Instagram : @peejburhan

ramadan 2011 - day 11

last thursday.
tengah layan perasaan sambil golek-golek kat tilam.
tiba-tiba huda bbm ajak berbuka luar.
dia nak chilis. dia dah ajak daripada before puasa.
memanjang busy n tak dapat pergi je.

aku ok aje. confirm je aku siap la kan.
tapi noy takda la.
since bagi tau lambat. around 5pm macam tu.
aku decide pergi naik lrt aje.
malas nak drive. nak suruh dorang ambik kang lagi sian kan.
sangkut kat jam pulak.
ice pun naik lrt. dia gerak daripada office.
huda pulak daripada bangi.

rasa lawak naik lrt.
dah la abang-abang aku taknak hantar pergi station lrt.
merasa menapak kan.
dah bertahun tak menapak weyh.
lemak-lemak aku pun terkejut agaknya.
nasib tak jauh mana pun.

tapi majal jugak la.
kereta banyak kan. dah la aku ni penakut lebih.
nak lintas pun sekian lama ok.
orang lintas relax je. aku tersangkut.
nampak sangat tak biasa kan.
tu takpa. aku dah la pakai blouse ni.
dia macam ada design apa tah kan leher tu.
macam bip budak pun ye. hahaha.
so angin bertiup bagai. bip tu ternaik dah tutup muka aku.
niceeeeeee.
tak pasal kena pegang je sambil berjalan.
mesti orang tengok aku masa bip tu tutup muka aku macam sakai je kan.
wah matiklah feeling ada orang nak tengok kan. heheheh.

naik lrt pun kelakar je rasa.
sebab teringat zaman sekolah dulu.
oh muda remaja nya time tu. ;p
sampai pukul 6ish macam tu.
ice dah dapat seat. nice.
kesian dia beratur lama.


huda sampai almost 7pm macam tu.
sebab dia drive kan. jam.


so order terus.
makanan sampai just nice. :D
dah la nak order tu kemain lama.
sebab aku malas nak makan yang sama je.
mahu tukar la konon.
tapi tak tau nak apa.
aku nak mashed potato. mostly yang aku nak takda.
taknak la order extra. kang tak termakan kang.
mula-mula nak salmon.
sekali tengok dorang berdua amik chicken.
so aku pun tukar chicken. :D
tapi yang aku order ada mashed potato tu. la la la.

:: mine. sedap. not bad la. tapi aku ni takda la suka sangat ayam. so lama-lama muak jugak. tapi muak pun tetap licin ye uolls ::

:: ice punya. chicken club tacos ::

:: huda punya. lupa pulak nama dia ::

ala kalau tengok kat menu tu.
kat bahagian chicken.
ada 3 je kot.
ice punya yang 1st. aku punya yang 2nd. huda punya yang 3rd tu.


aku if berbuka macam ni ok lagi la.
aku suka sebab order. makanan terus depan mata.
kalau buffet ni macam malas sikit kan.
dah la kena bangun banyak kali. ye sebab katanya suka makan kan.
paling tak tahan nak beratur amik makanan tu.
aku ni kesabaran bab-bab makanan ni kurang. heheheh.

ni pic daripada tweet.


sementara nak tunggu berbuka.
aku kalau tweet kata berbuka luar je mesti ingat aku dating.
kosser ok. aku takda la dating 24/7 je kan.


ni sementara tunggu ice shopping kat uniqlo.
vain kat cermin besar. ;p
excited pakai baju baru.
ok takda la baru. dah beli sekali masa borong kat total woman tu.
tapi baru rasmi.
ramai ingat ni baju kurung.
tapi motif pergi klcc nak pakai baju kurung tiba-tiba kan. heheh.

nanti nak berbuka lagi ngan dorang.
ngan noy sekali la.
seronok keluar ngan ice n huda ni. ada je ceritanya.
tak jumpa 2 minggu dah tak keruan masing-masing. heheheh.

ok la tu je.
nanti update lagi kan.



14 Comments:

!! YaNa YassiN !! said... [Reply to Comments]

1st time makan chili's sebelum posa,.. sedap kan,... tapi harga pun menarik,.. huhuhuu,..!!!

WaniGhani said... [Reply to Comments]

huhu,br je ajak lakiku mkn sana..xpnah lg jjcm kt chillis..klau ko xsebut blouse kan peeja,ku ingat kau pakai baju kurung...anyway sweet bj tu,maka secr xlgsg kau nampak sweet sekali

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

Owhhhh lawa blauss tuu..! kasi gambar full nak tgkk..cantik3

peej said... [Reply to Comments]

yana - kan. sekali sekala ok la kan. memang best.

wani - awww thank u. *tersipu-sipu malu*

yuyu - hah. dah lebih kurang dah tu. sbb blouse kan. just nice tutup bontot. :)

Ms said... [Reply to Comments]

sis, nampak KURUS la!!! congret !! cantik2 :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

zaman dulu sekolah boleh je kan jln kaki dari hujung dunia ke hujung dunia...tp kalau sekarang ni nak jalan sejemput pun dah kekok..eh?kekok ke word yg sesuai..?

cahya indah said... [Reply to Comments]

kak peej, cantik la blouse tu.,memang lawa akak pakai. ;)

Zuraida said... [Reply to Comments]

eh cantek la rambut you panjang gulung2 macam tu...i like!!! nampak sangat la ayu...

peej said... [Reply to Comments]

ms - heheh. turun sikit kot. kurus tu jauh sekali. ;p but thanks anyway.

buyui - takda makna kekok ok. pemalas namanya. dah rasa majal. hahahha.

cahya - auwww. thanks dik.

kak zue - haha ayu ke? tu tak buat. mmg ori mcm tu. tu yang serabai. if pakai curling tong lagi best ok. tp ada la setahun 2-3 kali je aku rajin kot.

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej, cantik baju, aku suka! ko nampak sgt manis...rambut pun cantik! aku pun suka makan chilis tapi malas nak beratur :P

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku pun igt ko pakai baju kurungg.. so niceee sopan je baju tu :D

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

untung ice ngan huda dapat berbuka dengan peeja, aunty bila lah boleh dapt berbuka puasa ngan peeja?

nqr said... [Reply to Comments]

nih la 'baju kurung' yang aku suka tuh kannn!!!! aku rasa kalau aku kat malaysia laa.. aku mmg tanak lepak berbuka dgn ko.. aku rasa mmg tak best kalau berbuka dgn ko.. sbb siang kita puasa... pastu perut lapor.. bila berbuka makan sumbat2.. perut full penat taleh nak borak..

kalau kita lepak time tak poser.. leh lepak2 mkn light2.. pastu gi tengok wayang.. pastu pas wayang lepak makan2 lagik... jejalan cuci mata tgk abam jambam, kita makan lagik... (balik haritu aku naik 5kg.. kalau balik lagik..nth berapa kilo gamaknya)

Iz said... [Reply to Comments]

ehhh.. kalau pija & qis nak ketemu, aku pun nak join. Tapi aku pun taknak jumpa bukak puasa la, sebab biasanya lepas berbuka tu nak berbual pun tak larat. Dpt jumpa sekali cukup ah kan Qis, tayah jumpa banyak-banyak kali kang kau bosan pulak aku asik nak ajak jumpa jer, hahahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...