ok.
sebab sale kot. semua shopping.
cina, india, arab semua pun ada la shopping jugak.
rimas. ye aku rimas tempat terlalu banyak orang.

so takda chilis kita orang ke tgif.
janji ada smoking area. ok je.
pergi sana kosong. takda lagi orang nak berbuka ke apa. la la la.
so terus duduk. malas nak jalan-jalan dah.
relax je.

tengok menu pastu air liur bertakung je.
banyak kali telan air liur ok. haha. hampeh.
dengan tak tentu arah nak makan apa.
semua macam sedap aje.




pukul 6.45pm macam tu baru order.
tu pun waiter tu suruh. sebab dia kata kita orang sampai awal.
so biar cook boleh buat kita orang punya.
so nanti nak berbuka dia hantar.
ok aje.

oh kalau order any main coarse.
boleh pergi amik makanan kat buffet table. free. on the house.
ada salad2 ngan soup of the day.




amik ini. sedap.
tapi cold potato salad tu macam tak empuk betul. so tak best.
sedap lagi noy buat.

then order ini.



:: mine. salmon pasta ::

:: noy punya. chicken. tak ingat apa nama ::

sedap.
aku sangat la suka salmon.
best sangat la.
noy lagi tah apa-apa.
bagi aku rasa makanan dia.

me : kau nak rasa saya punya ke?
noy : mesti la. duhhh. sebab tu saya bagi kau rasa. sebab nak kau punya. hahahaha.
me : eee tak ikhlas.

salmon seketul aku save the best for last.
makan tu je.
tiba-tiba seketul ayam datang kat pinggan aku.

noy : nah amik ayam. bagi salmon tu sikit.
me : ayam? kau ingat aku heran ngan ayam kau tu. salmon aku sedap kot.
noy : alaaaaaaa. nak. plisssss.
me : eee sibuk la. dah la tukar ngan ayam. *jeling. hulur dia salmon*
noy : thank u :D *sengih macam beruk*.

penyibuk kan.
dah la ayam. ayam senang-senang je dapat.
ni salmon ok. salmon.
ok tiba-tiba rasa nak salmon lagi.
dapat salmon teppanyaki best jugak tu.



desserts.
dalam shot glass.
aku pun lupa nama dia.
tapi kalau 1 rm4+
if 3 rm10.90.
ambik yang strawberry tu dua. tak sempat snap noy bedal dah.
tiba-tiba sampat 4 ok.
ada tambahan oreo tu.
dia kata on the house.
auuuwww so sweet kan.
kalau kesemuanya hasil makan on the house mesti lagi best.
mungkin ada yang minat kat aku kot.
tu yang bagi free je. hahaha. *lempang laju-laju*

oh sekarang aku suka macam tu.
if keluar sama-sama.

P.G : eh aku rasa dia minat kau la noy. dia pandang-pandang.
noy : iye?
me : apesal pulak. dia pandang aku kot. lawa gila kot.
P.G : a ah la silap. memang dia pandang kau. buduh punya gemuk.
me : gemuk tapi manis.
noy : ye la. dia paling manis.
me : tau takpa. *flips hair*

walaupunnnn.
memang takda siapa pun nak pandang.
nasib dotdot mau pandang kan.
oh i love u.
erk. entry terlebih dah ni.
bukan patut cerita menu je ke?
ok babai.



20 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku suka la gambar 1st tu. cantek noy walaupon pose try kasut.

si cokelattte said... [Reply to Comments]

tetibe aku nk komen.. slalu bace je... sbb nk kate ko da kurus... knp aku ckp camtu? coz aku baru khatam ko nye blog dari tahun 2007.. n ko da kurus tgk gamba tu.. tu je..papai..hehehe

NenekPenne said... [Reply to Comments]

TGIF tengah buat promosi sempena ramadhan ni...

ohhh must go before ramadhan ends..

Hanie Ly said... [Reply to Comments]

Omy noy same dgn i ok.... mmg susah nak carik kasut size 4...! kalau pumps ke ape kene carik size 3.5... kat vinnci je yg ade pun-kalau ader! frust!

