Instagram : @peejburhan

utin & sarah's wedding.

last weekend pergi wedding utin.
aku pergi ngan jaja.
dia amik aku around 12pm macam tu la.

konon nak jumpa nysya kat shah alam n gerak sama-sama.
rumah utin dekat kampung melayu subang.
yang aku confident cakap daripada sungai buloh boleh pergi.
daripada duke ke sungai buloh aku tau jalannya.

so gerak la ke sana.
elok la ikut map kan.
sekali lepas petunjuk ke 3 rasanya.
tiba-tiba tak jumpa landmark seterusnya.
tiba-tiba kita orang dah sampai kat area kelapa sawit la apa.
perumahan pun dah takda. uwaaaaaaaaaaaaaa.

nampak lebuhraya guthrie terus masuk. sebelum sesat lagi kronik kan.
kata nak terus jumpa nysya kat shah alam or bukit jelutong la.
sekali nampak lak signboard TUDM.
dalam map ada TUDM.
so kita orang masuk sana. hahahaha.
dengan eksyennya cakap kat rolex jumpa rumah utin terus la.
kita orang dah kat TUDM. tak sesat kot.
sebab daripada map macam senang.

sekali pusing sampai area kilang-kilang pulak. wtf!!
yang aku rasa ni mesti gate belakang kot. mesti TUDM ada gate lain.
selalu kem askar ada banyak gate.
yang jaja kata memang ni la TUDM. sebab bapak dia dulu airforce. so dia pernah pergi.
rightttttttttttt. sesat lagi.

so last-last ke shah alam kita.
pun sesat memula.
nasib tiba-tiba nampak giant ke apa sebelah stadium.
so tunggu situ aje. hahahaha.
tak pasal nysya n rolex kat bukit jelutong kena ke shah alam balik. :D

padan muka konon tau sangat daripada sg buloh kan.
tapi serious aku pernah pergi kot area tu. aku tau la.
tapi ye la. last aku pergi was 6 years back kot. miahahhaah.

last-last sampai rumah utin around 2ish pm.
nasib rolex n nysya pernah sampai.
sebab dia pergi open house umah utin last raya.

sampai tu jumpa lopop, faida n anak dorang.
nak balik dah pun dorang.
then tunggu tepi jalan sat.
sebab tunggu ziha n ayam sampai.
elok pengantin pun sampai.
so jalan sekali la :D

:: pengantin sampai. ::


catch up sekejap.
kononnya last jumpa.
lepas ni tak tau bila kan.
sebab ziha nak pindah JB dah.
sebab ayam dapat kerja kat singapore.
so merantau mereka.
tapi takpa. kalau jalan-jalan ada la port lepak kan. :)


tolong tambah rombongan pengantin.
macam ramai sangat kan rombongan daripada terengganu, padahallll takda kena mengena pun.
oh utin ni sama-sama kat mrsm terendak daripada form 1-3.
then for 4 n 5 dia kena transfer ke mrsm kuala terengganu.
so wife dia sarah ni sama mrsm ngan dia.
last year jumpa balik. time kita orang buka puasa tu sarah ni join.
time tu baru kenal balik 2-3 weeks kot.
tau-tau last month keluar jemputan kawin kat facebook.
hoh. express betul orang-orang sekarang kan.
tapi bagus la kan.

oh sampai je depan khemah.
rombongan terus lagi.
kita orang corner terus amik makanan. :)
ye la. lapar gila kot. campur sesat. stress.
motif panjang lebar alasan? cakap je la suka makan kan. heh.


ayam masak merah yang tak manis. super nice.
paling best sebab ada kambing. hueh hueh hueh. terbaik.
n daging rendang.
ada acar tapi cheq tak reti makan acar buah ke apa tu.
so ini pun dah best ni.


ziha n ayam. ok nama dia azhar. tapi dah terbiasa panggil ayam.
tapi kelakar kalau conversation melibatkan parents ayam.
it sounded so wrong. hehehe.
contoh.

-tu bapak ayam la.
- mak ayam meniaga sekarang.

get it? get it?
keji sungguh.

