Instagram : @peejburhan

ada agenda tersembunyi ke apa ni?

lepas balik wedding tu plan nak lepak klcc.
sekali dengan nysya.
sekali on the way back mak dia call ajak pergi somewhere pulak.
oh sad.

so bbm noy kata nysya tak join.
dia dah emo. sebab dia nak pergi beli macaroon dia.
gila la dia tu. asyik nak macaroon aje. dah la mahal.
but whatever la kan.
oh dan dia nak claim birthday present dia.
aku kan tak bagi apa lagi.
dia ingat la pulak. dayummnnn...
so on je la.
tukar baju and pergi la. berdua je.
cea macam tak biasa kan. memang selalu pun berdua je.

sampai je tuju ke maybank sebab nak cucuk duit.
dia sebelah, aku sebelah lagi satu.
tiba-tiba dia datang tepi aku.

noy : aaaaa. saya tertinggal purse.
me : ada dalam bag kerja.
noy : yea *senyum innocent*
me : kau ni merepek tau tak.
noy : tak perasan. cucuk duit lebih-lebih sikit yea.
me : takda duit laaaa. eeeeee.
noy : alaaaa. sikit je. nanti saya bayar.
me : hishhhh.
noy : kau pegang duit tu dulu yea. saya takda purse pun nak simpan.
me : *jeling*

dan ke harrods beli macaroon tu.
6 ketul rm23. pitam.

me : *hulur rm23*
cashier : owh after tax its rm24.40
me : oh ok. *keluarkan lagi seringgit. tak dengar 40sen tu*
cashier : and 40cent. sorry.
me : 40cent? ok.
noy : 40sen la pija. kau ada 40 sen? saya takda.

nyampah kan. muka sengih je.
then jalan-jalan lagi.
aku nak bisou cupcake tu. redvelvet. sukaaa.
then lalu depan chilis.

noy : chilis best jugak kan. kau taknak belanja.
me : overnya kau.
noy : sedap. dah lama tak makan.
me : kau nak betul-betul ke? boleh aku belanja. tapi no hadiah birthday. belanja ni kira hadiah.
noy : ok.
me : jom
noy : kata nak cupcake. taknak ke?
me : tak payah la. alang2 makan molten chocolate je la. so tak payah cupcake.

sekali dah masuk noy kata takmo makan cake tu ngan aku.
so tak order la. takkan nak makan sorang pulak kan.
tapi bagus jugak tak order sebab kenyang.
ada yang tak habis nanti.



snap pic.

noy : lawa?
me : tak. kenapa kau suka buat muka macam tu? macam muka kuda la.
noy : mana? *rampas camera* lawa je saya rasa.
me : tak ok. serious kuda.

*snap pic*

noy : eleh daripada kau. macam badak air haus.


kong aja kan.
hahahha. tapi ok la kot.
aku pun kutuk-kutuk dia kan.


:: buffalo wings. so nice. ::


kita orang both order shoulder lamb. nyam.
aku amik medium. noy well done.
tapi makan half je dua-dua dah tak berani.
dah tua-tua ni. makan kambing adalah scary. sakit kepala.
so tapau bawak balik.
mashed potato sedappp. tapi hari tu cream atas tu masinnnnn.
takpa. makan potato tu je. pun sodap.
oh lepas makan kambing dua-dua telan panadol.
kang pening leceh. so awal-awal kasi telan.


ok aku lapar.
hahah bengong.
sendiri tepek gambar. sendiri tak tahan godaan.
oh sebabkan aku tak jadi makan molten chocolate.
so aku beli jugak ini.


redvelvet and chocolate diamante.
yang kecik tu noy nak. sibuk kan. lepas tu complain cakap tak sedap la apa.

then ke chameleon. eh macam mana eja?
pun kedai perangkap jugak tu. bak kata chics.
sebab cadangnya nak beli sepit satu jenis je.
tak pasal-pasal beli sepit yang berbatu-batu lawa la apa.
cantik sangat. ;p

balik rumah.

noy : berapa saya hutang kau kena bayar?
me : ala tak payah la. berapa je tu.
noy : tapi dah belanja saya makan.
me : ye la. campur la. makan berapa sangat. so campur tu semua. ok la.
noy : ok *senyum lebar*
me : ahahha. kalau kau tau aku belanja mesti kau nak amik banyak-banyak sepit lagi kan?
noy : tu la pasal.

ok tu je cerita hari ini.
bye.

14 Comments:

hanys said... [Reply to Comments]

Comel je ngata sesama sendiri. Kyda dan badak air.. Best ada geng tak kesah kutuk2 ni..

Haslinda said... [Reply to Comments]

hehehe tergelak nak tersembur2 sorang2 ni baca..kisah kuda & badak air haus :P

nqr said... [Reply to Comments]

muka kuda n badak haus.nice! tak pasan plak aku noy nyer rambut dah panjang ye..

VFN said... [Reply to Comments]

adik2 mmg prangai camtu...ekekeke
apsal la aku takde kakak yg bley di pow!!!

shuweet said... [Reply to Comments]

menitik dah air liur aku nih...last 2 weeks ke chillis..kuar2 nak beli redvelvet dah habis ok....yang nutella tu pun dah habis...

A.I said... [Reply to Comments]

HEH HEH ^____^ kowang mmg adik bradik giler! (sama la ngan aku pon). panjang dah rambut si nonoy..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

peeja aku nk jd adik ko boleh?hahahaha!

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

peej, u n ur sis kan sama cam me n my sis.i mean dari segi saiz.hehe
kakaknya comel, adiknya kurusss

R I N I . R A N I said... [Reply to Comments]

Dlm 1st pic, sy suka tgk rambut noy. Cantik sgt....

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Noy. kejap jer rambut panjang eh..
Terus nampak dewasa gitu.. cewah..

Ehem.. selalu laaaa tertinggal purse tau

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

noy kenapalah tak sayang mulut, ada ke peeja kau kata macam badak air sampai hati tau, ok tak pa lah aunty pun gemuk juga so peeja ada kawan badak air versi tua.

shuweet said... [Reply to Comments]

dah nengok..lawo2 baju tu..malangnyer lengan aku je muat..hehehe

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

hahaha kelakau.. badak air haus vs kuda.. lawak la korang dua ni..

serious fun.. selamber je.. kalau saya cakap kt kakak mcm tu sure dia sentap patplohlapan hari..

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

dah panjang rambut noy, cantik..tapi bagi aku ko lagi cantik :) *serius bukan bodek

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...