Renaissance Kaur said... [Reply to Comments]

asal noy makin manis ek? she really got da look, and nape lama tak dengar cite pasal edan? ke aku miss train lagi?

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

aku suka tgk gamba noy try kasut tu...cantik...natural! noy pun makin cantik :)

p/s: gugur jantung tgk dessert tgif tu..lazat!

linda said... [Reply to Comments]

Aku dh agak meleleh air liur baca kalo tgk tajuk Ramadhan Day XX, tapi xleh tahannnn. Best nye pasta!

nqr said... [Reply to Comments]

aku rasa aku kena banned la blog ko sepanjang bulan ramadhan... *kesat air mata*

AziniMZ said... [Reply to Comments]

haha slamber ayat PG buduh punya gemuk..eh korng mmg cakap kau saya ke..

WaniGhani said... [Reply to Comments]

Napa aku nampak Noy mcm scary? mcm joon..sbb badan dia tgh tunduk pastu baju gelap..jadi bdn mcm patah..ke aku sorg je nampk camtu??

♥ Elin ♥ said... [Reply to Comments]

hmmm.. desert yg sgt mengiurrkan!

bedah tembam said... [Reply to Comments]

Both you and Noy so pretty.. Macam Mamanya jiuger :)

Dessert yang ada stoberi ni sungguh menggoncang iman time2 dah dekat2 buka nih.. Adehh.. XD

kimmy said... [Reply to Comments]

suka tang desserts tu..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ooo midvalley ada sales yea, susahnya nak ajak uncle pergi situ dia cakap kat situ parking leceh so dia bawa kitaorang berbuka di parkroyal dan shhopping di pavillion je.

cahya indah said... [Reply to Comments]

dialog Kak Peej ngan P.G and Noy tu kelakar..best. heheh. macam selalu saya cakap dengan adik, walaupun sedar adik lagi lawa..haha.

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

aduiii tersedap plak tgk salmon tu =(

peej said... [Reply to Comments]

buyui - pic candid. dia tu kalau suruh pose mesti malas2 n marah je. so kena candid.

cokelatte - gigih kau khatam kan. heheh. kalau banding dpd dulu ada la turun sikit kot. tapi hakikatnya tetap la besar ni. anyway thanks. ;p

penne - a ah. silakan.

hanie - kan. ni pun dia kata kasut yang baru beli size 4 ni. kadang2 jalan longgar rasa nak tergolek. haih keciknya kaki korang ni.

kaur - dia ikut kemanisan kakak dia. hahaha. kau memang tertinggal keretapi. kau kena korek entry aku ni.

dylan - fine. lepas ni aku pun nak pose try kasut la. hahaha.

linda - takpa. anda tidak keseorangan. aku pun tgk balik ni rasa mau lagi. macam mana itu?

nqr - why? nanti kalah macam mana? hahahha.

azini - a ah. kau saya. pelik kan. tapi kadang2 guna gak aku.

wani - kau gilak. haha.

elin - sedappp. n murah je ok.

bedah tembam - so sweet la akak ni. memang best pun. tapi masam rasa mcm yogurt. yang choco tu best.

kimmy - best. nyam.

aunty - mmg hazab pun area tu. tapi hari tu parking gardens n turun p4 terus. banyak pulak parking. tp menunggu lift pulak hazab.

cahya - hahah. kan. takda sapa nak puji. kena la puji diri sendiri kan. ;p

yuyu - sedapp. me loike salmon. *nangis*

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

peej, review kulit noy tu mcm lembut jeee!!

love for life said... [Reply to Comments]

aku pun hantu salmon.kat tony roma's pun ade salmon pasta sebijik mcm pic yg ko9 snap tu.shedapp wooo

peej said... [Reply to Comments]

shinnaz - motif nak review pasal dia. kosser mak uolls. hahaha.

love for life - sedap eyh? aku x pernah lagi try tony romas. nanti2 la.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...