:: nysya n jaja ::

:: lomak - rolex - ayam ::


:: sessi suap-suap. tapi tak sempat nak snap pun. ;p :: 

ok sebenarnya taknak snap.
tak faham tau nak amik pic suap-suap ni.
sebab aku rasa gila horror n leceh. maybe pakai sudu senang sikit kot.
stilll motifffff. paling tak tahan satu lagi ialah amik pic minum air tangan bersilang. eh gila ka.
menyusahkan tau. tapi time utin ni aku tak nampak la pulak. heheh.


group photo.
rolex takda sebab dia tukang amik pic.
yang dorang dok kena-kenakan aku sebab konon baju aku n lomak sedondon.
tah apa-apa tah.

oh itu je pic aku snap. hahaha.
gila punya pemalash kan.
aku dah tak kuasa sangat nak snap bagai ni.
bertambah malas sebab nampak orang lain ada camera kan.
so jaja bawak camera. and aku tengok ramai rajin jadi tukang amik pic.
so aku kata nanti tepek kat fb. aku ambik daripada situ aje.

ok gambar gila banyak.
aku amik mana-mana perlu sahaja la ye.

:: lopop - faida n son ::



rolex teruja. dia kata anak lopop suka bila dia ada. perasan.
padahal sebab lopop dok kata, "cenyum..cenyumm"
seronok pulak kenit tu.
anak dia luka parah tu.
sebab jatuh kat treadmill.
abis muka n tangan.












pic-pic last blur. sebab tukang amik pic tak adjust lense.
hoih semua kawin-kawin dah kan.
tinggal berapa kerat ni je ;p

lomak weekend ni tunang. hujung tahun Insyallah nikah.
nysya pun Insyallah plan nya dorang nak tunang hujung tahun.
next year nikah. :)
ho ho ho.
lepas ni ntah-ntah if berkumpul semua beranak pinak pulak.

yang aku nak kawin patut lagi kurus. lagi naik ada.
yang noy, "kau ni stress ke apa? banyak gila kau makan sekarang"
me, " entah. stress jugak la. hmphhhhh"
fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
ni nak jadi pengantin ke nak jadi bebola daging ni?
daging apa. bebola lemaks. urghhhh.

11 Comments:

doll said... [Reply to Comments]

nysya tu npk byk dh slim down kan!tp dia lawa whichever pun..

last para peej tu kelakar aaa..hehe..xper, peej pandai jer posing muka kurus, no halnye nanti atas pelamin..janji manis muka tersenyum cam kat pic peej n nysya tu!

x sabar tunggu peej jadik raja sehari!sure meriah ngn families n friend smue kan!

shuweet said... [Reply to Comments]

pija - aku sama je cam ko weih..mendebab..masa nak kawin tu..sebulan lebih sebelum nak kenduri je kunun2 mendiet takut baju tak muat...hari2 makan epal time lunch..pastu malam makan cereal je...ada la turun 3 kilo...pas kawin...berkilo2 lagi naik..huhuhu..takpe janji kite comei....

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

kdg2 kalau stress mmg makan banyak.. same goes with me

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

nanti esok ko kahwin kena makan silang2 tgn jugak.. huahahahaa :P

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

banyak nya gambar, shuka aunty tengok kawan kawan peeja masa sekolah dulu masih contact lagi sampai sekarang.Best kan sekali sekala konvoi ramai ramai pergi rumah kawan kawin.

ok tak apa yang penting peeja kawin aunty nak pergi, kalau tak jemput aunty meroyan dalam blog boleh!

VFN said... [Reply to Comments]

kim salam kat rolex weihhh....miahahaha

peej said... [Reply to Comments]

doll - memang banyak kurus. sebab dia sangat rajin diet. unlike me yang memanjang hangat-hangat taik ayam.
tapi kalau wedding banyak pic candid. tu yang tak gemar tu.

shuweet - hahaha. tu la kan. apa la nasib. tsk.

yatie - masalahnya dulu if stress tak lalu makan. tu la bagus. ni dah lain macam pulak.

aunty - tu la. noy kata dia pun suka tengok kita orang dpd kecik sampai besar rapat. sebab asrama kot. hahhaha. don't la meroyan.

vfn - baiklah. aku kasi tau kat fb aje. korang belajar sesama ke apa? mana kenal?

VFN said... [Reply to Comments]

aku kenal tgk kat blog kau la... hahahaahahaha

peej said... [Reply to Comments]

vfn - ah tak faham? maknanya apa? kau syiok ke apa? tu nysya tu nak campak mana.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wahh aku pon nk kemsalam sama itu rolex [err nama dia org panggil rolex sbb dulu dia gila jam rolex ke?] , sori nysya tumpang kem salam je..hikhikhik [gatai gila bunyi..]

mode kak nam menebal dalam diri :ice and huda mana?

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

cantik rambut ko peej, i loikee bila lah rambut aku nak panjang cam gitu ek? *sambil memintal2 rambut

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...