Instagram : @peejburhan

celebrate ngan popia.

sangap yea malam ni.
malam?
dah pagi dah pun.
tadi elok tengok berita boleh pulak tertidur.
pukul 10 baru terjaga. nice.
so sekarang ni memang segar je mata.

lepak bawah ngan papa n mama.
dorang pulak tidur awal. T____T
so naik atas.
online la.
ingat nak blog hop ke apa.
ish semua pun macam tak update.
ada la berapa kerat je update.
sangap yea.

aku bebel-bebel. padahal aku pun tak update ;p
so sebab takda apa nak buat sangat.
jadi mari update entry aku yang tertangguh ni.
biasa la kan. aku ni kalau tak seminggu mesti dah 2 minggu baru reti nak update. hahaha.

macam yang aku cakap kat entry sebelum-sebelum ni.
last weekend tu zeity and zara sofea tidur kat rumah kita orang.
hoh sukanya.
ye la lama tak jumpa kan.
if jumpa pun mesti kejap-kejap je.
kali ni dapat spend masa lama sikit.

dorang sampai sabtu.
kita orang turun je tengok dia tengah tidur pulak.

:: pipi sudah gendut ::


semua tengah makan.
sebab mama masak laksa johor tu kan.
semua belum makan, padahal time tu dah pukul 5pm.
aku dah makan awal-awal. rasmi. hahaha. ye tak menyabar.
punya la aku and noy craving laksa johor kan.
rupanya kat jj au2 ada ok. bagus. aku ingat dah takda.
sebab semua branch lain dah takda kan.
then lepas tu ada orang komen pun mmg kat jj au2 ada. bagus.
too late. takpa lepas ni if nak ke pergi sana je kan. :D

lepas makan tu.
session potong cake nonoy. hehehe.
di tunggu-tunggu. craving nak makan cake.
ceh apa aje yang kau tak craving pija oooiiii.

:: dah kertu kau noy. haha . saje nak sakitkan hati dia hahaa. oh damn. i miss her la. lambat lagi dia balik. :(  ::


apa yang P.G happy sangat tah.
oh ingat.
kan time birthday P.G dia hangin noy tag pic kek dia sebab tulis 30 tahun.
so ni dia kata dia nak buat kat noy pulak.
yang noy pun, "jangannn laaaaa".
tah apa-apa kan. terima je la kan.
macam aku. ok je.
ok la sangat kan. padahal emo je bila orang panggil kak. tsk.

:: besan-besan ::


dia takmo tiup lilin.
terus potong je. tah apa-apa tah.
tengok la dorang bawak satu bekas baju zara sofea.
macam nak pindah terus.
bila kita orang cakap macam tu.
parents zeity terus, "eh jangannnn"
hahaha.

:: muka noy macam mintak sepak kan?  ::

:: banana choc. fav noy. dia suka sangat banana. sesuai la tu. kita orang masa kecik2 suka cakap noy anak beruk. hahahah ::






ni lepas hantar parents zeity balik ke kereta.
kesian je tengok.
sebab katanya tak pernah pisah ngan cucu kan.
meleleh je air mata nak bye-bye. heheh.
nenek-nenek ni memang emosi lebih kan.





haha muka ayol geram dukung anak sendiri.
ayol kalau geram ngan kucing pun muka macam tu.
ayol ni kelakar.
kalau kendali anak dia peluh mesti sebakul.
abis sebungkus tisu zeity dok lap peluh ayol.

then time mandi.
seronok betul dia mandi.
tapi time dia nak bersiap ke apa tu dia cepat bosan.
so noy rajin layan.



semua kerumun.
aku tak faham la motif noy ni.
budak tu seronok mandi pun dia sibuk ngan mainan tu.
aku tak sure dia nak hiburkan zara sofea or dia nak hiburkan diri dia sendiri sebenarnya.



hahah. sangat muka noy kan.
ish kecik hati mak bapak dia. 
tapi memang ye punnnnnn. muka noy time baby sama ok.

 yeay dah wangi.
kenapa tajuk popia?
takda pun cerita popia.
sebab nama dia kan zara sofea.
ayol suka panggik copia.
aku panggil jara topea.
sampai kat noy jadi popia.
pastu letak pulak bedak banyak-banyak.
rasa nak doreng.

ok tu je cerita untuk day 1.
nanti sambung cerita lain pulak.
katanya jakun anak buah.
so harus la over excited je snap2 pic. heheh.

ta-ta.

13 Comments:

..tora aziz.. said... [Reply to Comments]

Comei..jara popia pon, jara popia la yek...amboih..mentang2 cucu sulong,mndi kat ruang tamu,kena kerumun bagai..hihi..nnt dah ramai,jara popia jadi tukang kemas brg mndi adik2.. heeee...

Che Sue said... [Reply to Comments]

olohh popia niii..mantop toi pipi tu nii..sure popia isi daging ayam nih!

Hazrey said... [Reply to Comments]

Kak, sedap lah kek tu. Betul kak. Nanti akak belanja eh? Terima kasih kak. Akak tak tido lagi? Ok akak. Good nite akak.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

uish aku pn suka banana..emm nyum2..-[eh kenapa aku rasa niat aku mcm lain mcm ni]

ezanoor said... [Reply to Comments]

comeynyeee popia.. like father like daughter la... hehehe

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hahaha sabar je lah aku duk tgu2 gmbr popia nya :p

anak buah ko sgt comel!! yelah kan, tgkla T-ja dia. hik3

LYAfrina said... [Reply to Comments]

JEMPUT TGK BAJU PRELOVED ITEM UTK BB GIRL-->
http://almariasya.blogspot.com/

PSONAL BLOG:
http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/

TQ :-)

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

bak kata nabil, this is best bro.. hehe.. so cute la zara popia.. pipi labuh tu macam mintak kena tarik je kan.. eeeii gerammm...

Ummi M.I.M said... [Reply to Comments]

yaAllah comelllnyer zara sofea nih.
geram sangat2. geget buleh...? ahhahaa

Mrs Zamzuri said... [Reply to Comments]

caya la peej! bahasa baku abis. KENDALI.

Heheeh..

A.I said... [Reply to Comments]

makin cerdik rupa popia. chumel. gerammm! x bleh tahan tang noy anak beruk tu. kau jahat tau!! aku pon suka pisang gak..ish

blue rose said... [Reply to Comments]

thomeyyy zara !!!

peej said... [Reply to Comments]

tora - sebab rumah aku ni kecik. pastu penuh barang. memang takda ruang la. tu yang ruang tamu terus. senang. heheh.

che sue - hahaha. over imaginasi kau. ada ke popia macam tu? tak pernah makan punnnn.

hazrey - kenapa akak pulak belanja? adik yang janji nak belanja ari tu. kan? ye? ok terima kasih.

buyui - aku rasa biasa je. haaa. kau yang niat terpesong ni.

ezanoor - salah tu. like aunty like niece la. haaaa baru betul.

sweethoney - haha takda. takpa nanti aku tepek pic popia khas untuk kau. yeee. saya sokong statement anda. tengok la aunty dia kan. walaupun aku taktau apa kena mengenanya. hahaha.

LYA - will do.

cik enon - yes bro best bro. so best bro.

ummi MIM - geram kan. tapi aku tak berani nak gigit. boleh tak? cium pun sekali dua aje. sebab aku selsema la salah satunya. ;p

mrs zamzuri - ok apa kendali. hahaha.

a.i - hahaha. kau boleh geng ngan noy.

blue rose - terima kasih. e eh apesal aku yang over ni?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...