Instagram : @peejburhan

dah 11 hari kan

hari ni hari ke-11 puasa.
entah lately mood raya kurang.
maybe awal kot.
nanti-nanti ok la tu kan.

mama dah suruh aku order kuih raya last year order.
asyik la tangguh.
ni dok depan pc baru la ke sana ke mari.
carik balik entry lama. CLICK HERE.
last year alang-alang aku promo cookies tu.
mama kata order terus je.
pilih-pilih mana suka. then order.
hamagaddddd. memang sedap ok.
sukaaaaaaaaaa.
so hopefully tahun ni still ada.
eh kalau bukak entry tu. tu tahun lepas punya.
tahun ni tak sure jenis n harga sama ke tak.
aku pun tak email lagi aunty tu.
baru suruh mama pilih mana dia suka.
baru aku email.

antara kuih yang aku suka.
almond crispies tu. ngan choc nugget brown.
lain tak ingat order apa la.
tapi tu yang terpahat kat ingatan la.
almond crispies tu macam biskut bepang tu. ala yang kacang2 n lekit2 sikit tu.
entah la korang tau ke tak.
tapi almond crispies ni lagi fine la. nipis. senang la makan.
kalau pakai gigi palsu takda la tercabut ke apa. heheheh.
n choc nugget brown tu pun sangat sedappp.
dah la last year order satu telap je.
bayangkan konon bukak nak rasa.
malam tu jugak habis ok. tak sempat raya. heheh.

so if ok. tu wajib order tahun ni.
hopefully still ada. :D
n hopefully still amik la kan tempahan. ngeh ngeh.
nanti akan ku update if ada baru punya pilihan ke apa.
oh ni tak dibayar ke apa yea.
aku nak share sebab sangat puas hati n sedap. suka.

ok lain.
oh menu nanti aku update yea.
kemalasan betul nak transfer pics dpd camera.
so update la cara macam ni. pun ok kan?

ini malam sejuk betul kan.
tak boleh tahan aku.
seram sejuk je.
rasa nak demam pun ye tadi.
tapi tak boleh layan sangat perasaan tu.
kena prepare sahur.
lepas dah settle terus ok pulak badan. bagus.

aku tengok ramai orang sahur simple kan.
berbuka pun la.
rumah aku ni tak boleh.
memang berbuka n sahur kena nasi n lauk-lauk.
meal penuh.
sahur tu kadang-kadang ada jugak la buat nasi goreng ke apa.
tapi memang jarang la.

entah maybe daripada kecik dah terbiasa.
ikut perasaan malas ke apa. boleh je nak sahur mcD or maggi ke.
abis yang lain-lain macam mana kan.
cannot sellfish lah kan. kena buat.
aku ni kan suka tweet.
so selalu la orang tanya apa aku sahur.
hari tu aku sahur masak lemak nenas tu, sambal la hape semua. tempoyak bagai.
terkejut ok orang.
dia kata tu dah macam rehearsal nak lunch lepas raya nanti. heheh.
abis tu. dah memang macam tu.

tadi aku lepak suzi's ngan noy n kawan-kawan dia.
sanggup taknak makan.
sebab teringat kat rumah ada sambal tumis. sotongnya dah abis. tinggal kuah je.
so tadi aku pecah telur dalam tu. hooohhh. sedap ok.
ada la few lauk. tapi aku hadap tu ngan ayam percik sikit je.
pun puas hati sangat. so nice.

lagi apa eyh?
eh dah la. nanti sambung.
wahahhaa. penutup mesti anti klimaks. macam selalu. :p


6 Comments:

linda said... [Reply to Comments]

Pija kt rumah aku ni sahur lauk complete jugek, lauk lebih buke puasa smlm tu je panas2 kan. Pg tadi sahur siap bertambah lagik coz lauk best - rebung + daging msk lomak cili api. Aku kadang2 heran orang x lalu mkn time sahur, den x lalu kalo lauk x kenan je. Heheh

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku order kuih siap g kilang, haha!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty pun ingat nak pergi kilang kerepek tempat arwah sosilawati dibunuh tu, pergi kilang murah banyak. Nak beli kerepek pisang,ubi dan beberepa jenis kerepek lagi klau pergi lagi 2 minggu nak raya selalunya kerepek pisang dah habis.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Mama dah email list biskut, tolong place order yea

peej said... [Reply to Comments]

linda - aku kagum tgk orang sahur air milo la. kurma la. nesvita la. semua simple. umah aku memang tak dapat la sahur macam tu.

buyui - wah over. best ke? aku suka homemade cookies. sedap.

aunty - kerepek pisang best kan. lemak2. me loike.

mama - baik boss. dah email. tunggu reply. hopefully still ada. kuih tart dah order ka belum?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

tu mmg homemade cookies asalnya tp dh maju siap ade kilang dia...gila semerbak bau kuih bila masuk kilang dia haritu..haha!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...