Instagram : @peejburhan

excited ke uolls?

dah terasa bahang sikit-sikit pasal kawin.
lepas kawin pun dah decide nak tinggal mana.
mula-mula emo jugak la nanti nak tinggal sendiri kan.
tapi bila fikir rasa excited la pulak kan.

setiap kali call dotdot tu.

him : sayang bila kita nak cat rumah?
me : lambat lagi la. tahun depan.
him : ye ke. nanti bagi tau yea. kita nak warna apa?
me : entah. tak fikir lagi.
him : nanti kita buat kolam kecik nak. letak ikan.
me : ish over tau u ni. satu-satu la. kumpul duit. beli barang rumah dulu.
him : yea? ok nanti i belikan u computer. letak unifi semua. takda la u boring.
me : ye la. tapi nak pasang unifi kena ada tv. sebab dia dapat hypp tv tu.
him : ye ke. nanti i belikan tv. yang macam noy punya tu. besar kan?
me : tapi i bukan tengok tv sangat pun.
him : takpa la. masuk astro sekali k?

wahhhh matiklah verangans kan.
macam kaya sangat.
fikir-fikir ni pun dah rasa nak kayap dah.
tapi slow-slow.
tu pun banyak dah lega.
sebab barang-barang noy banyak dia nak bagi.
macam sofa, meja makan, dapur semua la.
phewww. selamat.

noy : i'm gonna be alone. u gonna leave me kominyo.
me : nanti saya datang la selalu. tah-tah lepak rumah mama je. malam baru balik rumah. tak pun kau datang la rumah saya.
noy : mak bapak dia tinggal ngan kau ke?
me : entah la. selalu dia yang jaga parents dia. maybe la kot.
noy : jangan la. nanti saya nak lepak selalu susah.
me : tu la kan. awal-awal saya kata nanti dulu la. later-later sikit. tinggal berdua best jugak. boleh lari bogel-bogel dalam rumah.
noy : eeeeuuuwwww. bodoh tau. mesti macam orang asli nanti.
me : hahaha. kong ajo ok.

wah teruja kan.
tapi nanti emo how?
dia ada macam-macam rasa.
excited pun ada. emo pun ada.
macam selalu sekarang aku prepare sahur.
sebab mama tak sihat sangat kan.
then terfikir. next year siapa nak prepare sahur? tsk.

la la la.
ok cincin idaman still belum dapat.
mahu pergi minggu ini atau minggu hadapan. takda masa betul.
tapi satu barang untuk hantaran dah ada.
hujung bulan nak beli satu lagi la.
takda la tersedak sangat rasa kan.

ok itu aje.
nak sambung practice lari bogel-bogel. hahahha.


21 Comments:

nqr said... [Reply to Comments]

aku pun excited bila pikirkan nak duduk serumah.. yang best.. bila pikirkan dah halal tuh :)

green apple said... [Reply to Comments]

alalallalal...bestnyaaaaaaa.

kad jgn lupa.

linda said... [Reply to Comments]

Pija, aku excited. Nanti bile ko update wedding preparation ko mesti reader2 ko sexcited. Trust me :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

harini nmpk cincin habib iklan kat paper. wahhh cantiknyaaa. go buy! :P

peej said... [Reply to Comments]

nqr - hahah bengong kau. *cea budget malu2 kan*

green apple - Insyallah. kau jangan lupa bagi aku hadiah bag 3 serangkai. kah kah kah.

linda - kau memang kan. memanjang excited kan. tapi aku pun dah start excited lite2. ;p

linda said... [Reply to Comments]

Haha, ampeh ko pija. Ha ye la, aku kenal ko dr jaman ko berchenta ngn b**, smpi skng aku x kenal pun dot dot ko. Cehhh padahal ko x kenal aku pun kannn... Harus lah mak sexcited :p

pol said... [Reply to Comments]

wah~da mw kawin..tahniah la peej..:)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

eloklah beli barang sikit sikit taklah rasa berat sangat masa nak kahwin nanti. untung peeja dapat dot dot yang sayang mak bapak dia makna nya dia seorang yang bertanggung jawab la. aunty pun terfikir juga bila peeja tak ada macam mana lah kak nani nanti ye, kesian dia kan.

fatin itu saya said... [Reply to Comments]

aku menjeles la. nak verangans jugak. bile laki aku nak masuk miinang ni? tsk tsk. menangis T_T

~MaNjAmAS~ said... [Reply to Comments]

mas pun tgh mood verangans gak nih! haha. lepas tu nk over pikir terlebih2. akak punyer majlis awal taun ke? saya lagik sebulan 2 mggu. takot!

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

owh next yr ke kak peeja??? =p jgn lupa up entry mkn2 lepas berlari2 tu taw hehehehe =)

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

menunggu sapekah encik dotdot itu..seri pengantin tu dh nampak dah.. ^_^

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

hahahah... tu tak yah practice.. ;)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

terbahak aku gelak bila baca lari bogel mcm org asli..hahahahahahhaha!

WaniGhani said... [Reply to Comments]

weh aku suka la part lari bogel2...tibe2 teringat citer SEPET! scene ida nerina ngan haris iskandar..sweeeeet...tapi kan advance kan ko...dah fikir lari bogel2...hahaha!!! :p

Hazey said... [Reply to Comments]

Nottinyeeee nak lari bogel-bogel..!

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

practice makes perfect! run peej..run.....

Melissa Mjb said... [Reply to Comments]

wah kak peej. nak kahwin dah. kelass :)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

amboiiii kooooooooo dh plan nk lari bogel2 ye. hahahaa..

makin dekat nnt mcm2 perasaan lg ada. excited tp dlm masa sama takut. :D aku x leh bayang nnt bukak almari baju ada spender laki :|

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

aufffff! lari2 bogel ye? Hahaha! Happy for you babe. Kau pun sudah buat aku verangans jugak. Tapi laki aku jauh. lamaaaaaaa lagi nak kawen. :/ Excited for you la babe! :)

farra8979 said... [Reply to Comments]

klakar noy.. bley fikir cam org asli la pulak.. hihihi...

tapi kan, sebelum kawen memang selalu fikir sape nak tolong parent pas kita kawen nanti.. insyaallah, bila dah kawen nanti, n hubby plak jenis yang memahami, leh aje. cuma x selalu la.. kena give n take. ^__^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...