Instagram : @peejburhan

belum apa-apa dah di tekan-tekan.

kan hari tu zara sofea datang.
bila dia balik semua la rindu.
tu takpa. suka hati la rindu kan.
yang jadi mangsa aku ok.

mama : takpa. lepas ni kita main baby pija.
me : eh apa pulak ni. jangan pressure boleh.
mama : apa pulak. memang ye la. nanti kau kawin.
me : ye la. satu-satu la.
mama : tapi mama risau jugak. sebab kau ni kan gemuk. period tak menentu. risau kau susah dapat anak.
me : apa-apa la ma. malas fikir. ada Alhamdulillah, takda pun redha je. taknak stress.
mama : bagus kalau kau ada fikiran macam tu.


noy : ish tak sabar nak tunggu kau dapat baby.
me : omg please. bagi aku kawin dulu boleh tak.
noy : ye la.
me : tau la. belum apa-apa dah cakap pasal baby. tak suka ok. kalau tak dapat macam mana? stress ok.
noy : Insyallah. mesti dapat la. saya dapat rasakan.
me : apa-apa la ye.
noy : takpa pija. anak kau tak comel pun saya akan sayang.
me : kong ajaaa.
noy : betul la. pija junior. tak pun dotdot junior. hahahhaha.
me : hahaha. eee scary pun ye.


mama : kau kawin je terus buat anak yea. jangan tunggu-tunggu.
me : eeeee tak abis-abis tau.
mama : apa pulak. betul la apa mama kata. nak tunggu apa. kau tu dah tua.

ye. memang kong aja.
dah la pressure.
siap package mengutuk kan.

tu takpa.
lantak dorang la nak feeling ke apa kan.
tapi ada benda yang menakutkan aku.
sebabkan entah kenapa lately ni aku suka tengok pic baby.
video ke apa. rasa geram and macam. alaaaaaaaaaaaa comelnyaaaaa. tak boleh tahan.

maybe bagi korang biasa kot.
no bagi aku memang pelik ok.
sebab aku ni bukan jenis suka bebudak ke apa ke.
siap orang tag-tag pic baby ke. bagi tengok video ke. aku kadang2 macam amarah n annoyed.
macam. eeeeee apa ni.
rasa macam. ok comel. so??? motif perlu nak tag ke tunjuk aku.
yes to that extend.
layan budak lagi la tak reti kot.
maybe sebab layan zara tu kot.
so tetiba feeling terlebih.

semua baby aku rasa comel.
tak cukup tu siap comment puji-puji la apa.
so not me.
mungkin naluri tu dah sampai kot. hahahhaa takleh blah.
seeee. sebut pun rasa macam kelakar sangat.

paling tak tahan.

dotdot : sayang. nanti kita jadi suami isteri ke?
me : a ah.
dotdot : ye lah.
me : i goyangkan jari kaki
dotdot : ye lah. u dah bersedia ke nak jadi isteri?
me : entah. ye la kot. u ni kenapa?
dotdot : mana boleh jawab macam tu. u tak sure ke?
me : sure la. nak sedia macam mana? sedia je la.
dotdot : ye lah. nanti kawin la.
me : u tanya-tanya ni. u dah bersedia ke?
dotdot : i dah bersedia sayang. bukan je menjadi suami. i dah bersedia nak jadi bapa. he he he.
me : eeee over tau.
dotdot : i goyangkan jari kaki sayang.

omg. pitam.

20 Comments:

safrin said... [Reply to Comments]

"sayang. nanti kita jadi suami isteri ke?"

mak aih mcm ayat cerekerama kot. hahaha

yana halim said... [Reply to Comments]

ini dialog drama ke peej? kah kah kah...
baby tu gambaran syurga sbb dia takde dosa. cepat2 la jadi isteri. tak sabo nak tengok anak peej pulak... :)

Meg-ct said... [Reply to Comments]

hikhik lawak la noy "baby kau tak comel pun saya sayang"... kureng asam jawa betul. haahhahha

errr saya dulu pun tak suka budak jugak. siap garang2 lagi. rasa nak cubit je kalau diorang bising. tapi bila dah ada anak sendiri ni rasa macam "wah semua baby dalam dunia ni comel". betul la kot macam yg peeja tulis tu, naluri dah sampai. heheheh

Hazey said... [Reply to Comments]

I doakan semoga u murah rezeki dan dikurniakan baby cepat-cepat ya.. and bila dah mula suka baby tu 'naluri keibuan' tu dah ada.. insya allah lagi bertambah-tambah ceria nanti blog ni, kisah baby you pulak.. and btw, anak buah I terbaru sangat 'comel' and 'domok' kalau tengok terus rasa nak gigit okay.. :)

the hun said... [Reply to Comments]

wah, komen noy tak bleh blah! hahahaha..

chics said... [Reply to Comments]

Omg, apa tu goyang jari kaki? Ke aku sorang je bengap yang tak paham.

