Instagram : @peejburhan

MonaVie

[sticky post - scroll down for new entry]

MonaVie.
pernah dengar tak?
aku pun tak pernah.
sampai la aku di approach pasal produk ni.
ok je nak try. why not kan.
rupanya noy and mama dah tau pasal benda ni.
dorang kata memang bagus produk ni.


sebabnya MonaVie ni healthy juice.
dia adalah campuran 19 jenis buah-buahan yang paling berkhasiat.
some even di blend dengan kulit and biji dia sekali ok.
bawah ni jenis-jenis buah yang ada dalam MonaVie ni.

:: image : Google ::

ish terlalu banyak la khasiat dia.
kalau aku nak mention semua kat sini boleh pitam.
buah itself kita tau memang bagus kan.
so bayangkan kalau 19 jenis. lagi la terbaik kan.
buah utama dalam ramuan MonaVie ni adalah ACAI.
Acai ni adalah buah daripada Hutan Amazon yang kaya dengan anti oksidan dan tenaga.

khasiat buah acai ni dah dapat macam-macam liputan and testimonial kat buletin utama, Oprah Winfrey Show, NBC, Universiti Florida, The Washington Post macam-macam lagi la.

ramuan MonaVie.
  • vitamin
  • pyhtonutrients
  • dietary fiber
  • trace mineral
  • complex carbohidrat
  • amino acid/protien (menyerupai profil telur)
  • omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma)
so kalau dah minum ni.
tak perlu la susah payah nak makan macam-macam multi vitamins, segala supplements tu kan.



so far kat pasaran Malaysia dah ada 2 jenis ni.
dua warna.
yang purple tu ialah MonaVie original.
yang merah tu pulak adalah MonaVie Pulse.


MonaVie Original (purple) boleh membantu mencegah dan melawan penyakit :

  • kanser
  • kencing manis
  • asma/lelah
  • ghout
  • resdung
  • gastrik
  • meningkatkan jangka hayat sel Mengembalikan penglihatan yang kabur.
  • membantu system penghadaman
  • membantu merangsangkan semangat sex
  • jangkitan pundi kencing.

MonaVie Pulse (merah) pulak boleh membantu mencegah dan melawan penyakit :
  • jantung
  • darah tinggi
  • strok
  • kolestrol tinggi
  • mengurangkan stress
  • buah pinggang 
  • lukimia
  • aminia
  • parkinson
  • mengawal HIV
  • kelesuan
  • lain-lain
  • menghidupkan yang sudah mati (lelaki)
ada macam-macam testimonial ada la.
ada yang paru-paru berair lepas tu ok.
kencing manis, sakit lutut. macam-macam la.
Insyallah kan.

kalau minum 120ml sehari bersamma dengan13 hidangan sayur-sayuran and buah-buahan ye.
minuman ni takda kesan sampingan ( no medical claims).
minuman ni dalam bentuk biosedia better daripada tablet and capsule.
produk ni dijamin halal oleh IFANCA dan JAKIM.
takda pewarna and gula. pure ye.



so far aku dah minum dua hari.
dua kali cup kecik ni.
2 cup pagi. ok tak la pagi. aku bukan bangun pagi pun.
aku minum time perut still kosong.
then petang lagi 2 cup ni before makan jugak.

rasa dia?
bagi aku ok.
dia ada rasa masam. ada jugak rasa manis.
macam sugus pun ada rasa dia.

aku pun tak sure aku ni ada penyakit serious ke tak.
tapi kalau dah gemuk ni confirm darah tinggi sikit tu ada la kan.
hopefully ok la kan. tak melampau ke apa.
tapi yang pasti dah katanya minuman ni adalah campuran 19 jenis buah kan.
so mesti tersangat la bagus.

aku just hope kulit muka aku akan better lepas ni.
sebab serious masa jumpa kak aniz time dia hantar MonaVie.
aku kagum gila tengok kulit muka dia. lawa gila ok.
dia rendah diri kata muka dia memang takda problem ke apa.
taknak la kata elok sebab air ni ke apa.
tapi dia kata dia rasa macam maybe glowing kot.
YESSS. itu la yang aku rasa. glowing semacam muka dia.

miahahahha. ni aku dah ada MonaVie ni.
nanti muka aku glowing jangan korang rasa silau pulak. hehehe.
eh dah melalut ni.

ok sambung.
so if korang berminat.
nak beli untuk diri sendiri ke.
untuk family members yang ada sakit ke apa.
boleh la bagi dorang try kan.
aku suruh mama try yang purple tu. tak sure dia dah start ke belum.

oh anyway.
if nak harga dia macam ni.

