Instagram : @peejburhan

perlu ke tak perlu?

selalu tiap-tiap tahun mesti aku akan buat entry menu berbuka puasa aku.
tahun ni rasa macam malas la pulak nak buat.

awal-awal lagi dah ramai sound kata nak mogok masuk blog aku la.
sebab tak sanggup terliur.
sebab asyik tayang makanan je kan.
tapi ada pulak kata suka tengok.
sebab bagi idea nak masak or beli apa for berbuka.
entah la kan. confuse mak.

tapi untuk saat ini. aku still tak rasa nak buat la.
tak snap pun pics ke apa.
so far today ok.
takda la rasa lapar or haus melampau ke apa.
tapi rokok tu ada ketagih la. help help help.

paling best untuk day one ni takda mengidap apa pun.
selalu kan bersusun je list makanan nak itu ini.
untuk hari ini tak da.
aku rasa sebab aku tak duduk depan pc or mengadap twitter ke apa kot.
so takda nampak or baca apa-apa.
until la baru kejap ni hazrey tweet.
memula- dia sebut-sebut siput sedut. aku ok lagi. tak terliur. sebab baru few days back aku makan.
last-last dia pulak yang mengidam. haha lawak.
tapi yang tak tahan tu. dia siap tweet.
sedapnya masak lemak siput sedut sambil minum air soya sejuk or air tebu. bilas pulak dengan dunhill.
arghhhhhhhhhhhhhh. bergegar nafsu serakah aku.
ok now i want tebu. keji.

fuhhhhh.
wahai jam. walaupun masa itu emas.
kira berharga habis la.
tapi pliss la bergerak cepat sikit.
mak haus ni. tak dapat minum, dapat smoke pun jadi la.
stress memikirkan air tebu ni.
help help help.

6 Comments:

mer said... [Reply to Comments]

perlu sangaaattttttttttttttt!!!!!!
argghhh...dari silent reader terus berbunyi nie haaa...suke.1st bc blog nie, sbb menu ramadhan lah...dh lame tgu nie..;(

Lya Colours said... [Reply to Comments]

saya selalu recap menu2 berbuka yg lepas2 kat blog ni. best. tadi pagi pon dah usha2 sket. haha abis la keliur. kalau rajin share la, suka tgk

yana halim said... [Reply to Comments]

nak disiplin diri minum air panas je masa berbuka kekononnya. kat rumah sendiri boleh la. kalau berbuka kat rumah mak/kat luar konpom teguk bergelas2...hehe

Misz Ayu said... [Reply to Comments]

bia la ade entry menu puasa...saya sukaaa =)

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

"sedapnya masak lemak siput sedut sambil minum air soya sejuk or air tebu. bilas pulak dengan dunhill.
arghhhhhhhhhhhhhh. bergegar nafsu serakah aku"

LOL, lawak ok! thanks babe sbb n3 ko selalu cheer up kan mood aku :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Siput sedut memang sedap tapi bila masak selalu tak habis jadi malaslah pulak, wan suka siput sedut tapi dia balik weekend je.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...