Instagram : @peejburhan

Coway Spa Water Softener.

[sticky post]

Pernah dengar pasal Coway Spa Water Softener tak?
Aku pun tak pernah sampai la recently ni.
Aku dapat peluang untuk pakai produk ni.
Tu nanti cerita kemudian.
Aku cerita pasal produk ni dulu.

Coway ni ialah the leading home-wellness appliences manufacturer.
It's a no 1 brand and ialah imported daripada Korea.
So salah satu produk yang dia keluarkan ialah water softener ni la.


Air yang meresap ke badan kita ni kena la bersih supaya badan kita dan minda kita sihat.
Kadang-kadang kandungan klorin dalam tap water ni bukan je menyebabkan kulit kita rosak and kadang-kadang kena rashes, tapi boleh jugak menyebabkan hair loss and aging.
Sebab ia boleh musnahkan vitamins in our skin.
Tsk. Patut la muka aku tak bermaya aje. Pastu rambut gugur toksah cakap la kan. Memang horror.

So dengan water softener ni, benda tu dapat dielakkan.
Dia transform tap water kita ke air yang lebih lembut menjadikan ia pilihan yang lebih baik untuk badan kita supaya dapat kulit yang lebih smooth.
Sebab air yang kita shower everyday ni pun sama jugak penting macam air yang kita minum hari-hari tu.


Coway Spa Water Softener ni akan remove particles yang tercemar untuk memastikan kulit kita hanya absorbs air yang bersih dengan several layers of protection.

- filter/penapis komposit untuk smoother skin sebab it removes harmful substance macam klorin, floating substance dalam tap water untuk minimize kegatalan kat kulit kita.
- resin penukar ion yang mengasingkan substance yang menyebabkan water hardness.


Sebenarnya aku pun tak berapa faham bahasa-bahasa sains ni.
Secara ringkas dia macam ni la
Kelebihan Coway Spa Water Softener ni macam ni.

- increase kelembapan kulit up to 69%
- menghalang kehilangan kelembapan kulit tu.
- melembutkan kulit, rambut dan jugak kulit kepala
- kurangkan geseran atau rekahan kulit up to 20%
- kurangkan masalah kelemumur
- reduces klorin dan kesan sampingannya.




Pasang benda ni simple aje ok.
Mula-mula aku risau jugak.
Mana la tau dia nak tebuk sana-sini.
Nak buat wiring ke, piping ke apa.
Kang mama marah pulak. sebab ye la rumah kan ber-wallpaper bagai.
Nanti nampak cacat pulak.
Rupanya takda pun.

Sebab benda ni tak perlu semua tu.
Dia macam salurkan air daripada water heater tu ke Coway Spa Water Softener ni.
Then ada saluran satu lagi tu dia salurkan ke shower head tu.
So macam air yang kita mandi tu akan melalui water softener ni before sampai ke kita. Simple kan.
Kejap je dia buat ok. Tak sampai setengah jam pun.
Oh air ni untuk shower je yea.
Jangan korang minum ke apa pulak.



maintenance pun senang je.
tengok kat situ je.
kalau oren tu dah sampai ke kat 3 titik yang ada arrow tu.
aku kena la letak benda bawah ni kat dalam filter macam kat gambar no 5 daripada atas tu.
senang sangat.


best.
memang dapat rasa beza dia.

price Coway Spa Water Softener ni harga dia macam ni.

- rental unit - sewa rm70 bulanan. dan akan dapat free produk maintenance setiap 2 bulan up to 5 years.
- kalau nak purchase pulak. harga dia adalah rm1,900 satu unit dengan free maintenance selama setahun (setiap 2 bulan).

kalau korang nak try dulu pun boleh.
sebab sekarang tengah buat promotion, "Coway Spa Water Softener 14 Days Free Trial'.
ada 1,000 unit allocation untuk korang rasa selama 14 hari kat rumah masing-masing.
absolutely free dan takda hidden charges ke apa.

kalau berminat boleh call 1800-888-111
or boleh layari www.coway.com.my

try la.
and rasa sendiri perubahan tu. :)



11 Comments:

hanani said... [Reply to Comments]

bestnya pula baca pasal coway ni. Nanti rumah dah siap..nak pasang lah. Saya alami masalah sama cam awk..rambut gugur. Dan mungkin sebab air gak, kulit jadi tak bermaya. Terlampau banyak klorin kan.. TQ k :) ari tu nengok kat twitter Vanidah Imran pun ada gak guna Coway Spa Water Softener ni.. Dia pun kata best.. :)

Jom lawat blog saya:
http://ha-na-ni.blogspot.com/

murn!e said... [Reply to Comments]

water heater ni mmg aku takde lagi. barang coway ni yang aku ade water filter ngan air purifier je. kalo tnye aku..mmg aku ske la coway nye barang ni. moden.bagus.servis maintenance dia pun bagus. :)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku pakai coway ni jugak!!! wellll, korean freak lah katakan :p

aishah jamrek said... [Reply to Comments]

yup! brand coway memang bagus. suka sangat water filter dia..

peej said... [Reply to Comments]

hanani - memang best. seminggu pun boleh rasa beza dia.

murnie - tu la kan. bagus. membekalkan air2 yang bersih.

lilred - kau memang. masa aku buat entry ni pun nampak perkataan korea teringat kau.

aishah - best kan.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Tak de hire purchase scheme ker?
Sekali gus bayar adalah berat utk mama..he he he

mc'kie tok one said... [Reply to Comments]

ekekeke..topi dulu yang ku nampak lam toilet tu...ekekeke...

peej said... [Reply to Comments]

mama - entah la. kena tanya. ala apa sangat tu. cincin beli relax je.

mc'kie - haha. kan. takleh nak coverline.

Noor Aminuddin said... [Reply to Comments]

Hmmm... Boleh contact saya jika berminat nak beli/sewa SPA Water Softener ni...

Harga TUNAI Promosi: RM 1330 (Harga TUNAI Biasa: RM 1900)

Juga terdapat skim sewa-beli: RM 70 sebulan

Juga terdapat 0% easy-installment menerusi kad kredit terpilih: serendah RM36.94 sebulan

Hubungi saya ditalian: 016-2032-016 atau Blackberry messenger Pin: 223FEB79 jika anda mempunyai sebarang pertanyaan/maklum-balas.

Thanx.

FirdausCoway said... [Reply to Comments]

Hi,

more info boleh check di

www.cowaymalaysia.com

017 589 9597

manje 29 said... [Reply to Comments]

Salam....Tumpang Seronok Membaca Nyer.. Joinlah Blog Saya Pulak....

http://sederhanaitowbahagiasayang.blogspot.my/

http://emicoway.blogspot.my/

Sorry Saya Baru Buat Blog.. Blog Lama Hanyut Di Bawa Arusss..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...