Instagram : @peejburhan

eh suka hati la kan.

lepas lepak kat gardens tu.
punya la plan nak dinner kat mana.
dah bosan tak tau nak makan mana kan.
rasa nak benda pedas. tapi apa?
sekali noy suggest makan kat nirwana maju.
woweee. terus ok je la kan.

tapi gila hazab nak carik parking kat situ.
5 kali tawaf ok.
selalu kita orang akan double parking je. ada orang hon nak keluar.
gerak la kan. dan amik parking tu.
tapi masa sampai tu nampak elok je abang-abang dbkl tengah menyaman sana sini.
so harus la tak berani kan.
padahal time tu dah 9ish pm macam tu.
gigih overtime dorang. banyak gila kena saman. muahahahahah.

sampai sana tunggu kejap je dapat seat. :D

:: super yum ::


perempuan bengis.
nak ambik gambar pun marah.
sebab tu la takda pic aku.
dia kata letih nak layan aku. fine.

:: tairu ::

:; sotong and ikan tenggiri goreng ::

sedap sangat la.
nyam nyam nyam.
then gerak balik.
gerak tu, singgah mc d kejap belikan papa n mama makanan.
elok nak sampai rumah dapat call daripada ex-housemate aku tu, kak yan.
dia kata dia ada kat kl.
nak jumpa.
so plan la nak jumpa kat the curve esoknya la apa.
sekali dia kata dia kat melawati. if jumpa malam tu je tak boleh ke.
eh boleh sangat la kan.
bukan jauh.

so ke sana la.
excited sangat.
sebab lama gila tak jumpa kot.
last 2 tahun lepas kot.
kak yan ni ex-housemate aku and noy masa duduk KJ dulu.

so jumpa la kak yan, abang saiful and ada anak bongsu dia.
tapi pic dorang tak sempat ambik. sibuk sembang sangat kan.

paling la kelakar.
sebab kita orang ni terpisah.
ada try sms la apa. tapi tak berbalas.
ingat kak yan dah merajuk ngan kita orang.
sebab dia jenis rajin call. kita orang ni memanjang tak angkat.
sebab tidur la apa. nak call balik last-last lupa terus.

rupanya dia dah tukar no phone pun.
lepas tu hp dia hilang. so dia takda number kita orang.
dia kata lama la dia carik.
carik kat facebook semua.

dia type nama penuh aku takda.
type nama noy takda. yang keluar semua orang filipina. hahhaha.
then dia type nama kawan baik noy dulu. yang dia tau zyla n dulu belajar uia.
dia search zyla uia. kelakar kan.
tu takpa. dia type nama pedd.
siap dia kata dia join fanpage fabulous cats ok mana tau ada aku dalam tu.
hahahhahaha. ok sumpah kelakar ok.
dia kata if bukak fanpage tu mesti nampak muka dia sebagai fan. bengong gila.
sebab masa menyewa dulu muka zyla and pedd ni selalu lepak rumah kita orang.
tu yang dia kenal tu.
sampai la tiba-tiba dia jumpa kertas ni.
sekeping je. dah lunyai pun.
dia mintak kita orang tulis contact kita orang.

tu yang dia ada contact few months back.
berjam la bergayut kat phone.
dia dah pindah jb.
tu yang payah nak jumpa kan.
malam tu sembang pun rasa tak puas
sebab kedai tu macam bising la. tak dengar sangat.
and lepak kejap abang saiful dah ajak gerak. tsk.
plan nak jumpa sabtu tu la.
tapi tak sempat. sebab petang tu dorang dah gerak ke JB pun.
so sad-da.

jangan la lama-lama sangat dok JB tu kak yan.
balik la KL. boleh selalu jumpa.


kak yan ni kelakar gila ok.
kalau lepak ngan dia ada je benda yang gelak sakan.
ish tengok pic ni pun dah rasa rindu sangat.

ok selingan.
pasal dermatologist yang noy pergi tu.
nanti la aku buat entry.
ada sebab aku tak letak terus semalam.
takda nya aku suka-suka nak main misteri ke apa.
tak kuasa ok.
nanti tiba masa aku letak la.
siapa yang tak penyabar sangat sila personally email aku.

oh just a reminder.
blog aku ni online journal aku.
so suka hati aku nak cerita apa pun pasal diri aku.
ni bukan blog informative or kaunter pertanyaan.
mostly entry aku crap.
kalau rasa tak sampai ke tahap standard otak kau.
tak perlu baca ye.
terima kasih daun keladi.

12 Comments:

♥z@z@♥ said... [Reply to Comments]

suke je baca..tp jarang komen..salu tggu je update sbb suke ada picture kan..blog kite suke ati la kan..x suke klik X kan..

Annasue'G said... [Reply to Comments]

ayat ko yg terakhir tu...i loike!!!

nqr said... [Reply to Comments]

perenggan terakhir! clap clap

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

sy baca dan sy best baca sebab ada gmbar makanan :) ada info jugeee

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

siapa yg tak suka blog ni and rasa x mencapai tahap, sila pergi terjun bangunan.haha

syok kan jumpa kawan lama terpisah ni.. byk gosip kak kiah nak cerita..

skrg ni saya pun sedang mencari2 kawan yg terpisah sekian lama.. masih gigih mencari..

Cik Lily said... [Reply to Comments]

wooho.. !me loike.. credits untuk perenggan terakhir tu *clap clap clap* :p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aik x kuar ke komen last aku smlm?

x pe lah...nak cakap ohh ini ke kak yan , igt ko ade citer dlm entry lama2 ko dl x silap...

WaniGhani said... [Reply to Comments]

Kan??? yang tak mencapai standard tu diorang ada bank in subscription fee kot peeja? cuba ko cek akaun ko tu...ekekek!!!

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

lorh..mudenye kak yan tu rupenye..hehehehehhe..sape ckp mcm tu kat ko haaaa? suke ati lah tulis ape pun..bukan blog dia pun..apela..

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

sape yg x suka, aku suka jer! keep writing peej, biarlah org nak ckp ape...kita bukan boleh control pun. cheer up babe! ingatlah kami2 (read: pembaca tegar blog ko) yg tersayang :)

peej said... [Reply to Comments]

zaza - kan. motif nak kawal blog aku mcm blog dorang kenapa kan. >_<

annasuejie - *liked*

nqr - nanti kita session.

mrs sheikh - thank u :D

cik enon - kan. seronok. tapi rasa tak puas sembang. kejap sangat. nanti kena jumpa lagi.

cik lily - hahha. teruja nya dia.

buyui - entah. error kot. sbb aku dah set auto comment. so takda moderation ke apa.

wani - kannnnnnnnn. kalau ada takpa gak. menurut perintah. hahaha.

ati - muda la. kenapa? kau bayangkan tua ke?

dylan - thanks dear. tah ada kot manusia terlebih dot dot dot. janji aku happy ngan blog aku sudah la kan.

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

hehe...itu la nak assume saje kan..no good lorrr..hahaha..tp aku suke blog ko byk gmbar makanan..keep it up! :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...