Instagram : @peejburhan

lupa mau letak tajuk la tadi. ok sekarang dah letak.

eeee malas je nak update.
padahal pic semua dah elok dalam draft.
as usual lompat blog sana sini.
sampai kat blog sendiri dah rasa malas je.

tapi dah lama sangat tertangguh ni kan.
cea macam ada orang kisah pun tertangguh kan.
ok sambung.
lagi kisah lil popia.

takda apa pun.
yang pasti masa dia ada kat rumah rasa macam rugi tidur lama-lama.
so mesti nak bangun awal tengok dia bangun ke tak.
if dia bangun boleh main-main dengan dia.
tengok dia tidur. kita orang pun sambung tidur balik. heheh.

then aku and noy nak ke jj sebab nak beli makanan kucing.
ajak la sekali dorang ikut. sebab dorang kata nak beli diapers.
so jom. harus kelam kabut je siap semua.
sementara mood dia baik kan. kang dia ngantuk nak tidur ke apa leceh pulak.

:: zara dah siap nak jalan-jalan bersama mak uda dia yang rambut serabai ::

ye kalau malas tu rambut pun tak kuasa nak keringkan.
pastu jalan-jalan la.
dah la takda stoller. merasa la ayol kena pegang je dia.
dia ni pandai. kalau zeity pegang dia melonjak-lonjak tu.
kalau ayol pegang elok pulak senyap je.

tengah jalan aku tolak trolley sorang-sorang mencari dorang-dorang ni yang hilang.
tiba-tiba.

girl : hai kak peej.
me : huh
girl : hi kak peej.
me : oh hiii.
girl : hiii.

lepas tu terus pergi. senyum-senyum je.
aku pun blur. aku suspect of coz reader la kan.
time tu rasa nak baring kat lantai biar di gelek trolley.
sebabbbbb aku adalah comot.
selalu macam tu tau. bila vogue de vass (eh pernah ke?) takda siapa nak jumpa or tegur.
bila ala-ala bibik la jumpa orang kan. hmphhh.

then abis beli barang kat super market.
tak tau nak pergi mana.
takkan nak berjalan takda arah tujuan kan.
nak makan rasa kenyang lagi sebab baru sangat makan kat rumah time tu.

at last pergi jugak subway.
konon makan sandwich ringan je la kan. yo lah tu.


ayol pengkeji.
dia je makan.
dia bagi sikit kat zeity. dengan kena pegang baby lagi.


elok je dia ni.
dia tak meragam.
sampai la tengah dia seronok-seronok.
meja sebelah kita orang ni ada family ramai. celebrate birthday la apa.
ada la bebudak kecik. so budak ni jering nyaring gila.
dia terkejut. amik kau menangis zara sofea ni.

kelam kabut semua.
noy konon nak bagi calm la.
dukung. kena tarik rambut gelabah. hahaha.
last0last bagi ayol ke zeity. bawah dia jalan-jalan sikit baru ok.
kesian la. siap air mata bagai keluar.
aku jangan harap la kan.
aku memang tak reti. hahaha.
reti tengok aje.


makan laju-laju terus balik.
ceh hampeh. hahahaha.
susah weyh keluar ada baby ni.

so balik. mandi kan dia. kasi wangi-wangi.
dia memang jenis tak meragam la.
just ek ek ek sikit je. dapat susu diam.
takda la nangis beria ke apa kecuali masa kat subway tu la.
tu yang kelam kabut tu. ;p

:: motif tangan noy tu. mesti geram lebih tu ::


kalau gambar kaki mesti noy yang snap. takda orang lain.
obsessi kaki dia ni.

noy : eeee geramnya ngan kaki dia ni. tombammm. hnnghh hnnghh nghhhh (geram) rasa nak makan. makan boleh?
zeity : makan la. saya selalu makan-makan kaki dia.
noy : geramm kan..tembamm je semua. peha macam ayam kfc. peha dia ada ketak-ketak.
me : hmmmm. kaki saya pun tombam. takmo gigit pun.
zeity : hahahhaa.
noy : eee kau buat apa.
me : ye la. peha saya pun ketak-ketak. kaki pun tombam. baby korang geram. saya??

