Instagram : @peejburhan

Hamagadddd!!

Aku kan dah few days sakit gusi/gigi.
So makan pun x feel.
Nasi memang sikit sangat.
Sesenduk or hujung senduk je.
Bukan feeling diet.
Tapi if ambik lebih pun rugi.
Sebab nak makan sakit. Kang tak pasal buang. Membazir.
Aku tak suka buang makanan.
Rasa berdosa sangat la.
Dah la daripada zaman kecik, daripada atok n maktok sampai la ke mama.
Selalu cakap, "nanti nasik menangis".
Teringat sampai sekarang. Taknak la.

So akan makan benda-benda lembut aje.
Keras ambik jugak la. Tapi tu la, tak enjoy kan.
At the moment ni tengah rasa ok gusi ni.
Tapi if rasa pakai lidah, still ada bengkak tu. Tolong la jangan berdenyut.

So ni tengah tolong mama masak for berbuka.
Ye lah tu, banyak mengelat daripada tolong pun. ;p
Sambil tolong sambil pergi depan mengadap cermin.

Feeling "hmmm. Eh kurus jugak la kan."
Read : berangan ok!!
Then hari tu kan jumpa kak yan setelah bertahun tak jumpa. Dia kata aku dah banyak kurus. Abang saiful pun cakap.
As usual aku akan rasa tak.
Sebab orang rumah aku suka kata aku gemuk. Nak kawin tapi gemuk la apa.
Rolling eyes *ada aku kesah*
Paling kong jaq noy

Me : eh kak yan n abg saiful kata saya kurus la. Dah tak tembam.
Noy : memang tak la pijaaaa. Aku mengadap kau hari2. Berbogel sana sini. Memang tak la kau kurus. Eeeee.

Kong ajo kan. Fine.
Tapi memang la tak kurus pun. Miahahaha.
Perasan lebih.

But anyway.
Apa yang nak di bagi tau.
Tadi aku timbang la.
Katanya feeling kan.
Ni jenis timbang digital yang kira body fat bagai la apa.
So dah set tinggi, umur, jantina ke apa semua. Naik la.

Sekali timbang tu berlegar-legar kat nombor yang aku tak biasa.
Nombor pangkal depan lain la.
Aku dah macam. Eh gila ke apa ni.
Sekali dia keluar tu. Aku rasa nak melompat ok!!!!!!
Last aku timbang few weeks back.
So dengan apa yang timbang tadi. Turun 5kg ok.
Unbelievable.
Miahahahhahaha.
Gila seronok weyh. Sebab?
Last aku rasa berat aku macam ni adalah aku tingkatan 3 kot. Sumpah!
Sebab aku ingat la berat aku masa form 5. Lebih daripada ni.
Gembira terus, "everyday I'm shuffling" *running man*

Bagi tau mama.

Mama : bagus la
Me : kan
Mama : jangan nanti raya naik balik sudah.
Me : tu la. Sedap tu makanan.

Shaitttt. Terus teringat nasi impit makan ngan sambal daging, kuah kacang semua.
Tu takpa. Kalau sempat raya.
Buatnya gigi dah ok.
Bulan puasa ni hah naik balik. ;p

whatever.
Janji buat masa sekarang tengah seronok.
Everyday I'm shuffling ~ tet tet net. Tet tet net.

Ok bye.
Sent via BlackBerry from Maxis

8 Comments:

Farrah Arris said... [Reply to Comments]

5kg is a lot! cayalah!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

ah tak kesah lah peeja gemuk ke kurus ke janji tak adaa penyakit yang kronik sudah.

pergilah klinik gigi, nanti dia kasi ubat untuk gusi sakit, kalau dibiarkan nanti takut kat gusi tu dah ada kuman yang boleh merosak kan gigi.

faten falina said... [Reply to Comments]

hahahaha..lawok betei.. hahaha *shuffling shuffling*
btw kalau kak peej kurus mesti lawo.. ^_^

peej said... [Reply to Comments]

farrah - eh tukar nama. bukan selalu kau pakai anonymous. kan? ke aku salah orang. ok takpa abaikan. tu la kan. aku pun terkejut. jangan esok lusa naik balik sudah. kecik hati tau.

sh rosidah - ni dah ok sikit. sebab pija makan painkiller n antibiotic gigi. ada banyak dpd last year punya. tengok exp 2014. so ok la kan. :)

faten - macam takkan berlaku je. heheh. tapi rasanya akan pelik kot. entah macam mana la rupa. sebab memang sejak azali gemuk sesajo. heheh.

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

*aku tgh bayangkan kau shuffle

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

benci ahhh! apsal aku tak turun niiii!!!

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

5 kg!phewitttttttttt..congrats babe! aku juga yg x turun2....haihhhh..tekanan..tekanan..tekanan...

nqr said... [Reply to Comments]

aku alergik painkiller..kalau aku sakit..aku kena tahan sendiri...pedih wooo... pastu sepanjang aku balik kena lak ulser beranak dlm mulut.. tapi makan tetap jalan even saket2 pon.heheheh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...