Instagram : @peejburhan

ye lah. kau la yang paling cantik kan.

last week noy ajak pergi saloon.
aku malas sebenarnya.
sebab bukan ada apa-apa occasion istimewa ke apa.
aku memang macam tu.
kalau tak rasa membazir je. haha boleh?

tapi sebenarnya hakikat rambut dah macam hape pun.
roots dah berapa inci.
then tak treatment. macam akar kayu je rambut.
dah la rambut aku panjang melampau dah.
layer dia pun dah tak betul. shapeless je rasa.

so di paksa-paksa.
so ikut la noy pergi.
dia color and treatment.
aku potong, color roots and treatment. :)

aku suruh trim aje.
belakang sikit few inches.
depan kasi lawakan balik layer dia.
rasa nak nangis jugak masa dia potong tu.
tapi celine ni pandai la. bila aku kata trim.
memang dia trim je.
so nampak la lawa. tapi tak la jadi pendek.
tak nampak perubahan length dia tu.
unlike mostly kalau kita suruh trim tau2 rambut kau dah pendek je. benci tau.



:: rambut-rambut yang terkorban. nasib tak banyak :D  ::


gambar ni tak ketara.
tapi kalau mula-mula color tu mesti lawak.
sebab cara dia susun rambut aku rasa aku macam hanjing.
hush puppies tu. rambut tu macam telinga yang panjang.

mengada kan nak color roots bagai.
sebelum ni tak pernah kisah pun.
sampai setengah rambut pun lantak la.
tapi kawan aku yang murshida tu la.
dia kata roots ni nampak tak lawa la apa.
so bila orang dah point out macam tu.
tak pasal sekarang kita orang pun rasa macam tu. heheh.
tu yang baru nampak sikit dah rasa macam, "aaaaa buruknya rambut aku"
cea poyo.



then siap.
aku siap dulu daripada noy.
sebab dia color kot.
anyway. sedang best aku menikmati perasaan yang rambut aku la terpaling lawa.
aku la paling cantik bagai.
noy kena pergi cuci rambut.
tiba-tiba dia letak handbag dia macam ni.


sangat biadap ok.
satu hapa aku tak nampak.
aku tak boleh nak bergerak ke apa sebab tengah buat rambut kan. herghhh.
dah la bila dia dah datang tu pun dia buat dunno je. whattt????
nasib celine stop kejap sebab ada customer nak tanya dia apa tah.
aku suruh noy amik balik handbag dia.
pastu boleh nak marah and jeling-jeling. gila.
hellllloooo. tak nampak apa kot.
cea poyo nak tengok diri sendiri kan.
macam la lawa sangat kan.


orang rasa tak lawa lantak la kan.
time ni aku feeling lawa. hahahha.
rambut so lembuts. heheheh.



semua orang akan rasa macam tu kan.
bila keluar je daripada saloon. kau rasa kau la paling lawa.
walaupun tak pun kan. hahha.
so sila la tahan perasaan nak muntah tu.
sebab seperti biasa mesti rasa nak amik pic banyak-banyak. hahhaa.




suka laaaa.
dulu aku rajin buat rambut bagai.
sekarang malas.
rambut aku memang akan wavy pun la.
cuma of coz tak kan lawa macam if kita buat betul-betul kan.
aku nak beli baru punya curling thong la. tak pun hair dryer yang jenis untuk blow rambut tu.
tak sure mana nak.
aku nak curling thong yang besar sikit. yang lama tu kecik punya.
tak sesuai dah kot. rambut aku dah extra panjang.

anyway,
malam tu dinner dengan pedd.
so keluar ke sakura kristal.
makan-makan.

:: pedd's. tak tau apa nama dia. tapi nampak macam best aje ::

:: meehoon singapore. aku punya ::

sedap.
aku tak larat nak makan nasik.
sebab aku pakai PB time tu.
kau tau la. tak selesa kan. kang aku makan lebih mau meletup.
so mihun sudah.


haha gambar candid.
sebab sibuk gossip tak sempat nak amik pic proper.
noy makan black pepper beef fried rice rasanya. lupa lak.

ok tu je entry kali ni.
as usual penutup gayak ini.
sebab ye lah. aku je la paling cantik kan hari tu. hahahahaha.
*tiba-tiba*

10 Comments:

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

CANTIK!

shuweet said... [Reply to Comments]

santek nyew rambut die tew...hahahaha..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

betol lepas kuar salon mmg akan rasa "lawa la rambut aku" haha! lps tu pantang nampak cermin mesti nak tgk, lps tu nak mandi sume mcm sayang je sbb dh blow.LOL

aishah jamrek said... [Reply to Comments]

hehe..best blog u..sempoi

jija said... [Reply to Comments]

hai i baru he bace blog u nih memang fun lah .....just nak tanye u ngan noy tu memang adik beradik btl ker...

peej said... [Reply to Comments]

dylan - kannn. kan best if boleh selalu je pergi saloon. syiok.

shuweet - yew kew. kitew sukew lew.

buyui - hahaha. memang pun. sangat kan. ;p

aishah jamrek - thank u.

jija - oh hi. welcome. a ah memang adik beradik betul :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

mmemang cantek maklumlah baru service, hahaha macam kereta pulak ye pakai ayat service bagai.

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

muke nonoy buat pelik2 tu sebijik PG!

doll said... [Reply to Comments]

lawa2!rambut peeja tu saiye suke!

hak ah!cane noy wat muncung sampai ada split dua camtu..dh try2 xleh aaa..hehehe

peej said... [Reply to Comments]

aunty - kan. kalau tak selalu horror je.

lilred - kau tak abis2 kan. tp mmg pun. noy n pg. aku ngan ayol. sebab dorang ikut muka papa. aku n ayol lak byk ke mama. ye ke?

doll - hahahahhaa. baca komen ni tak pasal try jugak tau. n yes. memang tak boleh buat. macam mana dia buat ntah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...