Eh tapi aku pun samala, [nak gakk tiru pija tu haha] lately suka budak2 and budak2 suka akuu [sebelum ni nampak aku je nangis]. ajaib.

blue rose said... [Reply to Comments]

klu da ade bb pastu tade mmg terase peej.esk2 ko jumpe die lagi kejap je da besar zara...nnt da rindu nk main2 dgn baby. haa ! da sampai mase tu peej.aku pernah la dgr org kate, sifat keibuan tu bukan natural tapi dipupuk.so selamat memupuk! hehe

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

dodot: sayang. nanti kita jadi suami isteri ke?

alololo...sweet nye peej! aku doakan jodoh korang berkekalan hingga ke akhir hayat :) Amin

ceera said... [Reply to Comments]

patut la skang dah pandai komen gambar keisha, hahaha....

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku pn x suka budak, only selected je aku suka..keji kan?

betollah ape ke dialog ko ngn dotdot ni mcm aku tgk citer gerak khas..

terus nak nyanyi lg tema

"bergerak..menghadapi musuh negara..."

shuweet said... [Reply to Comments]

hahahaha...kita serupa..aku ni dah staun pun kawin...lom dpt lagi la baby...sebelum ni adik aku dok ngan aku..so anak die la poojaan atiku bermain2 bersama..bila dah pindah rindu2an gegiler...sendiri punyer lom tau bile..malas nak stress2...

mohtiff goyang jari kaki tu?? haha...kelako la ko ngan dotdot..cute je

lily lotus said... [Reply to Comments]

no wonderlah hihihi apepun anak peeja kompem shomel maa!

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

entry ni kelakar dan sweet
masa diorg mengutuk tu mmg kelakar la..
tak tahin betul dgn dialog2 tuh..
tapi kan, tak semua orang gemuk tu susah pregnant..
cousin saya mmg tahap obes tapi anak 8 haa..
very productive.. ekekeke
apa2 pun semua tu Allah tentukan.. ye dak?

nor elyana said... [Reply to Comments]

anak ko mesti gebu nanti weyh..gebu kemerah2n mcm tuh..x tahn btol dot dot..siap da bersedia nak jadi bapa..cuba tanya, ntah2 koleksi nama anak pon dah ada..ahahaha..laki nih kalo berangan salu ngalahkan kita..

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

alamak.. baru tersedar tadi guna bahasa kasar..
sorry.. i mean badan besau..
hee sama macam saya.. debab jugak..

nqr said... [Reply to Comments]

kong ajo korang tau..gelak2 aku bayang2 kan goyang jari kaki

Siti Nuratikah said... [Reply to Comments]

kak peej!
kawen jgn lupe jemput..hehehe ;p

WaniGhani said... [Reply to Comments]

Peeja, tak perlu pikir sangat..kalau dah rezeki InsyaAllah...don't put a pressure...

aku pun dulu pikir gitu..aku big size dan period bermasaalah..period pain teruk, pastu datang tak tetap..lewat seminggu dua dari jadual tu biasa...tapi Alhamdulillah..lepas kawin terus lekat... 7 Mac 2010 kawen, 24 Jan 2011 beranak.. :)

So nothing to worry..kalau dia nak beri..bila-bila pun,macam mana pun dapat..kalau tak...maknanya dia nak uji kesabaran dan usaha kita..

Take care :)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

Dialoggggggg pelis ok. Aku boleh pitam 18 kali kalo incikkaseh ckp mcm tu. Ke aku mmg jenis xreti romatika de amor mcm nih. Kalau tak bergegar bumi, tu bukan farihah berckp la namanye

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

amboi semua dah feeling2 ada cucu dan anak sedara baru ye. jangan tension peeja relax je.

aunty masa muda2 dulu pun tak suka bebudak kecik mungkin sebab anak bungsu kot, tapi aunty perasan bongsu sebab adik aunty yang 4 tahun lebih muda atok aunty bela sejak dari baby lagi.
katanya anak bongsu mana suka kalau adaa bebudak kecik datang rumah nak melayan pun tak suka. tapi bila ada anak sendiri segalanya berubah. so jangan risaulah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...