takda siapa nak layan. fine.
herghhhh.



hahha muka t-peej yang terlebih excited dah macam rupa arnab spastic.
happy pulak dia duduk.
mungkin selesa macam duduk kat kerusi osim.






dia ni dah pandai pandang camera.
bukan camera la. lampu tu.
kan before amik pic akan keluar lampu tu kan.
so mesti dia akan pandang. pandai.
so susah nak amik candid ke apa.
mesti dia akan terpandang.

tapi seronok la masa dia ada.
dia tidur buai tu.
if lalu mesti akan stop and tengok. pastu muka sengih je.
semua orang ok.
siap kadang-kadang tu tunggu giliran.
ni dia dah balik. tsk.
rasa rindu je.
entah bila jumpa lagi ni.
katanya hujung bulan nak balik melaka tengok dia.
tak tau jadi ke tak.
if tak jadi maknanya tunggu raya je la ye.


13 Comments:

nqr said... [Reply to Comments]

hahaha....arnab ko ckp??? jeles giler tgk zetty ni.. dia tak pandai nak naik ke badan dia?? sama je aku tgk mcm memula kawen dlu dgn pas dpt anak..

peej said... [Reply to Comments]

nqr - dia jaga la weyh. pantang betul2 semua. masa dia ngandung pun dia naik macam 10kg macam tu je. aku niii???

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

tenang je tgk muka zara ni..

peeja boleh tlg jgn sebut popia x?aku dh terasa2 nk mkn popia ni..haha!

farra8979 said... [Reply to Comments]

comel jek biler lil popia dok ngan t-peej dia... ^__^

doll said... [Reply to Comments]

lahhai..rasa nk gigit2 jer pipi kental zara nie tau!comel sangat!geramnye..bulat2 tangan dia tu kan..

cam dh pandai nk pegang botol susu dah tu..nanti raya sure dh besar lagi..baby cepat jer membesar..

Mak Izz said... [Reply to Comments]

lil popia sgt comellll. so adorable esp mata dia. CUTE!!!

IraGiler said... [Reply to Comments]

Hi Kak Peej, saye la girl yang tegur Kak Peej aritu. Bongok kan, tegur2 sengih2 pastu pergi berlalu macam tu je. Hahaha. Ampun! Saye pemalu macam Kak Peej.. :p

Takde maknenye comot, kiyut je la.. Jumpe depan2 sangat lain.. Kak Peej kecik je orangnya, takde pon besau lemari seperti yang dikhabarkan. Hehehe..

Anyway, Zara Sofea comels sangats! Saye dah jumpe dia, terase nak mintak hotogerap dia je.. Geram! :)

wahieda said... [Reply to Comments]

comelnyeeee popia nie!!!!! =D

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Bolat nye mata popia nih~

..tora aziz.. said... [Reply to Comments]

peej, dia sengih ddk atas ko sbb bahagian kepala tu cam selesa gile.hhihii..

tetiba dah abis bace, kuar gmbr b*n plak tgh tido..kat bawah entry..*motip??*

peej said... [Reply to Comments]

buyui - sedap kan. eh kau tggl sg petani ke? ke aku silap? if yes aku ada makcik sedara meniaga popia kat sana ok. sedap gilaaaaa!!!

farra - mana lagi comel? mesti confuse kan? hahahaha.

doll - tak sabar nak tunggu dia besar n lagi banyak kerenah. harapnya tak over nakal la. nakal sangat mak tak gemar.

mak izz - mata2 baby lawa kan. sebab anak mata dorang besar.

iragilerr - haha kau ke dik. nama kau pun semacam. memang gila bagi terkejut ok. heheh. memang tak la kecik dik oooiii. agak2 kau ni. ewah puji bagi orang kembang buntuit tau. comot begitu dia kata ok. kalau make over tah macam mana punya puji pulak kan. heheheh.

wahieda - lil popia. geram.

rosalinda - tu la tak tau ikut mata siapa.

tora - hahaha. memang selesa. nak try? memang motip.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah kpg aku kt sg petani, makcik ko jual kt mana kt sp wei?meh sini aku nk p beli!!

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

comelnyer baby zara..gewammmmmmmmmmm

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...