MonaVie Original (purple) - RM135 sebotol
MonaVie Pulse (red) - RM145 sebotol

katanya sebotol ni boleh tahan 10-14 days. :)
if berminat korang boleh contact

kak aniz - 012-3020797
maya - 013-5841841


or boleh email - maya.monavie@gmail.com


if let say korang rasa benda ni serasi ngan korang.
tapi rasa macam mahal je kan.
boleh join and jadi member. so dapat la harga murah kan.
itu kena contact mereka yea.
untuk keterangan lebih lanjut.

okay ada berita gembira untuk readers blog ni.
if korang berminat.
untuk 30 orang pertama yang contact kak aniz or maya, korang dapat beli MonaVie ni dengan harga RM100 sahaja untuk sebotol.
any colour.
ye sila cepat. siapa cepat dia dapat beli dengan special price ni. :)






12 Comments:

Cieri said... [Reply to Comments]

tapi ada org claim y pesakit diabetes punya gula dalam darah naik mendadak lepas minum menda ni.

an15 said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
WaniGhani said... [Reply to Comments]

fuhh macam best...tapi belum mampu kot...sebulan kena 2botol..pastu takkan aku nak minum sorang..laki aku nanti jeles plak..maka tak mampu..hehe..benda baik mmg mahal..maka kena kaya cepat2

A.I said... [Reply to Comments]

mmg ramai dh yg propose soh aku minum air ni (kaler merah) tapi....tapi...tapi... $$$ yg ado! huhuhu. sedey -_____-"

nqr said... [Reply to Comments]

nama dia tu pun aku seram.ehehehe. tp kalau banyak khasiat y not cuba kan kalau mampu :)

ita citot said... [Reply to Comments]

mak dgn abah dah minum air ni. umor diorang 52 (mak) dgn 54 (abah). dah brp botol gak la diorang beli. setakat ni tgk mak mmg hyper semacam. pahtu sakit kaki dia pon dah kurang. jalan nak laju jek. dia pon kata badan dia rasa mcm ringan jek. dan senang lawas jugak =)

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

benda alah ni jugak elok untuk kurus.sebab dah dua orang kawan minum memang nampak kesannya..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kalau boleh semua aunty nak beli tapi sekarang tengah minum GAMOGEN dari HOUSE OF HEALIN poroduct gamat ni uncle beli untuk kitaorang sebab dalam rumah ni kebanyakan ada masalah resdung dan asthma so ada 3 botol lagi kena minum, nak tengok kalau tak ada perubahan baru boleh tukar ke monavie ni.

Queenie said... [Reply to Comments]

salam pija..

apakhabar your mom?
sehat ker dia? lama tak update story...

psst..betul ker tarikh kat atas tu pija? bukan ker hari ni baru Rabu? ker aunty yg dah mengong? heh heh

send my very best regards to your mom ya.

Amy Syaquena said... [Reply to Comments]

Salam kenal,

Singgah sini dan follow, happy blogging..jemput ke blog saya ye..

minuman ni rasa apa ye..ada rasa ubat x..

deqlis said... [Reply to Comments]

bagus ke produk nie? rasa mcm mana erk?

http://ellismelia.blogspot.com

peej said... [Reply to Comments]

cieri - ye ke? entah.

wani - Insyallah. Amin. nanti kaya belikan aku sekali. heheh.

a.i - mahal sikit la kan. tapi mcm aku tgk amik pils supplement pun mahal gak. berbotol pulak tu. atleast ni satu je. ok kot. takpa nanti berkemampuan try k.

nqr - apa yang kau seram nya? teringat mona itu ke?

ita - tu la. aku pun suruh ayol minum sebab dia tu high blood. dia pun kata bagus.

huda - ye ke. bagus tu. heheheh.

aunty - wokeyh. nanti try la ye.

queenie - memang macam tu aunty. sebab ni sticky post. sebab tu tarikh tu advance. so that post tu akan berada kat atas sampai time n hari tu. :)

amy n deqlis - kalau baca betul2 entry ni ada bagi tau minuman ni rasa apa.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...